arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۶۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۸ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۲

ادعای رویترز درباره نامه‌ صالحی به رهبری درباره مذاکره با آمریکا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در روز جمعه، خبرگزاری رویترز در گزارشی ویژه و مفصل مدعی ارسال نامه‌ای از جانب علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران به عالی‌ترین مقام کشور در رابطه با مذاکره با آمریکا شد.

به گزارش ایسنا، رویترز ادعای خود درباره این نامه سه صفحه‌ای را به نقل از "دو منبعی که این نامه را دیده‌اند" مطرح و ادعا می‌کند که این نامه تاکنون راه به جایی نبرده است.

رویترز در ادامه این گزارش به نامه‌های باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا به ایران در سال‌های 2009 و 2012 اشاره می‌کند و نیز به نقل از مقامات فعلی و پیشین آمریکایی اظهاراتی در ارتباط با مذاکره با ایران مطرح می‌کند.

ادعای رویترز در حالی بیان می‌شود که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در فروردین ماه گذشته به موضوع پیغام‌های مکرر و اظهارات مقامات آمریکایی برای مذاکره دوجانبه اشاره کردند و افزودند: آمریکایی‌ها مدتی است که از طرق گوناگون پیغام می‌دهند که خواهان مذاکره جداگانه با ایران در خصوص موضوع هسته‌یی هستند اما من بر اساس تجربه‌های گذشته به چنین گفت‌وگوهایی خوشبین نیستم.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در دیدگاه آمریکایی‌ها گفت‌وگو به معنای مذاکره برای رسیدن به راه حل منطقی نیست، خاطرنشان کردند: از نظر آمریکایی‌ها گفت‌وگو به معنای وادار کردن طرف مقابل برای قبول حرف آنها است ، بنابراین ما همواره این نوع گفت‌وگو را تحمیلی می دانیم و جمهوری اسلامی ایران نیز زیر بار تحمیل نمی‌رود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید مجدد بر خوشبین نبودن به چنین گفت‌وگویی افزودند: البته من مخالفتی هم ندارم.

ایشان سپس چند موضوع را برای آمریکایی‌ها، به صراحت بیان کردند.

موضوع اولی که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، پیغام‌های مکرر آمریکایی‌ها مبنی بر نداشتن قصد تغییر حکومت ایران بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص تاکید کردند: ما هیچ‌گاه نگران قصد تغییر نظام جمهوری اسلامی از جانب شما نیستیم زیرا آن زمانی که این قصد را داشتید و به صراحت هم می گفتید ، هیچ کاری نتوانستید انجام دهید و بعد از این هم نخواهید توانست.

ایشان به موضوع دوم، یعنی تاکید آمریکایی‌ها مبنی بر صداقتشان در پیشنهاد مذاکره اشاره و خاطر نشان کردند: ما بارها گفته ایم که بدنبال سلاح هسته‌یی نیستیم، اما آمریکایی‌ها می‌گویند باور نمی کنیم. در این شرایط چرا ما باید حرف آمریکا را در مورد صادقانه بودن پیشنهاد مذاکره، باور کنیم.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: برداشت ما این است که پیشنهاد مذاکره یک تاکتیک آمریکایی برای فریب افکار عمومی دنیا و مردم ایران است و اگر اینگونه نیست، باید آمریکایی‌ها این موضوع را در عمل ثابت کنند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در همین بخش به یکی از تاکتیک‌های تبلیغاتی آمریکایی‌ها اشاره و خاطرنشان کردند: آنها در مواردی گفته‌اند که برخی افراد از طرف رهبر ایران با آمریکا مذاکره کرده‌اند، در حالی‌که این سخن، دروغ محض است و تاکنون هیچ کس از طرف رهبری با آمریکا مذاکره نکرده است.

ایشان افزودند: فقط در چند مورد، دولت‌های مختلف، در برخی موضوعات مقطعی ، با آمریکا مذاکراتی انجام دادند که در همان مذاکرات هم دولت موظف به رعایت خطوط قرمز رهبری بود و امروز نیز، باید این خطوط قرمز رعایت شود.

موضوع سومی که رهبر انقلاب اسلامی در مورد مذاکره با آمریکا، به آن اشاره کردند، تمایل نداشتن آمریکایی‌ها برای به نتیجه رسیدن و پایان مذاکرات هسته‌یی بود.

حضرت آیت‌الله خامنه ای افزودند: اگر آمریکایی‌ها واقعاً تمایل به حل موضوع هسته‌یی ایران دارند، راه حل آن نیز آسان است و باید به حق غنی سازی هسته‌یی ایران برای اهداف صلح آمیز اعتراف کنند.

ایشان با تاکید بر اینکه اجرای مقررات نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز می‌تواند نگرانی‌ها را از بین ببرد، خاطرنشان کردند: تجربیات و شرایط صحنه نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها به دنبال حل این موضوع نیستند و می‌خواهند با باقی ماندن آن، بهانه‌ای برای فشار به ملت ایران و به قول خودشان فلج کردن ملت داشته باشند اما به کوری چشم دشمنان، ملت ایران فلج نخواهد شد.

نکته آخر رهبر انقلاب اسلامی در این موضوع، ارائه یک راه حل به آمریکایی‌ها بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: اگر آمریکایی‌ها صادقانه می‌خواهند، قضایا تمام شود، راه حل پیشنهادی ما این است که در گفتار و عمل، دست از دشمنی با ملت ایران بردارند.

ایشان با یادآوری سیاست‌های خصمانه آمریکا بر ضد ملت ایران در 34 سال گذشته و شکست آن سیاست‌ها تاکید کردند، اگر این سیاست‌ها ادامه پیدا کند باز هم شکست خواهند خورد.

نظرات بینندگان