arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۸۹۳۳
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۸ - ۰۹ تير ۱۳۹۲
بازگشت حال و هوای انقلاب به سرزمین فراعنه؛

آیا اخوان المسلمین با مداخله ارتش، در مقابل مردم سر تسلیم فرود می آورد؟

در شرایطی که حال و هوای انقلاب 2011 مصر بار دیگر به میدان معروف تحریر در قاهره بازگشته است روز یکشنبه هزاران تظاهرکننده مصری با حمل کارت هایی به رنگ قرمز کناره گیری محمد مرسی رئیس جمهور اسلامگرای این کشور را خواستار شدند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


کارشناس مسائل مصر تاکید کرد در صورت وخامت اوضاع در مصر ممکن است ارتش ناچار به مداخله شود.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از فرانس بیست و چهار، روبرت سوله کارشناس مسائل مصر در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در مصر راه حلی برای بحران کنونی این کشور است گفت: در حال حاضر هر اتفاقی ممکن است زیرا هیچ گروهی، نه سازمان دهندگان اعتراضات، نه حاکمیت و نه نیروهای امنیتی کنترل اوضاع را به دست ندارند. به علاوه آرام کردن میلیون ها نفر از معترضان در خیابان ها، بدون آنکه به آنها اجازه داده شود به بخشی از خواسته های خود برسند بسیار دشوار خواهد بود.

وی افزود: خواسته کنونی این معترضان کناره گیری محمد مرسی از قدرت است. همه خواسته ها بر روی مرسی متمرکز شده است. در واقع می توان گفت هم اکنون مرسی مورد نفرت بخشی از مردم مصر است که به حسنی مبارک چنین حسی نداشتند. وی مسئول همه مشکلات زندگی روزمره مردم مصر مانند افزایش قیمت ها، بیکاری،قطع برق، افزایش خشونت ها و درگیری های فرقه ای شناخته می شود.

سوله ادامه داد: این مسئله کاملا عادلانه نیست زیرا مرسی به طور مستقیم مسئول همه این حوادث نیست اما وی به یک مترسک و عامل بی ثباتی و اختلاف نظر تبدیل شده است. او نه لیاقت و نه کاریزمای لازم برای اداره بزرگترین کشور عربی را دارد.

این کارشناس مسائل مصر اظهار داشت: مرسی تنها پرچمدار نهضت قدرتمند اخوان المسلمین است. مردم مصر دریافته اند که این گروه می خواهد تمامی نهادها، دولت، پارلمان، دستگاه قضایی، رسانه ها و حتی فعالیت های فرهنگی را در کنترل داشته باشد.

وی افزود: اخوان المسلمین به عنوان دیکتاتوری قدرتمند و بدتر از حسنی مبارک در نظر گرفته می شود.

سوله در مورد امکان مداخله ارتش در صورت تشدید وخامت اوضاع بیان داشت: نظامیان در این شرایط به عنوان حکم هستند. ممکن است ارتش احساس کند که باید وارد بازی شود. اما ارتش از محدودیت های خود آگاه است. ارتش می داند که نمی تواند مشکلات اقتصادی را بدون اتخاذ تدابیری که خوشایند مردم نیست، حل کند. به علاوه ارتش می داند که ممکن است درگیری های خیابانی رخ دهد. زیرا مردم عادت کرده اند بدون ترس از هیچ کس برای اعتراض به خیابان ها بیایند.

وی گفت: از نظر من در نهایت ارتش ناچار خواهد شد، نه به صورت مستقیم، در این مسئله مداخله کند.

سوله تصریح کرد: ارتش می تواند به صورت غیر مستقیم برای اعمال فشار بر اخوان المسلمین برای تامین خواسته های مردم وارد عمل شود.

این کارشناس فرانسوی در مورد نقش سلفی ها در جریانات اخیر مصر گفت: سلفی ها نقشی دوگانه ایفا می کنند. اکثریت سلفی ها از اخوان المسلمین حمایت می کنند اما خود را پنهان می کنند و امیدوارند در صورت سقوط اخوان المسلمین بتوانند به عرصه قدرت بازگردند.
نظرات بینندگان