پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به زیمبابوه و در جمع خبرنگاران گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با کل کشورهای آفریقا روابط توسعه یافته و دیرین است و درکل قاره آفریقا ٣٤ نمایندگی دارد.
به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی با بیان اینکه قرن ٢١ متعلق به قاره آفریقا است، گفت: رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی بالای شش، هفت درصد است. یک سال پس از استقلال کشور زیمباوه در سال ١٩٨٠، ایران با این کشور روابط خود را آغاز کرده است و از آن زمان تا کنون روابط سیاسی دو کشور در بهترین سطح بوده است البته در ابعاد دیگر مانند اقتصادی و تجاری بنا به دلایل گوناگون مانند تحریم این کشور، چندان روابط دو کشور گسترش نیافته است اما شرکتهای ایرانی در زیمبابوه فعالیتهای گسترده ای داشته اند.
وی افزود: هدف از سفر ما به این کشور پاسخ به سفرهای گوناگون وزیر امور خارجه این کشور به تهران وحضور مقامات زیمبابوهای در سطوح عالی در اجلاس سران غیرمتعهد ها در تهران بوده است. من حامل پیام آقای احمدینژاد و آقای روحانی به جناب رابرت موگابه هستم و در این دیدارها از حمایتهای این کشور از فعالیتهای صلح آمیز هسته یی تشکر می کنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه آرای سیاسی ایران و زیمبابوه به یکدیگر بسیار نزدیک است، اضافه کرد: ما بایستی از این روابط قوی استفاده کنیم و فصل جدیدی را در روابط اقتصادی و سیاسی باز بکنیم.
وی با اشاره به سرمایه گذاریهای ایران در زیمبابوه نیز گفت: باوجود اینکه در زیمبابوه کارخانه بافندگی و ریسندگی را داشته ایم امامتاسفانه این سرمایه گذاری نتوانسته آنگونه که شایسته است بازدهی لازم را داشته باشد بانابراین یک مرور جدی بر این مساله خواهیم داشت. البته اقدامات زیربنایی در این کشور انجام گرفته است به عنوان مثال از مدتها پیش جمهوری اسلامی ایران درمانگاهی را در این کشور دایر کرده بود و امیدواریم در این سفر راه برای شروع ساخت یک بیمارستان نیز باز شود.
صالحی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ایران خاطر نشان کرد: این انتخابات تاثیر مبارکی داشته است. امیدواریم که انتخابات ریاست جمهوری و مجلس پیشروی زیمبابوه نیز به خوبی و مانند انتخابات ایران برگزار شود.
وی افزود: ما به چشم انداز روابط دو کشور بسیار امیدواریم و هدف از سفر شناسایی و رفع موانع پیشروی گسترش روابط است.
وزیر امور خارجه زیمبابوه نیز درباره روابط تهران- حراره گفت: روابط دو کشور به یکدیگر بسیار نزدیک است. ما درباره مسایل بین المللی و دوحانبه با یکدیگر به طور مستمر دیدار و تبادل نظر میکنیم.