پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : زیباکلام معتقد است به نظرم آقای احمدینژاد بعد از ریاستجمهوری ممکن است در یکی از نهادهایی که اعضای آن را منصوبان رهبری تشکیل میدهند یک پست تشریفاتی داشته باشند.
صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی و استاد علومسیاسی دانشگاه تهران طی گفتوگویی درباره آینده سیاسی احمدینژاد به اعتماد، گفت: «من تصور میکنم که آقای احمدینژاد بعد از اتمام دوره ریاستجمهوری شان که چند روزی هم به پایان آن نمانده است به دانشگاه علموصنعت باز میگردند. البته من هم مانند خیلیهای دیگر درباره آقای احمدینژاد تصورات دیگری داشتم و اصلا فکر نمیکردم که ایشان به این سادگیها حاضر به پیاده شدن از قطار قدرت باشند. اما الان فهمیدم که اشتباه کردم البته شاید برخیها همچنان تصور دیگری داشته باشند اما الان بنده به این نتیجه رسیدهام که در این مورد اشتباه کردم و الان برای من روشن شده که برخلاف آن چیزی که من تصور میکردم آقای احمدینژاد خیلی هم قدرت نداشت.
درباره آینده سیاسی ایشان هم باید بگویم که به نظرم آقای احمدینژاد بعد از ریاستجمهوری ممکن است در یکی از نهادهایی که اعضای آن را منصوبان رهبری تشکیل میدهند یک پست تشریفاتی داشته باشند و در صورتی که ایشان همچنان ساکت باشند و دست از پا خطا نکنند و اقداماتی انجام ندهند که نهادهای قدرت در کشور را به چالش بکشانند احتمال اینکه به مجمع تشخیص مصلحت نظام هم بپیوندند وجود دارد.
یکی دیگر از گمانههایی که در این خصوص اخیرا مطرح شده است مساله همکاری آقای احمدینژاد با دولت آقای روحانی است که بنده به هیچوجه این مساله را جدی نمیدانم. خیلی بعید میدانم که آقای روحانی چنین پیشنهادی برای آقای احمدینژاد داشته باشند و حتی در این صورت هم فکر نمیکنم آقای احمدینژاد حاضر به پذیرش آن شوند چرا که آقای احمدینژاد اساسا میانهای با کار جمعی از طرفی و با اعتدال و میانه روی از طرف دیگر ندارند و بر فرض که یک پست مشاورتی هم به ایشان پیشنهاد شود و ایشان هم قبول کنند خیلی بعید میدانم که چیزی بیش از یک پست تشریفاتی و ظاهری باشد.
گمانه دیگری که در این خصوص اخیرا مطرح شده احتمال تشکیل یک حزب توسط آقای احمدینژاد است که باید بگویم این احتمال را هم خیلی ضعیف میدانم چراکه به باور من آقای احمدینژاد در طول دوران ریاستجمهوریشان نشان دادهاند که به هیچوجه روحیه کار جمعی ندارند و اصلا مدل ایشان مدل دستوری است؛ به این معنا که ایشان عادت دارند دستور دهند و دیگران اجرا کنند. به همین دلیل است که فکر میکنم اصولا آقای احمدینژاد آن خمیرمایه لازم برای تشکیل حزب را ندارند و کار گروهی و حزبی اساسا با مزاج ایشان سازگار نیست. در صورتی هم که چنین اقدامی انجام دهند و حزبی را تاسیس کنند بعید به نظر میرسد که ساز و کار حزبی در آن رعایت شود و چیزی بیش از یک دور هم جمع شدن بیثمر و تشریفاتی نخواهد بود.»