پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه لابی همان امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: کسی که موضوعی را درست میفهمد باید آن را گسترش دهد اما این کار با اقناع افکار شدنی است نه با تهدید، تطمیع و زرنگی.
محمدرضا باهنر در گفتوگویی با فارس در تحلیل انتخاب حجتالاسلام روحانی به عنوان رئیس جمهور یازدهم و انتساب وی به جریان اصولگرایی و اصلاحات، اظهار داشت: آقای روحانی یک شخصیت تعریف شدهای است و با توجه به عضویت در جامعه روحانیت مبارز، خواستگاه اصولگرایی دارد.
وی بر همین اساس گرایش رئیس جمهور منتخب ملت را اصولگرایی دانست و با اشاره به حضورش در مجلس دوم که روحانی نیز عضو آن بود، تصریح کرد: آقای روحانی گرایش فراجناحی را همیشه داشته و به خوبی از آن استفاده میکرد.
وی ادامه داد: او در مجلس سوم، چهارم و پنجم جلساتی را تشکیل میداد که نیروهای باتدبیر جناحهای مختلف در این جلسات مشترک با یکدیگر کار میکردند.
* اصولگرایان و اصلاحطلبان احساس شکست نکنند
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در حال حاضر نیز بخشی از اصلاحطلبان و بخشی از اصولگرایان از روحانی حمایت کردهاند، گفت: تصور میکنم اصل زمینه رأی آقای روحانی همان رأی اعتدالی است.
باهنر در پاسخ به این سؤال که با توجه به اختصاص ۴۵ درصد آرای مردم در انتخابات ۲۴ خرداد به اصولگرایان و پیروزی قاطع آنها در انتخابات شوراها با کسب 70 درصد آراء و حضور مستقل روحانی به عرصه آیا میتوان گفت اصولگرایان در انتخابات شکست خوردهاند؟، گفت: با توجه به رویکرد خوبی که مردم داشتند، اصولگرایان و اصلاحطلبان هیچکدام نباید احساس شکست کرده یا علیالاطلاق روحیه پیروزی داشته باشند.
وی با بیان اینکه بنده معتقدم دوران جدیدی آغاز شده و باید دست به دست هم دهیم و مشکلات داخلی و خارجی را بر طرف کنیم تا کار جلو رود، افزود: البته رقابتهای حزبی سر جای خود است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند رقابتها انجام شده و اکنون وقت رفاقتهاست و باید بر این اساس کار را جلو برد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه این گفتوگو دریاره رابطه دولت جدید و مجلس اظهار داشت: مجلس و دولت نمیتوانند جدا از یکدیگر فکر کنند و بنا به تعبیر مقام معظم رهبری مجلس نقشه راه را طراحی میکند و دولت هم باید با همه مشکلاتی که وجود دارد، در آن راه قدم بردارد.
باهنر بر همین اساس به تعامل هماهنگ و جدی دولت و مجلس برای پیشبرد امور اشاره و اضافه کرد: هر مقدار که مجلس و دولت با یکدیگر کمتر تفاهم کنند یا بخواهند مزاحم یکدیگر باشند، در واقع ظرفیتهای کشور را تلف میکنند و الان دیگر این موقعیت نیست.
* در بخش اقتصاد، فقط تولید، تولید و تولید مهم است
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اولویتهای دولت آقای روحانی نیز، اظهار داشت: در داخل کشور مسائل اقتصادی اولویت دارد و همه این مشکلات در سامان دادن به بخش تولید قابل حل است.
باهنر خاطر نشان کرد که "اگر تولید رونق بگیرد، رشد اقتصادی، اشتغال و سطح عمومی قیمتها اصلاح میشود".
باهنر با تأکید سهباره بر اهمیت «تولید» در بخش اقتصاد، افزود: تولید اولویت اول، وسط و آخر اقتصاد است؛ البته باید به ساماندهی مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیر نگاه جدی داشت.
وی در واکنش به نظر کسانی که او را به عنوان فردی میشناسند که به خوبی میتواند لابی کند، گفت: از کلمه "لابی" در رسانهها ترجمههای متفاوتی میشود اما اگر بخواهیم از این کلمه استفاده کنیم، ترجمه من از "لابی" این است که اولا هر فردی باید تلاش کند خوب بفهمد و ثانیاً این فهم خود را به دیگران منتقل و آنها را قانع کند که اگر این تعریف را بپذیریم، لابی یعنی امر به معروف و نهی از منکر.
* رأی یک نماینده با تهدید، تطمیع و زرنگی به وجود نمیآید
نماینده اصولگرای مجلس گفت: لابی به این معنی است که بنده فکر و حرفی را که فکر میکنم خوب است، تلاش کنم حوزه نفوذ آن گسترش یابد و در مجلس هم به همین شکل است.
باهنر افزود: در مجلس از نظر آئیننامه، هر نمایندهای یک رأی بیشتر ندارد اما علاوه بر این هر نماینده یک حوزه نفوذ رأی هم دارد و این حوزه نفوذ رأی با تهدید، تطمیع و زرنگی به وجود نمیآید بلکه با قدرت اقناع به وجود میآید.
وی با تأکید بر اینکه هر نمایندهای که بتواند تعداد بیشتری از نمایندگان را در رابطه با مخالفت یا موافقت با یک موضوع قانع کند، میگوییم قدرت لابیاش بالاست، خاطر نشان کرد: برخی این کار را به واژههای دیگر تعبیر میکنند که مذموم است وگرنه وظیفه هر مسلمانی است که اولاً مسائل را درست و دقیق بفهمد و بعد هم تلاش کند فهم خود را بین افرادی که با آنها ارتباط دارد، گسترش دهد.