خبرگزاري کردپرس خبر داد که "شهر سرکاني (راس العين) در مرز سوريه و ترکيه به دست نيروهاي مسلح حزب اتحاد دموکراتيک (نزديک به پ.ک.ک) افتاده است". راس العين شهري است در شمال سوريه با حدود ۵۰ هزار نفر جمعيت متشکل از اعراب، کردها و مسيحيان. کردهاي سوريه مدت ها بود که با مخالفان مسلح سوريه بر سر تصرف و کنترل اين شهر در نبرد بودند. کردهاي سوريه به اين شهر " سرکاني" و اعراب منطقه به آن "رأس العين" مي گويند. اين شهر پس از درگيري بين نيروهاي مسلح کرد سوريه با نيروهاي ارتش موسوم به آزاد و جبهه النصره آزاد شده است. کردپرس نوشت: «پايين آوردن پرچم مخالفان سوري در شهر سرکاني (راس العين) در مرز سوريه و ترکيه و برافراشته شدن پرچم واحدهاي دفاع از خلق (نزديک به پ.ک.ک) در اين شهر و در چند متري شهر مرزي جيلان پنار ترکيه، مهم ترين رويداد در تحولات سياسي سوريه طي روزهاي اخير است.» پس از اين پيروزي کردهاي شمال سوريه اعلام کردند که درصدد هستند با تشکيل يک منطقه خودمختار اداره مناطق کردنشين در شمال اين کشور را بر عهده بگيرند. به گزارش الجزيره، صالح مسلم، دبير حزب اتحاد دموکراتيک کرد تصريح کرد: «اين نياز شديد حس مي شود که دولت خودمختار دموکرات کرد در شمال سوريه تشکيل شود.»
رهبر حزب اتحاد دموکراتيک اعلام کرد که حزب وي قصد سازماندهي کردها به منظور جدايي از سوريه را ندارد. صالح مسلم که از 3 روز پيش به منظور رايزني و گفت وگو با مقامات پ.ک.ک به کوهستان قنديل در شمال عراق سفر کرده است، به سوالات بي.بي.سي ترکي پاسخ داد. وي اعلام کرد: «ما نمي خواستيم با اعضاي القاعده و جبهه النصره وارد درگيري شويم. پيشتر توافقاتي با آن ها صورت گرفته بود و تعهد داده بودند که در اين مناطق به دنبال حمله و خرابکاري نباشند اما آنان با تيراندازي و اقدامات تحريک کننده خود، آغازگر درگيري بودند و چنين شد که سرکاني سراسر به دست واحدهاي دفاع از خلق افتاد. من لازم مي دانم اعلام کنم که ما به دنبال استقلال و جدايي از سوريه نيستيم و نمي خواهيم کردها را به اين منظور سازماندهي کنيم.» صالح مسلم همچنين ضمن ابراز مخالفت شديد با مداخله نظامي کشورهاي ديگر در سوريه اعلام کرد: «بدون شک مداخله خارجي مي تواند بحران سوريه را عميق تر و پيچيده تر کند.» وي همچنين به اين موضوع اشاره کرد که حزب اتحاد دموکراتيک به هيچ وجه نمي خواهد با ترکيه رويارو شود. وي با اشاره به اين که کردها به دنبال "ايجاد يک ساختار ويژه به نام خودگرداني دموکراتيک" هستند، ادامه داد: «ما هم اکنون برنامه هايي براي برگزاري يک انتخابات محلي طراحي کرده ايم اما اين برنامه ربطي به موضوع خودگرداني دموکراتيک ندارد و فعلا به دنبال اجراي پروژه ايجاد مجلس محلي هستيم.»
به گزارش ايسنا، شيرزاد ايزدي، سخنگوي شوراي مردمي کردهاي سوريه هم اعلام کرد که کردها درصدد هستند دولت محلي موقتي را تشکيل دهند که تدابير لازم را براي برگزاري انتخابات اتخاذ کند. وي با بيان اين که اين دولت به منزله "دولت محلي موقت" خواهد بود، اظهار داشت: «دولت موقت در برخي موارد شبيه به دولت منطقه کردستان عراق خواهد بود.» شيرزاد ايزدي تصريح کرد: «چندين گروه کرد پيشنهادها براي تشکيل دولت و برگزاري انتخابات را بررسي مي کنند و اين نظر وجود دارد که قانون اساسي موقتي تدوين شود تا بدين ترتيب خلا ء نبود دستگاه اجرايي احساس نشود.»
همزمان کردهاي ترکيه کنترل شهر راس العين سوريه توسط کردهاي سوري را، جمعه شب، جشن گرفتند. اين مراسم جشن و سرور کردها در شهر جيزه، واقع در جنوب شرق ترکيه، به درگيري با پليس انجاميد.
به گزارش يورونيوز «واحدهاي دفاع خلق کردستان» با انتشار خبر تصرف شهر راس العين سوريه از اعراب اين شهر خواسته اند تا با آنان همکاري کنند.
در پي شکست ارتش آزاد و جبهه النصره در منطقه کردنشين سوريه، رئيس جمهور، نخست وزير و فرمانده نيروهاي مسلح ترکيه را گرد هم آورد. به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه مليت، وقايع سرکاني در شمال سوريه و قدرت گرفتن کردها در اين منطقه، محور اصلي گفت وگوهاي عبدا... گل، رجب طيب اردوغان و ژنرال نجدت اُزل بود. اهميت مسئله سرکاني براي رئيس جمهور، نخست وزير و فرمانده کل نيروهاي مسلح ترکيه به حدي بود که بررسي موضوع تحولات مصر و ضرورت تداوم حمايت از اخوان المسلمين، به عنوان اولويت دوم بررسي شد. تنها چند ساعت پس از برگزاري اين ديدار ۳ جانبه بود که 4 فروند هواپيماي جنگنده ترکيه بر فراز سرکاني و مناطق اطراف آن به پرواز درآمدند.