پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حجتالاسلام و المسلمین حسین سبحانینیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برداشت من این است که خواسته نمایندگان کنگره آمریکا از اوباما برای اتخاذ رویکرد دیپلماتیک با ایران واقعبینانهتر از برخوردی است که برخی سیاستمداران آمریکایی در قبال ایران دارند و همین اخیرا موضعی گرفته بودند و قضاوت بیجایی کرده بودند که با دولت آقای روحانی نمیشود کار کرد یا امیدی برای کار با او بست، در حالیکه هنوز دولتی تشکیل نشده است.
وی با بیان اینکه داشتن نگاه منفی به دولت جدید از سوی غربیها پیش از روی کار آمدن دولت واقعبینانه نیست، یادآور شد: آنچه اعضای کنگره گفتند این است که دولت جدید با رویکرد و نگاهی خاص تشکیل شده و به تبع به دنبال ایجاد فضای مناسب برای همکاری در صحنه بینالمللی خواهد بود و آنها نباید راهکاری اتخاذ کنند که راه تعامل و مذاکره از ابتدا با این دولت بسته شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درخواست نمایندگان آمریکا برای تعامل با ایران نشان از اختلافنظر بین مقامات کنگره نسبت به مساله ایران است و ما امیدواریم همین نگاه آمریکا را در مسیر درست و واقعبینانهای نسبت به مسائل کشورمان قرار دهد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس اظهار کرد: اگر آمریکا بخواهد رویکرد درستی نسبت به ایران داشته باشد نباید تنها منبع تغذیه اطلاعیاش از کانالهای ضدایرانی و صهیونیستی باشد؛ اتفاقی که در رابطه تحریمها و تشدید تحریمها افتاده است.
سبحانینیا اضافه کرد: این اقدام نمایندگان کنگره آمریکا فضایی را در این کشور به وجود میآورد که امکان بازنگری در سیاست این کشور در قبال ایران وجود داشته باشد و آنها باید از این فرصت استفاده کنند.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاخیر کنگره در ارسال لایحه تشدید تحریمها علیه ایران، خاطرنشان کرد: این اقدامات میتواند در جهت مثبت ارزیابی و تحلیل شود زیرا نفس این حرکات به رفع سوء تفاهمات فیمابین و رسیدن به نگاه واقعبینانهتر کمک میکند اگرچه اینکه بگوییم این حرکت میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند انتظار بعیدی است اما وجود این نگاه به حرکت عقلانی در روابط دو کشور کمک میکند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تغییر احتمالی رویکرد ایران نسبت به آمریکا نیز تصریح کرد: این موضوع بستگی به این دارد که آمریکا چقدر بخواهد به خواسته اعضای کنگره اهمیت بدهد. اگر این حرف صرفا یک گفته باشد تاثیر زیادی نخواهد داشت، همانطور که در گذشته هم چنین مسائلی از طرف برخی افراد و مقامات بیان شده و تناقضاتی در تصمیمگیران سیاست خارجی آمریکا در خصوص گفتوگو و مذاکره با ایران یا اعتراف به حق ایران در برخی زمینهها در مساله هستهیی وجود داشته است اما در عمل خلاف اینها انجام شده است.
سبحانینیا در پایان تاکید کرد: دولت آمریکا باید به خواسته اعضای کنگره نقش بیشتری بدهد که در این صورت این کار میتواند گام خوبی برای حرکت عقلانیتر در روابط دو کشور باشد.