پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بررسی حضور ورزشکاران در شورای شهر تهران از 2 منظر قابل اهمیت است
1. به جهت حضور فردی آنهادر تعاملات شورا
2. تاثیر آنها در انتخاب شهردار دوره های مختلف
در انتخابات دوره ی دوم شوراها بود که رسول خادم به عنوان اولین ورزشکار شانس خود را برای حضور امتحان کرد و موفق به حضور در شورای دوم شد البته خادم در شورای اول هم در بین کاندیداهای شورا قرار داشت اما توفیق و تائیر آنچنانی در آن شورا نداشت.در دوره ی سوم شورای شهر با توجه به تجربه ی حضور خادم این بار هادی ساعی و علیرضا دبیر اعلام کاندیداتوری کردند و موفق به حضور در شورا شدند و جمع ورزشکاران در شورای سوم به 3 نفر از 15 نفر رسید و آرای تائیرگذاری پیدا کردند .این بار رسول خادم به عنوان کاندیدای شهردار تهران هم مطرح شد و با هر کیفیتی بود با 1 رای کمتر از قالیباف در آرای ابتدایی موفق نشد شهردار تهران باشد.
در شورای چهارم نیز با افزایش کاندیداهای ورزشکار روبرو بودیم کهاین بار هم 2 ورزشکار دیگر به جمع ورزشکاران شورای چهارم اضافه شدند.عباس جدیدی و حسین رضازاده در کنار هادی ساعی و علیرضا دبیر این بار 4 ورزشکار شورای چهارم هستند که فراکسیون ورزشکاران را تشکیل خواهند داد.
بعد از ذکر این تاریخچه ی مختصر حضور این قهرمانان ملی در شورا مسئله ای که حائز اهمیت است واکنش برخی کارشناسان به حضور این قشر محترم در شورای شهر است.برخی معتقدند شورای شهر فضایی کارشناسی است و حضور این بزرگواران توازن کارشناسی را به هم می زند .اما باید منتظر ماند و مشاهده کرد که این انتقاد به ورزشکاران به جا هست یا خیر
این کارشناسان معتقدند نباید از امتیاز شهرت در ورزش برای حضور در مناصب دیگر استفاده کرد.اما ورزشکاران معتقد هستند که نه به واسطه ی ورزش بلکه توان مدیریتی و کارشناسی در شورا هستند.
البته انتخاب شهردار آزمون بزرگی برای ورزشکاران شورای شهر چهارم است که اوزان کارشناسی و فنی ایشان در مقایسه با دیگر اعضای شورا قابل ارزیابی است.
علی الظاهر در ترکییب آرا ،صف آرای اصلاح طلبان با 14 رای قطعی به محسن هاشمی از یک سو و اصولگرایان در طرف دیگر با 10 تا 12 رای به قالیباف شکل گرفته است و 5 رای باقیمانده که 4 رای آن متعلق به ورزشکاران می باشد در انتخاب شهردار تعیین کننده است . حال به خوبی می توان عیار کارشناسی و شناخت اجتماعی ورزشکاران را در این مواجهه سنجید.
فارغ از اینکه راجع به آرای آنها بخواهیم پیش داوری کنیم باید این نکته را لحاظ کرد که اگر ورزشکاران تصمیم همسو با قاطبه ی مردم که در انتخابات ریاست جمهوری به درستی مشهود بود نگیرند ، ممکن است این زمزمه ی برخی متخصصین برای حضور غیر کارشناسی ورزشکاران در شورا قوت بگیرد و این در بین مردم نهادینه شود و توفیقات روز افزون این قشر در شورا در انتخابات آتی متوقف شود.از آن سو اگر ورزشکاران شورا پیام انتخابات 24 خرداد را درک کرده باشند می توانند بقای خود را در افکار عمومی حفظ کنند و امیدوار به آینده ای روشن تر باشند و این گمانه زنی برخی مبنی بر عدم اشراف ورزشکاران به اوضاع سیاسی را از بین ببرند.
لازم به ذکر است آرای هادی ساعی و علیرضا دبیر به دلیل سبقه ی مشخص ایشان تقریبا روشن است اما آرای عباس جدیدی و حسین رضازاده که در حال حاضر رئیس فدراسیون وزنه برداری نیز می باشد در ابهام قرار دارد.
مشاور فراکسیون اصلاح طلبان شورای شهر تهران