arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۸۴۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۲ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۲

سقوط ۱۶رتبه‌ای ایران در رده‌بندی رقابت‌‌پذیری اقتصادی

در تازه‌ترین رده‌بندی مجمع جهانی اقتصاد که بر اساس "شاخص رقابت‌پذیری اقتصادهای جهان" تنظیم شده، جایگاه ایران از ۶۶ به ۸۲ نزول یافته است. سوئیس، سنگاپور، فنلاند، آلمان و آمریکا در جایگاه اول تا پنجم قرار گرفته‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجمع جهانی اقتصاد در تازه‌ترین گزارش "رقابت‌پذیری جهانی" (GCR) خود که مربوط به سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ میلادی است، اقتصاد ۱۴۸ کشور جهان را بررسی و رده‌بندی کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از دویچه وله ؛ ایران در میان این ۱۴۸ کشور، از جایگاه ۶۶ به جایگاه ۸۲ رسیده و این سقوط ۱۶ رتبه‌ای، نشان‌دهنده اوضاع بحرانی اقتصاد در این کشور است.

این گزارش اطلاعات جامعی درباره شیوه‌های افزایش تولید و رفاه در اقتصاد کشورهای گوناگون دنیا ارائه می‌کند. گزارش "رقابت‌پذیری اقتصاد جهانی" در واقع جامع‌ترین ارزیابی اقتصادی موجود از کشورهای جهان است. بر اساس آخرین رده‌بندی رقابت‌پذیری اقتصادهای جهان، پنج اقتصاد بزرگ و باثبات و پایدار دنیا عبارت‌اند از: سوئیس، سنگاپور، فنلاند، آلمان و ایالات متحده آمریکا.

سوئیس با اقتصاد قدرتمندش برای پنجمین سال پیاپی در صدر این رده‌بندی اقتصادی نشسته و آلمان با یک جهش ۲ رتبه‌ای نسبت به دوره گذشته، در جایگاه چهارم قرار گرفته است. کشورهای سوئد، هنگ‌کنگ، هلند، ژاپن و بریتانیا هم به ترتیب در جایگاه‌های ششم تا دهم این رده‌بندی قرار گرفته‌اند.

در میان ۱۰ کشور برتر این رده‌بندی، ۶ کشور اروپایی به چشم می‌خورند. سیرالئون، یمن، بروندی‌، گینه و چاد هم به ترتیب در قعر این جدول نشسته‌اند.

کشورهایی نظیر تونس، اوکراین، یونان، کنیا و لبنان، در این رده‌بندی پایین‌تر از ایران قرار گرفته‌اند، اما همسایگان ایران از جمله آذربایجان و ترکیه به ترتیب در جایگاه‌های ۳۹ و ۴۴ قرار گرفته‌اند. رتبه برخی دیگر از کشورهای جهان از این قرار است: قطر ۱۳، عربستان ۲۰، مالزی ۲۴، چین ۲۹، آفریقای جنوبی ۵۳، روسیه ۶۴، گرجستان ۷۲، ارمنستان ۷۹.

مجمع جهانی اقتصاد بیش از سه دهه است که بر رقابت‌های اقتصادی در سراسر جهان نظارت می‌کند و مسئولیت برگزاری اجلاس اقتصادی "داووس" را هم برعهده دارد، که از مهم‌ترین گرد‌هم‌آیی‌های رهبران اقتصادی و سیاسی جهان است، اما انتشار این گزارش ابتکاری است که از سال ۲۰۰۶ آغاز شده است. تهیه‌کنندگان این گزارش می‌گویند عواملی نظیر توسعه پایدار، میزان رفاه، و توان کشورها در فروش محصولات داخلی از جمله فاکتورهای تاثیرگذار در تعیین رتبه آنها در این جدول رده‌بندی است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
mohammad
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۰
1
11
کمتره بابا...
نظرات بینندگان