پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بر اساس اطلاعات منتشر شده، دیدار اخیر وزرای خارجه عربستان و آمریکا در پاریس با ناکامی کامل درباره آینده بشار اسد رئیس جمهور سوریه پایان یافت.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، "سعود الفیصل" وزیر خارجه عربستان معتقد است که سهل انگاری غرب در قبال دمشق و نزدیک شدن به ایران معادله را در سوریه بر هم زده و به باقی ماندن بشار اسد در عرصه قدرت کمک می کند.
وزیر خارجه عربستان پیشتر گفت: در نشست ژنو1 درباره سوریه توافق شد که شرط برگزاری نشست ژنو 2 کناره گیری اسد از قدرت و تشکیل دولت انتقالی با تمام اختیارات باشد و در غیر این صورت نیازی به ژنو2 نخواهد بود و ائتلاف معارض سوریه نیز در این نشست شرکت نخواهد کرد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، همزمان با دیدار فیصل و کری در پاریس، ائتلاف معارضان سوریه اعلام کرد که تنها در صورتی در نشست ژنو 2 شرکت خواهد کرد که هدف از آن سرنگونی دولت اسد باشد، کری نیز قبل از دیدار با فیصل با نامزدی اسد برای انتخابات ریاست جمهوری آینده سوریه مخالفت کرد تا شاید به این طریق خشم عربستان از مواضع جدید کاخ سفید فرونشیند.
کری در دیدار با فیصل گفت: آمریکا نگرانی عربستان را درک می کند اما کاخ سفید وارد روند سیاسی گسترده ای با روسیه شده است و بر اساس تعهداتی که در قبال روسیه و چند کشور دیگر دارد، لازم است بدون پیش شرط در نشست ژنو 2 شرکت کند زیرا هدف، دست یابی به راه حلی سیاسی است که همه از آن راضی باشند.
وی افزود: در ژنو2 می توان درباره هم مسائل به توافق رسید.
از سوی دیگر درحالی که وزیر خارجه عربستان درباره مشارکت نماینده معارضان سوری در ژنو2 گفت: لازم است هیئت معارضان تحت لوای ائتلاف معارضان و به ریاست رئیس این ائتلاف در نشست ژنو2 شرکت کند، جان کری اظهار داشت ما این مسئله را درک می کنیم اما دیدگاه های ضد و نقیض دیگری حتی در داخل معارضان در این خصوص وجود دارد.
کری به موضع هیئت هماهنگی معارضان سوری که "هیثم المناع" رئیس آن در خارج با مقامات عالی رتبه غرب و روسیه و ایران دیدار کرده و همچنان این دیدار ها ادامه دارد، اشاره کرد و با قاطعیت گفت: ما معتقدیم که ائتلاف معارضان سوری دیگر یک ائتلاف نیست بلکه به چند ائتلاف تبدیل شده است و نقش ما در این میان نجات طرف غرق شده نیست و نمی پذیریم که رئیس ائتلاف معارض ریاست هیئت اعزامی معارضان به ژنو را به عهده داشته باشد.
کری و فیصل در ادامه این دیدار به مسئله نزدیک شدن آمریکا و غرب به ایران نیز پرداختند و طبق معمول این بار نیز وزیر خارجه عربستان به صراحت از این مسئله ابراز نگرانی کرد و گفت: آمریکا با نزدیک شدن به ایران تمام متحدان خود را قربانی می کند.
واقعا برای مردم عربستان متاسفم که هنوز یک قبیله یک کشور را در قرن 21 اداره می کند.
حالا با این حرف های عربستانی ها می توانید ببینید دولت قبلی و تندروهای بی عقل چه خدمتی به عربستان می کردند.
به همین یک دلیل هم که شده باید ایران و امریکا همین امروز تبادل سفیر کنند.
کشورهای توسعه یافته که همه با ایالات متحده هماهنگ هستند و خود بارها پیگیر تحقق تعامل دیپلماتیک با تهران بودند، کشورهای امریکای جنوبی و کشورهای اصلی آسیا مثل ژاپن، چین و هند بعلاوه اقتصادهای پویا و قوی آسیایی (موسوم به ببرهای آسیایی) به دلایل متعدد از تعامل ایران و امریکا استقبال میکنند. در خاورمیانه هم چه متحدین ایران و چه کشورهای عربی متکی به نفت از اینکه سایه جنگ از سر منطقه رفع شود خرسندند.
پس تنها میماند خود حکومت عربستان، که آن هم لابد بخاطر ترس از برملا شدن سالها تفرقه افکنی و فتنه انگیزی اش بین ایران و امریکا و همچنین پرونده شدیدا حجیم و سنگینش در مورد تامین خوراک فکری جریاناتی مثل القائده، این روزها نگران است...