پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایفای نقش قطر در زمینه پایان دادن به پرونده ربوده شدگان اعزاز نشانه تلاش دوحه به منظور تصحیح رابطه اش با نظام بشار اسد رییس جمهور سوریه ارزیابی شده است.
به گزارش العالم، در حالی که چند ماهی از به قدرت رسیدن حکام جدید قطر می گذرد، تحولات بین المللی و منطقه ای نشان از آن دارد که بسیاری از کشورهای عربی به خصوص آن دسته از این کشورها که در خط مخالفت و دشمنی با مردم سوریه قرار داشتند، در حال بازگشت از مسیر پیشین بوده و تلاش دارند تا بار دیگر روابط خود با دمشق را برقرار کنند.
امیرنشین قطر یکی از این طرف ها است که در طول 30 ماه گذشته نقش مهمی در نابودی زیرساخت های سوریه، کشتار مردم این کشور و ایجاد دو دستگی در میان مردم آن داشته است، حال که قدرت های بزرگ بازی خود را شروع کرده اند، دوحه نیز در صدد است تا نقشی دیگر ایفا کند و پیام های متعددی را به دمشق ارسال می کند تا شاید از این رهگذر از قافله عقب نیفتد.
دوحه در این زمینه پیشنهادهای خود را به منظور نشان دادن یک جانبه حسن نیت ارسال داشت و به عنوان اولین قدم، فشارهایش به منظور کاهش ارزش لیره سوری را برداشت که در ماه های گذشته با همکاری کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و برخی محافل لبنانی ادامه داشت.
منابع مطلع در حوزه خلیج فارس گفتند: اوج تلاش قطر برای تصحیح رابطه اش با سوریه، پایان دادن به پرونده ربوده شدگان اعزاز، اعلام آمادگی شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر به بشار اسد جهت توقف حمله تبلیغاتی شبکه تلویزیونی الجزیره علیه دمشق، تعهد به تامین هزینه بازسازی سوریه و تعهد به انجام ندادن هیچگونه اقدام علیه امنیت مالی سوریه بود.
به گزارش روزنامه الاخبار لبنان، این منابع افزودند: اسد به طرف آورنده پیام قطر گفت که اقدامات دوحه در سوریه در دو سال گذشته به ریخته شدن خون مردم سوریه انجامید لذا مشکل قطر تنها با نظام دمشق نیست بلکه به طور عمده با ملت سوریه است.
به رغم پیشنهادهای سخاوتمندانه شیخ تمیم، بازگرداندن عقربه های ساعت روابط دمشق دوحه به قبل از سال 2011 و احیای عبارت "قطر متشکریم" که قبل از آغاز بحران سوریه به خاطر روابط خوب قطر با سوریه و حزب الله بر سر زبان ها بود، دشوار است.
لذا برای سوریه فراموش کردن آنچه دوحه در بحران سوریه انجام داد دشوار است چون قطر بر اساس طرح های تروریستی، هزینه افراد مسلح را تامین نمود و الجزیره نیز حاکمیت ملی این کشور را هدف قرار داد.
حال باید دید که این پیشنهادات قطری ها که در برخی موارد شامل کمک مالی به منظور بازسازی ویرانه های این جنگ خونین است چگونه مورد استقبال قرار خواهد گرفت و آیا دوحه در این زمینه واقعاً حسن نیت دارد و یا اینکه طرح های دیگری در این زمینه وجود دارد.