پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: مایکل مان در مصاحبه با رادیو صدای روسیه درباره روند پیشرفت مذاکرات هستهیی ایران و 1+5 اعلام کرد: پیشرفت بسیار زیادی حاصل شده است و هفته گذشته در ژنو بودیم و مذاکرات حساسی داشتیم.
وی گفت: موضوع هستهیی ایران مشخصا موضوعی به شدت پیچیده و فنی است که در 10 سال گذشته کمابش مورد بررسی قرار گرفته است؛ بنابراین مشخص است که این موضوع یکشبه حل نخواهد شد.
وی ادامه داد: ما پیشرفت بسیاری در مذاکرات داشتیم اما به توافق بزرگی که برخی انتظار داشتند دست نیافتیم با این حال بر این باوریم که در مورد موضوع هستهیی ایران باید اطمینان حاصل کنیم که به درستی به توافق می رسیم و به همین دلیل است که هفته آینده نیز مذاکرات دیگری در ژنو برگزار می شود که امیدواریم به پیشرفت بیشتر بیانجامد
سخنگوی اشتون درباره انتظارات بالا نسبت به این مذاکرات و موانع پیش رو با بیان اینکه «این مذاکرات مانند همه مذاکرات است » اظهار کرد که «هدف نهایی امضای توافقنامهای است که بر اساس آن ایران به جامعه بین المللی این تضمین را بدهد که برنامه های هسته یی اش صرفا در راستای اهداف صلح آمیز بوده و آنها علاقه ای به برنامه های نظامی ندارند.
وی با اشاره به گزارشهای منتشر شده پس از مذاکرات و آن چه درباره ناموفق بودن آن مطرح شد تاکید کرد که باید واقع بین بود و به این مساله توجه کرد که امضای توافقنامه پس از 10 سال توقف کامل مانند این است که بخواهیم یکشبه به چیزی شبیه معجزه دست پیدا کنیم.
وی تاکید کرد که باید کارها در زمینه مذاکرات کاملا درست انجام شود حتی اگر به زمان بیشتری نیاز باشد.
مان درباره تحلیل هایی درباره برداشت های ایران از مذاکرات، گفت: برای ما بسیار مهم است که به عنوان سازماندهندگان و برگزار کنندگان این مذاکرات در جنجال های عمومی و رویکردهای متنی بر مقابله به مثل وارد نشویم زیرا به نفع ما نیست. به نفع ماست که درباره مسایل اساسی بحث کنیم. فکر می کنم که تمامی طرف ها ساعات اولیه روز یکشنبه توافق کردند که پیشرفت بسیاری در مذاکرات حاصل شده است.
وی گفت: ما مصمم به ادامه کار هستیم و در دو دور مذاکرات گذشته در ژنو با دولت جدید ایران پیشرفت بسیاری حاصل شده و ما امیدواریم که این پیشرفت ادامه دادشته باشد.
وی علنی کردن جزییات مذاکرات هسته یی را گزینه مطلوبی ندانست و گفت: ما می خواهیم مذاکرات در اتاق مذاکرات بماند.
سخنگوی اشتون درباره رویکرد جدید ایران و قاطعیتشان در مذاکرات گفت: ما رویکردی دووجهی داریم؛ که بر اساس آن علیه برنامه هسته یی ایران به طور خاص تحریم اعمال می کنیم زیرا شواهد نشان می دهد که این برنامه صرفا صلح آمیز نیست. همزمان نیز با آن ها مذاکره میکنیم.