arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۹۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۰ - ۱۰ آذر ۱۳۹۲

سقوط هواپیمای موزامبیک و کشته شدن 34 سرنشین آن

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بررسی سلب اعتماد نخست وزیر سومالی در پارلمان این کشور، اولین سفر رئیس جمهور کنگو به شهر راهبردی گوما برای اولین بار پس از آزاد سازی شرق این کشور از چنگ شورشیان، نزدیک شدن احزاب سیاسی تونس به توافق از جمله اخبار تحولات آفریقاست.
 
به گزارش فارس، اخبار برخی تحولات آفریقا در زیر آمده است:
 
همه 34 سرنشین هواپیمای ناپدید شده موزامبیک کشته شدند
 
پلیس نامیبیا امروز شنبه اعلام کرد: هواپیمای خطوط هوایی موزامبیک متعلق به شرکت ایرلاین که دیروز جمعه در پرواز به مقصد آنگولا ناپدید شده بود در یک پارک در شمال شرقی نامیبیا سقوط کرده بود.
 
شرکت ملی هواپیمایی موزامبیک در بیانیه‌ای اعلام کرد تماس این هواپیما که با 28 مسافر و شش خدمه صبح  روز جمعه ماپوتو پایتخت موزامبیک را به مقصد لوآندا پایتخت آنگولا ترک کرده بود، با برج مراقبت قطع شده بود.
 
ویلی بامپتون معاون رئیس پلیس نامیبیا اعلام کرد: نیروهای امداد و نجات، لاشه سوخته هواپیما را در پارک ملی بوابواتا نزدیک مرز بین آنگولا و بوتسوانا، پیدا کرده‌اند.
 
وی افزود: هواپیما کاملا به خاکستر تبدیل شده و هیچکس زنده نمانده است.
 
این پارک جنگلی دور افتاده به مساحت شش هزار و 100 کیلومتر مربع، زیستگاه جانورانی از جمله فیل، شیر و سگ‌های وحشی است.
 
هنوز علت سقوط هواپیما مشخص نیست اما مقامات موزامبیک اعلام کردند:هواپیما به علت نامساعد بودن شرایط جوی و پایین آمدن قدرت دید، ناپدید شده بود.
 
موزامبیک ایرلاینز با انتشار بیانیه ای در پایگاه اینترنتی خود، ملیت مسافران این هواپیما را 10 موزامبیکی، 9 آنگولایی، پنج پرتغالی، یک فرانسوی، یک برزیلی و یک چینی اعلام کرد.
 
این هواپیما ساعت 11 و 26 دقیقه صبح روز جمعه ماپوتو را ترک کرده بود و قرار بود ساعت 12 ظهر وارد لوآندا شود.
 
احزاب معارض الجزایری تهدید به تحریم انتخابات کردند
 
احزاب سیاسی مخالف در الجزایر در واکنش به مخالفت طیب بلعیز، وزیر کشور، با تشکیل کمیته مستقل سیاسی برای نظارت بر روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، تهدید کردند انتخابات را تحریم می کنند.
 
سه شخصیت سرشناس مخالف در الجزایر از جریان های مخالف خواسته اند با اتحاد در رویکرد مانع هر گونه تقلب احتمالی در انتخابات شوند.
 
این سه تن گفتند در صورتی که رئیس جمهور الجزایر هم به درخواست ها برای تشکیل کمیته مستقل نظارت بر انتخابات بی توجهی کند احزاب مخالف انتخابات را تحریم می کنند.
 
فاتح ربیعی دبیر کل جنبش النهضه الجزایر در ارزیابی اصرار وزیر کشور مبنی بر اینکه این وزارتخانه ناظر بر انتخابات خواهد بود گفت:این اصرار نشان از تلاش برای تقلب در انتخابات است.
 
موسی تواتی رئیس جبهه ملی الجزایر گفت:تشکیل کمیته مستقل نظارت بر انتخابات دیر زمانی است که از خواسته های جبهه ملی است زیرا مردم به دولت اعتماد ندارند و نخبگان سیاسی بر این عقیده اند که انتخابات ریاست جمهوری باید به گونه ای برگزار می شود که اعتبار داشته باشد نه اینکه نمایشی باشد.
 
جیلالی سفیان رئیس حزب نسل جدید نیز در واکنش به اظهارات وزیر کشور گفت: ما منتظر اظهار نظر وزیر کشور نبودیم، رئیس جمهور باید مداخله کند زیرا این قضیه بزرگ تر از آن است که وزیر کشور درباره آن اظهار نظر کند.
 
نهاد حقوق بشری در الجزایر تبعیض قومی پلیس در جنوب الجزایر را محکوم کرد
 
انجمن دفاع از حقوق بشر الجزایر امروز شنبه جانبداری پلیس در درگیری های قومی اخیر در منطقه جردایه در جنوب این کشور را محکوم کرد.
 
این درگیری های بین امازیغ ها با عرب های اهل تسنن این منطقه صورت گرفت که به بازداشت 150 تن منجر شد.
 
این انجمن که نهادی غیردولتی است تاکید کرد: پلیس از یک طرف علیه طرف دیگر حمایت می کند تا جایی که برخی الجزایری را به جان بقیه می اندازد و به جای اینکه از افراد و دارایی الجزایری ها حفاظت کند از تجاوزگران و اغتشاشگران حمایت می کند.
 
این انجمن افزود: هدف گرفتن آمازیغ ها با بازداشت آنها در حالی که اموال و دارایی آنها نیز مورد تعرض قرار دارد نشان می دهد که این قوم هدف حملات نظام مندی قرار دارند که همبستگی اجتماعی در الجزایر را تهدید می کند.
 
پلیس در پی حوادث خشونت بار پس از مسابقه فوتبال بین دو تیم محلی در منطقه القراره در شمال شرق جردایه  حدود 150 تن را بازداشت کرد.
 
رئیس جمهور کنگو برای اولین بار پس از آزادسازی شرق کنگو از شورشیان وارد گوما شد
 
جوزف کابیلا رئیس جمهور دموکراتیک کنگو امروز شنبه وارد گوما در شرق این کشور شد.
 
شورشیان 23 مارس یک سال پیش این شهر را برای کم تر از یک ماه تصرف کرده بودند اما پس از عقب نشینی از این شهر همواره حملات متعدد علیه آن انجام می دادند.
 
پارچه نوشته های بسیاری در این شهر وجود داشت که در آنها از ورود کابیلا به گوما و پایان جنگ علیه شورشیان جنبش ام 23 قدردانی شده بود.
 
بر روی یکی از این پارچه نوشته ها آمده بود :مردم کیووی شمالی به شما تبریک می گویند که به جنگ در شرق کنگو پایان دادید.
 
بر روی یکی دیگر از این پارچه نوشته ها  از کابیلا به عنوان «حامی واقعی صلح و انسجام دهنده جمهوری دموکراتیک کنگو » یاد شده بود.
 
کابیلا از 20 نوامبر سفر دوره ای را با خودرو در شرق کنگو آغاز کرده است و این سفر نمادی از بازگشت حاکمیت دولت به این منطقه از کشور است.
 
وی صبح امروز شنبه به بوناگانا، شهر مرزی با اوگاندا در 80 کیلومتری شمال کیووی شمالی رفت، این منطقه بیش از یک سال مقر سیاسی جنبش ام 23 بود.
 
این گروه مسلح که اکثر آنها را توتسی ها تشکیل می دادند ماه مه 2012 در کیووی شمالی تشکیل شد.
 
مواضع این گروه که ماه گذشته پایان شورش خود را در شرق کنگو در پی پیشروی های ارتش این کشور اعلام کردند در منطقه روتشورو در مرز با رواندا و اوگانداست.
 
کارشناسان سازمان ملل متحد این دو کشور را به حمایت از شورشیان متهم کردند این در حالی است که آنها این ادعا را تکذیب می کنند.
 
کابیلا همچنین پیش از بوناگانا از تپه راهبردی چانزو دیدن کرد، نبرد پایانی نیروهای ارتش و سازمان ملل متحد با شورشیان در این منطقه صورت گرفت.
 
غنوشی: گروه های سیاسی به توافق بر سر نام نخست وزیر دولت بی طرف آتی نزدیک شدند
 
راشد الغنوشی رئیس جنبش النهضه تونس گفت طرف های سیاسی مذاکره کننده در این کشور به دستیابی به توافق درباره نام نخست وزیر دولت مستقل نزدیک شده اند.
 
این دولت بی طرف قرار است بر انتخابات آینده و تصویب پیش نویس قانون اساسی نظارت کند.
 
حسین العباسی دبیرکل اتحادیه مشاغل تونس که بین احزاب تشکیل دهنده دولت ائتلافی تونس و مخالفان میانجی گری می کند گفت هنوز توافق نهایی درباره همه چیز به دست نیامده است ولی دوطرف به توافق نزدیک شده اند.
 
وی تاکید کرد:در هر حال روز دوشنبه ازسرگیری گفت وگوهای ملی که به حال تعلیق درآمده بود اعلام خواهد شد.
 
پارلمان سومالی سلب اعتماد از نخست وزیر را بررسی کرد
 
پارلمان سومالی امروز شنبه سلب اعتماد از نخست وزیر این کشور در پی اختلافش با رئیس جمهور را بررسی کردند.
 
عبد فارح شردون ساعد،نخست وزیر سومالی از مداخله پارلمان برای حل اختلافش با حسن شیخ محمود، رئیس جمهور این کشور استقبال کرد.
 
نخست وزیر سومالی جزئیات اختلافش با رئیس جمهور را فاش نکرده است اما اعضای پارلمان می گویند که این اختلاف به تشکیل کابینه مربوط است.
 
پس از اینکه رئیس پارلمان سومالی اعلام کرد که شمار نمایندگان برای سلب اعتماد از نخست وزیر به حد نصاب لازم رسیده است بررسی بیش تر سلب اعتماد به فردا یکشنبه موکول شد.
 
هنوز تاریخ رای گیری پارلمان سومالی برای سلب اعتماد از ساعد تعیین نشده است.
 
از زمان فروپاشی حکومت مرکزی در سومالی به سال 1991، اختلافات سیاسی دامنگیر حکومت‌های این کشور بوده است.
 
این اختلافات همواره فرسایش سیاسی و شکست را برای هرم حکومتی سومالی به همراه داشته است. حتی دولت جدید سومالی نیز از این اختلافات به دور نبوده است، به طوری که اختلافات سیاسی میان «حسن شیخ محمود»، رئیس جمهور و «عبده فارح شردون ساعد»، نخست وزیر سومالی از سر گرفته و از زمان انتشار اخبار مربوط به تعدیل کابینه آتی، علنی شده است.
 
«علی عبدالرحمن»، وکیل سومالیایی اظهار داشت: قانون اساسی جدید سومالی صلاحیت رئیس جمهوری و نخست وزیری را روشن نساخته و این امر منجر به بروز اختلافات میان مقامات دولتی در این کشور شده است. افزون بر این، درگیری‌های قبیله‌ای نیز بر سر بدست آوردن سِمت نخست وزیری در سومالی وجود دارد.
 
بنا به گفته‌ برخی از حقوقدانان، رئیس جمهور سومالی تنها می‌تواند، رئیس دولت خود را انتخاب کند و حق ندارد که او را از این منصب برکنار یا عزل کند. در این باره تنها پارلمان سومالی تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کند. اگر نخست وزیر استعفای خود را به رئیس جمهور ارائه نکند و رئیس جمهور از این خواسته خود مبنی بر عزل یا برکناری نخست وزیر کوتاه نیاید، در این صورت باید نخست وزیر از مقام خود استعفا داده و شخص دیگری که شایستگی اداره امور کشور را دارد، به مقام نخست وزیری انتخاب شود و در این مرحله کشور پس از گذشت یک سال کامل از کشمکش‌های سیاسی، از حمایت سیاسی قدرت‌های خارجی و داخلی برخوردار می‌گردد.
نظرات بینندگان