پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در کشور ما تنها یک سازمان صدا و سیما وجود دارد با چندین شبکه عمومی و تخصصی و استانی که بر همه آنها، مدیریت واحدی اعمال میشود. اعمال این مدیریت واحد در مواردی با سلیقهها و نگرشهای سیاسی مدیران اصلی صدا و سیما درمیآمیزد که هر چند ممکن است در مواردی به صورت آشکار نباشد اما در بخش سیاسی، بشدت و به عیان لمس میشود و مشخصاً در برخی از بخشهای خبری، توی ذوق میزند. نمونه آن همین برخوردهایی است که این روزها در صدا و سیما با دولت دکتر روحانی و مشخصاً با گزارش ۱۰۰ روزه ایشان میشود.
صدا و سیما نهادی فراتر از قوای سهگانه است و طبعاً انتظار میرود درباره دولت به عنوان یک قوه مهم کشور، به گونهای برخورد کند که بوی مخالفت ندهد. تاکنون چنین معمول بوده که صدا و سیما در آغاز کار هر دولت، حس جانبداری نسبت به دولت داشته و برای تقویت موقعیت رئیس جمهوری و هیأت دولت جدید، برنامهریزی میکرده است. البته بتدریج که از عمر دولتها میگذشت و طرح بسیاری از مطالبات و انتظارات مردم از دولت، منطقی جلوه میکرد، نقدهایی هم به کار دولتیان در صدا و سیما مطرح میشد و در آخر کار دولت، چه بسا نقدهای صریح و جدیتر هم در صداوسیما انعکاس مییافت اما در این ۱۰۰ روز که از عمر دولت تدبیر و امید میگذرد، متأسفانه برخورد صدا و سیما با دولت دکتر روحانی آن هم در اولین روزهای کار دولت، مانند برخوردی است که در آخرین روزهای دولتهای قبل شاهد بودیم. بگذریم که صدا و سیما درباره دولتهای دهم و یازدهم در این ۱۰۰ روز هم بسیار جانبدارانه عمل کرد و در مواردی به جای دعوت از وزرای دولت جدید، از همکاران دولت قبل برای تبیین مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور استفاده کرده است.
مدتی قبل از ارائه گزارش ۱۰۰ روزه دولت از سوی دکتر روحانی، فضاسازی سازمانیافتهای را در سطح رسانههای خاص شاهد بودیم که نشان دهنده نگرانی آنان از محتوای گزارش رئیس جمهوری بود. آنان تلاش داشتند تا رئیس جمهوری درباره دولت قبلی و وضعیت ناگواری که بر کشور حاکم شده است، سخن نگوید و صرفاً به عملکرد ۱۰۰ روزه خودش بپردازد در حالی که وعده اصلی رئیس جمهوری این بود که بعد از ۱۰۰ روز حتماً گزارشی را به مردم ارائه خواهد داد و در آن به مردم خواهد گفت که کشور را در چه شرایطی تحویل گرفته است. دوستانی که مدافع دولت قبلی بوده و خود را در ایجاد وضعیت کنونی دخیل میدانند طبعاً از این اقدام دولت ناراضی بودند و ناراحتی خود را به اشکال مختلف، بروز دادند.
یکی تیتر روزنامه خود را چنین انتخاب کرد که «دولت در زنگ حساب، انشا خواند». آقایان ظاهراً فراموش کردند که اتفاقاً این روزها، «زنگ حساب» دولت مورد حمایت آنان است و «زنگ انشا»ی دولت جدید و اگر کسی باید حساب پس بدهد، همان آقایان هستند که کلی هزینه بر کشور بار کردند. خوب بود این عنوان روزنامه را در روزی میزدند که مسئولان قبلی بعد از گذشت ۸ سال و با آن عملکرد، همچنان شعار میدادند و وعده میبافتند.
یکی دیگر تلاش کرده است تا انتظار از اولین گزارش رسمی رئیس جمهوری به مردم آن هم در صدا و سیما را تا حد یک مناظره بالا ببرد و از این که خبرنگاران حاضر در جلسه، پرسشهای چالشی را مطرح نکردهاند، شکایت دارد. باز هم آقایان فراموش کردند که در دولت گذشته، رئیس جمهوری با خبرنگاری خاص در صدا و سیما گفتوگوی یکجانبه میکرد و اساساً هیچ خبرنگار داخلی در ۸ سال توفیق نیافت که یک مصاحبه چالشی با رئیس جمهوری داشته باشد.
یکی دیگر از شیوههای زیر سؤال بردن آن گزارش از سوی این آقایان، حمله به مسئولان رسانهای ریاست جمهوری در تنظیم شکل و نحوه انتشار گزارش ریاست جمهوری است. آنان آنقدر فضاسازی کردند که گویی به اعتبار خبرنگاران شرکت کننده در این برنامه، ضربه وارد شده و باید مورد دلجویی قرار بگیرند و متأسفانه آقای ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما هم آگاهانه یا ناآگاهانه، با تشکیل جلسه اختصاصی و ملاقات با آن خبرنگاران، به این توهم دامن زده است. ایشان در این ملاقات گفت که با اجرای سهنفره برای یک برنامه یکطرفه و صرفاً گزارشی، موافق نبوده است. وی تأکید کرد انتقادهایی که از این خبرنگاران در رسانهها مطرح شده، بدون اطلاع از پشت صحنه و هدفگذاری خاص برای این گفتوگو بوده است و از ارزش و جایگاه آنان در رسانه ملی نمیکاهد. واقعیت این است که آن انتقادها نه علیه خبرنگاران صدا و سیما بلکه از مسئولان دولتی سامان داده شده و هدف آن نه دلجویی از خبرنگاران بلکه متهم کردن دولت بوده است. صدا و سیما و مسئولان آن کافی است یکبار دیگر به نحوه مواجهه رسانه شان با رئیس جمهوری و دولت قبلی مراجعه کرده و انصاف به خرج بدهند که آیا دولت قبلی در بیاعتبار کردن جایگاه خبرنگاران و گزارشگران صدا و سیما و اساساً کل رسانه ملی عمل نکرد؟ کافی است مسئولان صدا و سیما به جایگاه قانونی رسانه شان توجه کرده و سلیقه سیاسی خود را کنار بگذارند و انصاف در مواجهه با دولت جدید را رعایت کنند تا از رنگ سیاسی برخوردهای خود با دولت جدید بکاهند. در آن صورت حتماً اعتبار صدا و سیما افزون میشود و هیچ نیازی به دلجویی نیست
اما از طریق جهت ماهواره Nilesat میتونی شبکه های وزین داخلی رو (البته اگه دوست داشتی) سرچ کنی :D
مهمترین مشکل صدا وسیما توهم غلطی هست که از شعور مردم دارند. اکثریت مردمی که تلویزیون تماشا می کنند صداو سیما ومحصولاتش تنها چیزهایی نیستند که تماشا کرده اند. سوای شیوع تحصیلات عالی بین خانواده های ایرانی منابع متعد روزنامه و وب سایت ها وکانال های ماهواره ای را هم دیده اند. تخطئه دولت روحانی توسط صدا وسیما بر ته مانده اعتبارش نزداقلیتی هم که اعتماد دارند چوب حراج زده است شما لحن زشت مجریان برنامه 30/8 رو ببینید . که چطور خبرنگاری را با لحن زننده امرانه و دستوری وازموضع قدرت و نصیحیت اشتباهی گرفتند . از او بسم اله عجیبی که می گویند تا جملات عجیب وغریبی که برای پایان برنامه اجرا می کنند
درسته وچرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مشکل صدا و سیما این است که رقیب ندارد و این باعث خود محوری آن سازمان عریض و طویل شده!
در برنامه پایش تنها نظرات مردمی را پخش می کرد که به عملکرد صد روزه دولت انتقاد داشتند،در صورتیکه بیشتر مردم از روند کلی و اتفاقات مثبت در دولت جدید راضی هستند!
فراموش نکرده ایم که در دوره اصلاحات برنامه تریبون آزاد 20و30 مشکلات مردم را در بوق و کرنا می کرد(که البته کار درستی بود) ولی در دوران دولت احمدی نژاد این تریبون تعطیل شد و دوباره به صورت گزینشی فقط رضایتمندی مردم از دولت گزارش می شد،باید افراد جسور و دارای استقلال رایی چون مطهری وتوکلی جلوی یکه تازی صدا و سیما را بگیرند و آقای روحانی هم برای حل این معضل تصمیم قاطع و جدی بگیرد!
بیدار شوید
درسته که برخی مردم ماهواره هم نگاه میکنند ولی همچنان صدا وسیما تاثیرگذارترین و پرمخاطب ترین رسانه است در ایران
توجه کنید گفتم در ایران نه در یک شهر خاص چون امثال شما ایران را فقط یک شهر خاص میدانند مثل قضیه انتخابات88
که متاسفانه در نقدهای صدا وسیما تنها چیزی که ندیدیم همین موارد بود و هست
اللهم اشف کل مریض
راه دوم هم اصلاح ساختاری سازمان صدا و سیما است.
من که خیلی وقته دیگه کاری به کار این رسانه به اصطلاح ملی ندارم ...
دعوت از مدیران و مسئولان زمان احمدی نژاد در صدا و سیما به ویژه شبکه 6 چه مفهومی می تواند داشته باشد؟ من که یک فرد معمولی هستم به خوبی درک می کنم این سازمان اگر چاره داشته باشد همیشه بر علیه دولت و در واقع مردم موضع می گیرد.
شاید ماهی 1 ساعت تلویزیون ایران رو نگاه نمیکنم.
ماهواره ام ندارم ولی سراغ تلویزیون ایران نمیرم.