پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مقامهای سازمان ملل متحد میگویند بیش از ۱۰۰ نفر در درگیریهای خونین روز پنج شنبه (۵ دسامبر) در پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی کشته شدهاند.
به گزارش بی بی سی، بنابر گزارشها شهر بانگویی مورد تهاجم شبه نظامیان هوادار فرانسوا بوزیزیه، رئیس جمهور سابق قرار گرفته است.
برکناری بوزیزیه توسط شورشیان جمهوری آفریقای مرکزی در حدود ۹ ماه پیش، باعث بروز هرج و مرج سیاسی در جمهوری آفریقای مرکزی شد.
اکنون شورای امنیت سازمان ملل متحد مجوز حضور نیروهای نظامی فرانسه در کنار صلحبانان آفریقایی در این کشور را صادر کرده است.
خشونتهای اخیر نگرانی از کشتارهای گروهی در اثر افزایش تنشهای فرقهای را افزایش داده است.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه گفته است که کشورش در مجموع ۱۲۰۰ نیروی نظامی در جمهوری آفریقای مرکزی مستقر خواهد کرد که از این تعداد ۶۰۰ نفر هماکنون در آن جا حضور دارند.
روز پنجشنبه و با آغاز درگیریهای خشونتبار در شهر بانگویی، حدود ۲۵۰ سرباز فرانسوی در خیابانها مستقر شدند.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که شامل ممنوعیت انتقال سلاح به جمهوری آفریقای مرکزی هم میشود از سازمان ملل متحد میخواهد که برای فرستادن نیروهای صلحبان از سوی این سازمان آماده شود.
تنشهای فرقهایامی مارتین، کارمند سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی به بیبیسی گفت که از عصر روز پنجشنبه مقررات منع رفتوآمد به اجرا در آمده اما همچنان صدای تیراندازیهای پراکنده شنیده میشود.
اندرو هاردینگ، خبرنگار بیبیسی در بانگویی هم گزارش داده است که تعداد زیادی از مجروحان خشونتها در راهروهای بیمارستانها در انتظار رسیدگی هستند.
میشل جوتودیا، که آقای بوزیزیه را از قدرت خلع کرد، خود را به عنوان اولین رئیس جمهور مسلمان در جمهوری آفریقای مرکزی با اکثریت شهروندان مسیحی معرفی کرد.
شورشیانِ عمدتا مسلمان سِلِکا که آقای جوتودیا را به قدرت رساندند، به آزار و اذیت مسیحیان متهم شدهاند.
اکنون مسیحیان گروهی به عنوان نیروهای "ضد بالاکا" برای دفاع از خود تشکیل دادهاند که بیشتر آنها به آقای بوزیزیه وفادار هستند. معنی بالاکا در زبان محلی، قمه یا قداره است.
گروه شورشیان سلکا رسما منحل شده است و بیشتر آنها به ارتش پیوستهاند.
خبرنگاران میگویند مشخص نیست که چه کسی قدرت را در پایتخت به دست دارد.
در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ صلحبان با عنوان ماموریت حمایت بینالمللی از آفریقای مرکزی (میسکا) در این کشور مستقر هستند.
سازمان ملل متحد میگوید حدود ۱۰ درصد از جمعیت ۴.۶ میلیونی جمهوری آفریقای مرکزی از خانههایشان گریختهاند.