پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار افراد مبتلا به سرطان در سال 2013، از مرز 14 میلیون نفر عبور کرد.
در گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان یکی از مهمترین علل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود؛ به گونه ای که طبق آمارگیری این سازمان بین المللی، 7.6 میلیون نفر مرگ و مییر به دلیل سرطان در سال 2008 گزارش شده است که 13 درصد از کل آمار مرگ و میر در آن سال است.
مهمترین عوامل افزایش سرطان و مرگ و میر ناشی از آن در دنیا، شیوه زندگی غلط، چاقی و سیگار است.
علاوه بر آن عدم فعالیت بدنی، استرس و عدم مصرف میوه و سبزیجات نیز افزایش این بیماری کشنده را دامن می زند.
در این میان، سرطان ریه بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است؛ از بین 14 میلیون سرطان گزارش شده، 1.8 مورد مربوط به ریه است که حدود 13 درصد از کل برآورد می شود. آمار بعدی به ترتیب مربوط به سرطان های معده، کبد، روده بزرگ و سینه است.
آمار سرطان سینه و مرگ و میر ناشی از آن نیز تکان دهنده است. میزان این بیماری از سال 2008 تاکنون افزایش چشمگیری داشته است و شایعترین سرطان در 140 کشور جهان محسوب می شود.
طبق پیش بینی سازمان جهان بهداشت، شمار مبتلایان به سرطان در سال 2025، به بیش از 19 میلیون نفر خواهد رسید.
چرا تا کنون در مورد غربالگری و واکسیناسیون افراد متولدین 1370 به قبل را واکسیناسیون انجام نداده اند مگر یکی از مشخصه های توسعه یافته گی هر کشوری بهداشت و سلامت آن جامعه نیست؟آیا نمی شود با هزینه های اندک جلو خسارت های سنگین را گرفت