arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۱۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۷ - ۲۹ آذر ۱۳۹۲

وزیر نیرو: 70 درصد دریاچه ارومیه خشک شده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در مدت کوتاهی که دولت يازدهم فعاليت خود را آغاز كرده، تاکنون دو نشست شورای عالی آب برگزار شده است و هفته آینده نیز سومین نشست این شورا برگزار خواهد شد.

به گزارش مهر، وزير نيرو با اعلام اینکه 70 درصد دریاچه ارومیه خشک شده است، از برگزاری سومین نشست شورای عالی آب در دولت یازدهم طی هفته آینده خبر داد و گفت: انتقال آب دریای خزر و رودخانه ارس برای نجات دریاچه ارومیه، در دست مطالعه است.

 حمید چیت چیان از برگزاري سومين نشست شوراي عالي آب در دولت يازدهم خبر داد و گفت: در مدت کوتاهی که دولت يازدهم فعاليت خود را آغاز كرده، تاکنون دو نشست شورای عالی آب برگزار شده است و هفته آینده نیز سومین نشست این شورا برگزار خواهد شد.
 
وزير نيرو با بیان اینکه برای مدیریت آب به ويژه در بخش کشاورزی باید برنامه ریزی و تصمیم گیری شود اظهارداشت: 100 روز نخست بیشتر به سازماندهی و برنامه ریزی کارها گذشت به طوری که برخی از فعالیت‌ها را آغاز کردیم هرچند که بدون تردید خدمات آب و برق خدماتی هستند که بدون وقفه باید به جامعه عرضه شود.
 
چیت چیان با بيان اینکه برخی از کارها استمرار فعاليت هاي گذشته و سرعت دادن به امور بود افزود: در مورد مسائلی مانند آب‌های مشترک دغدغه‌های بسیاری را در تنظیم بودجه 93 داشتیم به طوری که از ابتدای فعالیت دولت جدید، کارگروهی در وزارت نیرو مشغول تهیه بودجه سال 93 شد.
 
وی اظهارداشت: از آنجایی که بايد سیاست‌های دولت تدبیر و امید در بودجه‌های سالانه تبلور پیدا کند، توانستیم به نتایج خوبی دست یابیم. به گفته وزير نيرو، با توجه به شرایط اقتصادی کشور اعتبار خوبی برای صنعت‌ آب و برق در نظر گرفته شد به طوری که امیدواریم با همکاری تمام دست اندركاران اين صنعت، بتوانیم در مورد آب‌ های مرزی به طور خاص حرکت بسیار سریعی داشته باشیم.
 
وزیر نیرو با بيان اینکه خوشبختانه در لایحه دولت ردیف مستقلی در نظر گرفته شده است تصریح کرد: این ردیف مربوط به توسعه مجتمع‌های آبرسانی روستایی است. چیت چیان با بيان اینکه تامین آب شرب برای مردم کشور اعم از شهری و روستایی جزو اولویت‌هاي اصلي است ادامه داد: این مسئله دقیقا با بهداشت و سلامت آحاد جامعه مرتبط است، این در حالی است که چند سالی بود که ردیف متمرکز ملی برای این کار پیش بینی نشده بود و امیدواریم با پشتیبانی نمایندگان مجلس، این مهم مورد تصویب قرار گیرد تا بتوانیم خدمات شایسته‌ای را به مردم ارائه کنیم.
 
وی با بيان اینکه بخش قابل توجهی از نیروی ما در بخش آب صرف برنامه ریزی‌ها برای احیاي دریاچه ارومیه و سایر تالاب های کشور شده است گفت: یکی از برنامه های ما انتقال آب از حوضه‌های مجاور به دریاچه ارومیه است که توانستیم بخشی از آن را اجرا کنیم و اكنون نيز در حال انجام آن هستیم.
 
چیت چیان با بيان اینکه در خصوص انتقال آب از دریای خزر و رودخانه ارس به دریاچه ارومیه در حال مطالعه هستیم ابراز امیدواری كرد طی چندماه آینده این موضوع ها هم به نتیجه برسد. وزیر نیرو با بیان اینکه در خصوص مسیرهای آب‌ های سطح الارضی به دریاچه ارومیه و لایروبی آنها نیز مطالعاتی صورت گرفته است تا آب ها در زمین‌های اطراف دریاچه پخش نشوند اظهارداشت: اگر آب در یک عمق کمی منتشر شود تبخیر آن بیشتر خواهد شد بنابراین سعی می‌کنیم آب‌ها را به عمیق‌ترین بخش‌های دریاچه ارومیه منتقل کنیم تا آب تجمیع پیدا کند و تبخیر کمتری داشته باشد.
 
وزیر نیرو با بيان اینکه 70 درصد دریاچه ارومیه خشک و 30 درصد آن باقیمانده است افزود: باید به صورت جدی در مصارف آب در حوزه دریاچه ارومیه بازنگری کرد به ویژه در بخش کشاورزی باید اصلاح هاي اساسی صورت گيرد.
 
وی با بيان اینکه بیش از 92 درصد منابع آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود ادامه داد: در این منطقه، کشاورزی بسیار توسعه یافته است به طوری که کشاورزان به سمت کشت‌هایی که آب زیادی مصرف می‌کنند، سوق یافته اند.
 
چیت‌چیان با بیان اینکه روش‌های آبیاری عمدتا روش‌های سنتی است افزود: این روش بازدهی خوبی ندارد، بنابراین امیدواریم با کمک‌هایی که از نظر مالی و تجهیز منابع به کشاورزان صورت می‌گیرد، این مشکلات با آموزش برطرف شود.
 
وزیر نیرو افزود: مردم منطقه نسبت به دریاچه ارومیه حساسیت زیادی دارند و احساس مسئولیت می‌کنند، بنابراین مردم دست به دست هم دهند تا در سال‌های آینده بتوانیم روند خشک شدن دریاچه ارومیه را تغییر دهیم.
 
وی اظهار داشت: در سایر تالاب‌های کشور همچون گاوخونی و هامون نیز مشکلاتی شبيه درياچه اروميه وجود دارد و در این رابطه کارگروهی تشکیل شده است تا تمام این موارد را مورد بررسی قرار دهد.
 
چیت‌ چیان در پاسخ به اين سوال كه در 100 روز گذشته چه برنامه‌هایی در خصوص مصرف بهینه آب صورت گرفته است؟ گفت: مسئله مدیریت مصرف آب چیزی نیست که آن را بتوانیم در کوتاه مدت انجام دهیم، بلکه باید گفت مردم در تمام موارد که اقدام به مصرف آب می‌کنند، باید مدیریت مصرف را لحاظ کنند.
 
وزیر نیرو گفت: کسانی که آب شرب مصرف می‌کنند و یا کسانی که اساسا از آب در فرآیندهای صنعتی استفاده می‌کنند، همواره باید اقدام هاي مرتبط با مدیریت مصرف آب را رعایت کنند. وی با بیان اینکه یکی از این برنامه‌هاي اين وزارتخانه مسئله مدیریت مصرف است که به مرور انجام خواهد شد ادامه داد: با تنظیم فشار آب در شبکه آب شهری می‌توانیم نحوه مصرف آب را تغییر دهیم.
 
چیت‌چیان با بيان اینکه با کمک بخش خصوصی و سرمایه‌ای که این بخش می‌آورد، در تلاش هستیم که شبکه‌های جمع آوری فاضلاب سریعتر در شهرهای مختلف انجام شود تصریح کرد: بخش خصوصی با جمع آوری فاضلاب، به میزان 70 درصد می‌تواند پساب بازیافت کند به طوری که این پساب را در اختیار صنایع و کشاورزان قرار دهد تا آنها مورد بهره‌برداری قرار دهند.
 
وی با بيان اینکه اقدام وسیعی در این زمینه به ويژه استفاده از آب شیرین کن‌ها در جاهایی که دسترسی به آب های لب شور و آب دریاها وجود دارد صورت گرفته است گفت: باید این آب‌ها را شیرین و نمک زدایی و از آن برای تامین آب شرب مردم و یا برای تامین آب موردنیاز صنعت استفاده کنیم.
 
وزیر نیرو با بيان اینکه وزارت نیرو اعتباری در اين خصوص تخصیص داده است گفت: وزارت نیرو با رقم های بسیار خوبی این آب را از بخش خصوصي خریداری می‌کند و امیدواریم مجموعه فعالیت‌های دولت در این بخش سرعت و گسترش پیدا کند.
 
چیت‌چیان در خصوص استفاده از ابزارهای نوین و ارزان در تصفیه آب گفت: تاکنون در کشور سامانه های دفع فاضلاب به صورت سامانه های بسیار بزرگ و سراسری در شهرها پیش بینی شده بود اما ایده‌ای که اكنون در دنیا وجود دارد این است که نیازی به احداث شبکه‌های بزرگ و سامانه های فاضلاب متمرکز نیست.
 
وي افزود: اكنون این ایده در دنیا شکل گرفته است که برای هر محله و یا شهرک و یا تعدادی از محله ها یک تصفیه خانه احداث شود تا فاضلاب‌ها در همان محل جمع آوری و تصفیه شود. وزیر نیرو با بيان اینکه این سامانه با شرایط بسیاری از شهرها و مراکز صنعتی ما سازگار است افزود: بر روی این موضوع کار پژوهشی خود را آغاز کرده ایم، به طوری که در مراکزی که مسکن مهر ایجاد شده است به جای اینکه فاضلاب‌ها را در مسافت‌های طولانی جمع کنیم و در نهایت به مراکز بزرگ تصفیه فاضلاب برسد، می‌توانیم برای هرکدام از مجموعه‌ها، سامانه های تصفیه فاضلاب را مستقر کنیم.
 
وزیر نیرو افزود: این کار برنامه ریزی شده و امید است در آینده شاهد توسعه این نوع از سامانه های تصفیه فاضلاب در کشور باشیم.

نظرات بینندگان