پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنان اخیر امام جمعه مشهد در همایش وحدت حوزه و دانشگاه درباره چارچوب کنونی این وحدت و همچنین شخصیت امیرکبیر به عنوان معمار نخستین مرکز علمی غیر حوزوی ایران بازتاب وسیعي در جامعه خبری داشت و رسانه های گوناگون هر کدام به نحوی آن را پوشش دادند.
آن بخش از سخنان ایشان که مرتبط با حصول یا عدم حصول وحدت حوزه و دانشگاه در شرایط کنونی بوده و همچنین نقش دانشگاه در دینزدایی و سکولار کردن جامعه بی شک نه در توان این قلم است و نه جایگاه صاحب آن به گونه ای است که بتواند در یادداشتی کوتاه بدان بپردازد و لازم است که بزرگان حوزه ودانشگاه جلسات متعددی برای کنکاش درباره واقعیات این دو مسئله برگزار کنند و به صورت علمی و نه مغالطهای بدان ها بپردازند.
آنچه من در این مختصر بدان خواهم پرداخت تنها بخشی از سخنان جناب علم الهدی است که نسبتی نادرست به صدراعظم شهید عصر ناصری داده و عنوان کردند:" میرزا تقی خان امیر کبیر یکی از افرادی بود که باعث ایجاد تفکر سکولاریسم در کشور ما شد و با ایجاد و تاسیس مدرسه دارالفنون و به کار گماشتن آخوندزاده و میرزا ملکم خان بی دین و سکولار سعی کرد اجازه ندهند دین به دارالفنون نفوذ کند."و بدینگونه ظلمی عظیم درباره این مرد که در ذهن ما ایرانیان جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده روا داشتند.
دلیل این مدعا برداشت اشتباه آن جناب از تاریخ است زیرا هرچند که امیرکبیر معمار ایجاد دارالفنون در ایران زمین بود اما این مجموعه درست سیزده روز پیش از کشته شدن بانی آن در پنجم ربیع الاول 1268هجری قمری افتتاح شد و به عبارت دیگر او در دوران فعالیت این نخستین رقیب قوی حوزه های علمیه در ایران زنده نبود تا چه رسد به اینکه در عزل ونصب اساتید و تعیین خطمشی آن دخالتی داشته باشد.
البته این یگانه اشتباه تاریخی موجود در این سخن نیست. دیگر اشتباهی که از سوی امام جمعه مشهد به هنگام بیان این سخن رخ داده و البته با توجه به اشتباه نخست که از پایه استدلال ارائه شده از سوی ایشان را زیر سوال میبرد مربوط به حضور تقی زاده در دارالفنون تهران به عنوان استاد است.
اگر کمی در تاریخ مطالعه داشته باشیم و زندگی رجال عهد مشروطه را دنبال کرده باشیم به راحتی درمی یابیم که این اشتباه ناشی از یکی دانستن دو دارالفنون تهران و تبریز است زیرا که تقیزاده در سالهای جوانی حدود سال 1320قمری یعنی آن هنگام که هنوز در کسوت روحانیت بوده در دارالفنون مظفری تبریز به عنوان استاد فعالیت میکرده است و این بدان معنی است که او حدود 50 سال پس از امیرکبیر پا در دارالفنون آن هم شعبه ای که در تبریز ایجاد شده و نه دارالفنون امیرکبیر گذاشته است.
در مورد ملکم خان نیز همان عدم حیات امیرکبیر در هنگام آغاز فعالیت دارالفنون کافی است تا روشن کند استدلال ارائه شده از سوی امام جمعه مشهد درباره نقش امیرکبیر در ایجاد تفکرات سکولار در ایران زمین تاچه اندازه غیر واقعی است. امری که حقیقتی سخت دردناک را در دل خود مخفی دارد .حقیقتی که باید از آن با عنوان عدم اطلاع نخبگان سخنور جامعه و کسانی که بسیاری از مردم حرف آنان را حق دانسته و براساس آن برنامه زندگی خود را هماهنگ می کنند از جزئیات برجستهترین تاریخ معاصر کشور یاد کرد.
*روزنامه نگار و کارشناس ارشد ایرانشناسی
چطور تا حالا متوجه نشده بودین؟؟؟
امیرکبیر از مفاخر مقتدر کشور ما بود .
فردی که راه سواستفاده از دین و انحراف از دین الهی را با قاطعیت گرفت .
در نهایت هم در عین مظلومیت به شهادت رسید .
...
البته افرادبسياري درباره اميركبيرنگاشته اند ازجمله آيت الله رفسنجاني كتاب اميركبيرقهرمان مبارزه با استعمار
همین امکاناتی که شمادارید استفاده می کنید حاصل همون علم سکولار هست یا ...?
وی چت
ماهواره
تلفن
و..
میمون فضا کردن!!
ولی اظهار نظر کردن در خصوص یکی از بزرگترین سیاستمداران ایران، خارج از حد و اندازه های افرادی مثل علم الهدی است
واقعآمايه تاسف است !!!!!!!!!
روي مهر اميركبير كه با آن ظاهر دستورات حكومتي را مهر ميكرده عبارت "لا اله الا الله الملك الحق المبين" نقش بسته و اين مهر را در جوهر ميزد و روي كاغذ فشار ميداد كه از سوي احمدي نژاد در مراسم بزرگداشت امير كبير كه با خسرو معتضد هم در آن حضور داشت بيان شد و از تلويزيون هم اين اظهارات پخش شد حالا او حكومت سكولار را پايه گذاري كرده؟ واقعا متاسفم
انگلستان جزیره ای در غرب آفریقا (محمود احمدی نژاد)
گوساله بزغاله (بزرگترین کشف قرن توسط حاج آقا علم الهدی)
.. و این لیست پرافتخار همچنان ادامه دارد.
نخبه در تاریخ باید اطلاعاتش دقیق و بروز باشد.
پرسيدم. چون شهيدي و مظلوم كشته شدي اين مرتبت نصيبت گرديد؟
با لبخند گفت: خير
سؤال كردم چون چندين فرقه ضاله را نابود كردي؟
گفت: نه
با تعجب پرسيدم؛ پس راز اين مقام چيست؟
جواب داد: هديه مولايم حسين است!
گفتم: چطور؟
با اشك گفت: آنگاه كه رگ دو دستم را در حمام فين كاشان زدند؛ چون خون از بدنم ميرفت تشنگي بر من غلبه كرد سر چرخاندم تا بگويم قدري آبم دهيد؛ ناگهان به خود گفتم:
ميرزا تقي خان! ۲ تا رگ بريدند اين همه تشنگي! پس چه كشيد پسر فاطمه؟ او كه از سر تا به پايش زخم شمشير و نيزه و تير بود!
از عطش حسين حيا كردم، لب به آب خواستن باز نكردم و اشك در ديدگانم جمع شد
آن لحظه كه صورتم بر خاك گذاشتند امام حسين آمد و فرمود :
به ياد تشنگي ما ادب كردي و اشك ريختي؛ آب ننوشيدي اين هديه ما در برزخ، باشد تا در قيامت جبران كنيم
مکن نام نیک بزرگان نهان
اگر حماقت و جهالت مخالفان امیرکبیر نبود دقیقا همزمان با عصر میجی در ژاپن ایران رو به توسعه داشت و خیانت احمق های دربار ناصرالدین شاه باعث شد ایران از ژاپن آن روز عقب بیفتد و استمرار این عقب ماندگی الان به مرز 200 سال رسیده
جناب علم الهدی شما اگر هفتاد سال مفاتیح بخوانید یا یک عمر جوشن کبیر و ... را قرائت کنید یه روز هم ما به ژاپن نمی رسیم
با دین دین کردن بشر رشد نمی کند بلکه دین توام با دانش می تواند انسان را به سعادت برساند
آغاز پیشرفت با علم و دانش هست
جناب علم الهدی اسلام با اقرا .... پیامبر شروع شد
پیامبری که امی و بی سواد بود و به قدرت وحی و علم مبدا رشد و شکوفای قوم وحشی عرب شد
علم سرعت می دهد و ایمان جهت
امیرکبیر پایه گذار این سرعت بوده لیکن بی کفایتی دین نمایان باعث انحراف شده
انحراف کار امیر کبیر نبود...
کار امیر کبیر سرعت بخشیدن به توسعه بوده
انگاه جوانان واقعا به طرف غرب وسكولار ميروند زيرا ازهويت واقعي واصيل تهي ميشوند
اين سخناني كه بدون تحقيق ويا از روي حب وبغض باشد ،واقعا سكولار زا هست
فكر وتفكر قبل از سخن خوبست
بهتر است خاطره خواندنی و تکان دهنده مرحوم آیت الله العظمی اراکی(ره) را در خصوص ارادت امیرکبیر به اهل بیت و مداومت او به خواندن زیارت عاشورا و پاداش امام حسین علیه السلام را دوباره خوانی نمایید. ...
ما گوشمان از این حرفها پر است شما جدی نگیرید
صورت مسئله موضو ع مطرح شده به توسط جاح آقا علم الهدی نیاز به یک تحلیل همه جانبه اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و یه ویژه فرهنگی زمان امیر گبیر با روشی علمی و مقایسه شرایط ایران آن زمان با دنیای غرب زمان خود ، ما را درارزیابی درست خدمات ارزنده ایشان و نقاط ضعف وقوت فعالیت های ان مرد بزرگ به منظور عبرت ما آیندگان دوران ایشان، بدون در گبر شدن تنهابه مباحث صرف سیاسی زمان حال ،شایدگزینه بهتری برای این بحث به ویژه در مراکز علمی باشد
من فقط در پاسخ ايشان عنوان كتاب ايه الله هاشمي رفسنجاني را مينويسم كه (امير كبير قهرمان مبارزه بااستعمار)
...
به نطر من بهتره که قبل از این که از روی تعصب اظهار نظر کنیم ، اول سخنرانی آقای علم الهدی رو (کاملا) گوش بدیم و بعد با کتب تاریخی مطابقت بدیم(نه با نظر شخصی خودمون ) و بعد اظهار نظر کنیم.
به نظر شما بهتر نیست.؟؟!
دوستان عزیز ، بیاید مواظب دین و ایمانمون باشیم و به این راحتی دین و ایمانمون رو از دست ندیم....مگر ما پیرو امام حسین نیستیم ...؟؟؟؟؟؟
اونوقت میخوان با دانشگاه چکار کنند؟
این قضاوتشون در باره بزرگ مرد تاریخ ایران است
خدایا...کمکمون کن