پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارغ از اینکه انگیزه عامل یا عاملان انتحاری انفجارهای شب گذشته روسیه چه بوده است صرف وجود و تجهیز این گروه های تندرو می تواند تهدیدی برای امنیت جهانی باشد تهدیدی که غرب و برخی کشورهای عربی مقصران اصلی آن هستند.
به گزارش ندای انقلاب، روز گذشته سه انفجار انتحاری در روسیه صورت گرفت که به تیتر یک رسانههای جهان تبدیل شد. اما این انفجار ها در روسیه پیش از این هم سابقه داشته است ولی تحولات سوریه و پر و بال دادن غرب به گروه های افراطی که از سراسر اروپا و کشورهای عربی و سایر کشور ها برای جنگیدن با دولت سوریه به این کشور سرازیر شدهاند حساسیت این ماجرا را در نزد کارشناسان و افکار عمومی دو چندان کرد.
نگرانی غرب از آینده گروه های سلفی و وهابی در سوریه به اندازهای زیاد شده است که وزارت خارجه آمریکا چند روز پیش در بیانیه ای اعلام کرد که گروه داعش که شاخه القاعده در عراق است دشمن مشترک آمریکا و عراق است و در همین راستا دولت آمریکا تلاش هایی را نیز برای کمک به ارتش عراق به منظور مقابله با این گروه تروریستی انجام داد.
انفجار های روسیه زنگ خطر بسیار جدی تنها چند ماه به آغاز بازی های المپیک زمستانی روسیه است و این نگرانی می تواند روزی به مشکل اصلی کشورهای دیگر اروپایی تبدیل شود. کشورهایی که خود به ایجاد شاخه های مختلف این گروه ها کمک کردند و به کشورهایی مانند عربستان این امکان را دادند تا به واسطه ثروتی که از فروش نفت به دست آورده است تفکر وهابیت و اسلام افراطی را با ساخت مراکز اسلامی و ... در کشورهای اروپایی و آمریکا توسعه دهد.
گوردون هان کارشناسان ارشد یک اندیشکده آمریکایی معتقد است که آمریکا در محاسباتش برای استفاده از گروه های افراطی برای مقابله با دولت سوریه دچار اشتباه شده است و این اشتباه می تواند برای آنها گران تمام شود.
گوردون هان در این خصوص می گوید: من فکر نمیکنم که غرب از گروههای جهادی حمایت کرده باشد، بلکه صرفاً از مخالفان بشار اسد حمایت کردند، چون تصور میکردند این گروهها میانهرو هستند. بنابراین کمک به آنها ارزش داشت، چون ممکن بود نظامی تشکیل دهند که به دموکراسی نزدیکتر باشد. اما یا از همان ابتدا اشتباه میکردند و یا دیر به فکر افتادند و نتیجه اینکه گروههای مخالف اکنون تحت تسلط گروههای افراطی اسلامگرا و جهادی است. بنابراین اکنون اشتیاق به حمایت از مخالفان کاهش پیدا کرده و متوجه شدهاند که گروههایی مثل «دولت اسلامی» در عراق و سوریه و جبهه النصره تهدیدی برای غرب هستند، چون تلاش می کنند خارجیهایی را به عضویت گروههای جهادی دربیاورند که ممکن است بعداً به کشورهای خود برگردند.
"مایکل هایدن" رئیس سابق سیا و برخی دیگر از مقامات ارشد سابق آمریکا اکنون معتقدند که شاید بهتر باشد از حکومت اسد حمایت کنیم که بین بد و بدتر دستکم بد است.
فارغ از اینکه انگیزه عامل یا عاملان انتحاری انفجار های شب گذشت روسیه چه بوده است صرف وجود و تجهیز این گروه های تندرو می تواند تهدیدی برای امنیت جهانی باشد تهدیدی که غرب و برخی کشورهای عربی مقصران اصلی آن هستند.