پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
موسسه تحقیقاتی بیزینس مانیتور طی گزارشی نوشت: هرچند چشم انداز مصرف محصولات الکترونیک در بازار ایران پس از لغو تحریم های آمریکا در زمینه فروش تلفن همراه به ایران در می 2013، بهبود یافته، اما تاثیر مثبت این تصمیم همچنان تحت تاثیر چالش های اقتصادی و سیاسی در این کشور قرار دارد.
به گزارش تسنیم این گزارش افزود: در حالی که بازار ایران برای فروشندگان چالش برانگیز است، اما بازار تجهیزات الکترونیک ایران دارای جذابیت های زیادی نظیر جمعیت بالا و نفوذ پایین رایانه های خانگی و تلفن های هوشمند است و این بدان معناست که فرصت های قابل توجهی همچنان در بازار ایران وجود دارد.
تحریم ها موجب به وجود آمدن بخش تولید کنندگان داخلی شده که پتانسیل جذب مشتری 74 میلیون نفری کشور را ندارند. ما معتقدیم که بازار کالاهای الکترونیکی ایران فاقد تخصص فنی لازم برای تولید محصولات قابل رقابت با برندهای مطرح جهانی است و مصرف کنندگان نیز قبلا توانایی خود را در خرید گوشی های خارجی از طریق کشورهای همسایه نشان داده اند. این بدان معناست که تقاضا برای خرید محصولات تولید داخل پایین است.
این گزارش پیش بینی کرد فروش رایانه در ایران از 4.7 میلیارد دلار در سال 2013 به 6.3 میلیارد دلار در سال 2017 برسد. نرخ رشد متوسط سالانه در این بخش به دلار در دوره پیش بینی شده، 6.8 درصد خواهد بود. پایین بودن ضریب نفوذ رایانه های خانگی به معنای وجود پتانسیل قابل توجه در این بازار است، اما کاهش ارزش ریال در ماه های گذشته و تحریم های آمریکا چشم انداز رشد در بازار را کاهش داده است.
بر اساس این گزارش فروش دستگاه های پخش و کنسول های بازی از 2.2 میلیارد دلار در سال 2013 به 2.8 میلیارد دلار در سال 2017 خواهد رسید. نرخ رشد متوسط سالانه در دوره پیش بینی شده 5.3 درصد خواهد بود. راه اندازی سیستم پخش دیجیتال فرصت های خوبی را در بازار پدید آورده است، اما پیش بینی می شود که میزان تقاضا در این بخش کمترین میزان را به خود اختصاص دهد.
فروش گوشی های تلفن همراه که 1.8 میلیارد دلار در سال 2013 بوده به 2.5 میلیارد دلار در سال 2017 خواهد رسید. نرخ رشد متوسط سالانه در این بخش در دوره پیش بینی شده 9.1 درصد خواهد بود. رشد بازار به دلیل توسعه کند خدمات جی3 در کشور همچنان محدود خواهد بود، اما افزایش رقابت در بازار جی3 از سال 2014 در دراز مدت موجب رشد بازار خواهد شد.