پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس لرزههای پی در پی هر روز منطقه بستک در استان هرمزگان را میلرزاند و مردم این منطقه 12 شبانه روز است که در واهمه آوار شدن خانه ها بر سر بچههایشان همچنان زندگی سخت و دشوار در چادرها را به خانههای خود ترجیح میدهند.
به گزارش ایسنا ، زمین لرزهای به قدرت 5.5 ریشتر ساعت 6 و 43 دقیقه صبح 12 دی ماه سال جاری شهر بستک از توابع استان هرمزگان را لرزاند که در پی آن یک نفر کشته، 30 نفر مجروح و خسارات زیادی به منازل مسکونی، اماکن دولتی و تاسیسات زیر بنایی آب و برق شهر بستک وارد شد.
ساعتی پس از وقوع این زمین لرزه امدادرسانی آغاز و ضمن رسیدگی به مجروحین، چادرهایی جهت اسکان موقت مردم بستک در اختیار آنها قرار گرفت اما از آن روز تا کنون پس لرزه هایی با مقیاسهای بزرگ و کوچک نظیر 4.5 ،3.8 ریشتر و کوچک تر موجب شده تا مردم دیگر خانههای خود را امن ندانسته و همچنان 12 شبانه روز است که در چادرهای هلال احمر زندگی کنند.
خانهای که نماد امنیت و آرامش است، امروز در چشم مردم بستک به کلبه وحشت بدل شده و با شنیدن این جمله از زبان خودشان " شاید دوباره بیاید و بر سرمان خراب شود" و دیدن چهرههای هراسان میتوان آن را درک کرد.
دیروز زلزله نیامد، میخواستیم امروز به خانههایمان برگردیم اما...
زنی که بچهاش را در بغل دارد از یکی از چادرهای هلال احمر بیرون آمد و در پاسخ به این پرسش که چرا به خانههای خود بازنمیگردید با عصبانیت گفت: هر روز زمین لرزه آرامش را از ساکنین این منطقه ربوده، چگونه بچههای خود را به خانههایی که هر لحظه امکان دارد بر سرمان خراب شود، ببریم.
وی افزود: زندگی در این چادر و هوای سرد زمستانی سخت و دشوار است، اما همینکه میدانیم بچههایمان در خطر نیستند و آوار بر سرمان نمیریزد، بهتر از بازگشت به خانههای گرم است.
این زن که خود را اهل محله اوزیهای بستک معرفی کرد، گفت: ما در اینجا 6 خانواده هستیم که همگی از بستگان نزدیک هم بوده و در 6 چادر زندگی میکنیم که در کنار هم بودن موجب شده بتوانیم به همدیگر کمک کرده و این شرایط را تا حدودی تحمل نمائیم.
وی ادامه داد: دیروز پس از مدتها زمین آرام بود و زلزلهای نیامد، با خانوادهها صحبت کردیم و قرار بود امروز به خانههایمان برگردیم، اما ساعت 6 صبح چنان زمین لرزهای آمد که همه از تصمیم خود منصرف شدیم.
مردم حتی جرات نمیکنند برای نماز خواندن به مسجد بروند
پیرمردی که خود را آقای علی نیا معرفی کرد، گفت: امروز صبح 24 دی ماه برای نماز به مسجد رفته بودم که در حین ادای نماز زلزله آمد.
پرسیدم نماز را قطع کردید که با قاطعیت پاسخ داد: خیر، خدا خودش صاحب جان و مال و زندگی ماست و اگر بخواهد آن را باز پس گیرد، قطع کردن نماز دیگر فرقی ندارد، پس همه به نماز خود ادامه دادیم.
وی افزود: البته مردم دیگر برای نماز خواندن هم جرات نمیکنند به مسجد بروند و نماز جماعت با تعداد کمی برگزار میشود که حق را به آنها میدهم، چرا که زلزلههای پی در پی اجازه نمیدهد ترس از ذهن و فکرشان خارج شود.
دلمان نمیآید بچههایمان را به خانه برگردانیم
زن دیگری که همراه پسر نوجوانش درب یکی از چادرهای مستقر در محله بلوچهای بستک در حال پخت غذا بود از روزی که زلزله اصلی 5.5 ریشتری اتفاق افتاد، اینگونه روایت کرد: صبح پنج شنبه بود و چون مدارس تعطیل هستند با خیال راحت در خانه خوابیده بودم که ناگهان شدت زلزله مرا از تخت پایین انداخت و بیدار کرد.
وی ادامه داد: زلزله همچنان ادامه داشت و من نمیتوانستم تعادلم را برای ایستادن و رفتن به سوی بچههایم حفظ کنم و به همین دلیل بر روی دست و پاهایم به سمت تخت بچهها حرکت کردم که کتابهای کتابخانه داشت بر روی سرشان میریخت.
وی افزود: هر طور بود توانستم بچههایم را بردارم و به طرف بیرون از خانه دویدم که بعد از خروج ما کتابخانه به طور کامل و قسمتی از دیوار اتاق فرو ریخته بود.
بانوی بستکی که در حال روایت هنوز هم دست پسرش را محکم گرفته بود، گفت: دلمان نمیآید بچههایمان را به خانهای ببریم که هر لحظه امکان دارد دوباره زلزله بیاید و بر سرمان خراب شود.
چادر برای مدرسه در نظر گرفته نشده است
مردی که خود را یک شهروند بستکی معرفی کرد، از عدم استقرار چادر در حیاط مدرسه برای تحصیل فرزندش گلایه داشت و گفت: فرزندم در مدرسهای که دیوارهایش ترک دارند، درس میخواند و این بسیار خطرناک است.
وی ادامه داد: با اینکه چادر، پتو، موکت و لوازم مورد نیاز دیگر به اندازه کافی و حتی در محلاتی بیش از نیاز در اختیار مردم و خانوادهها قرار گرفته است، اما در مدرسهای که فرزندم درس میخواند، چادری مستقر نشده است.
این شهروند بستکی گفت: باید چادرهای بزرگی برای کلاسهای درس بچهها در حیاط مدرسه مستقر شود که آنها بتوانند بدون ترس از زلزله و با خیال راحت درس بخوانند.
وی بیان کرد: دیروز فرزندم به محض بازگشت از مدرسه با ترس از زلزله و ریختن گچ سقف کلاس بر روی دفتر و کتابش روایت میکرد و قطعا در چنین فضایی نمیتوان چیزی یاد گرفت.
بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی زودتر انجام شود
مردی که در حال تعمیر درب حیاط منزلش بود و خود را عباس پور معرفی کرد گفت: 4 خانواده که از بستگان نزدیک هستیم، روبروی در منزلم چادرهای خود را مستقر کردهایم تا بتوانیم برای رفع مسائل بهداشتی از سرویسهای داخل حیاط استفاده کنیم.
وی افزود: پخت و پز نیز در حیاط منزل انجام میگیرد، اما از ترس زلزله فقط در حد برداشتن وسایل و بیرون آمدن به درون خانه میرویم.
عباسپور با بیان اینکه 12 شبانه روز است که درون چادر زندگی میکنند و از این نحوه زندگی خسته شده است، ادامه داد: از مسئولین تقاضا داریم برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی هر چه زودتر اقدام کنند و مردم را در این دشواری تنها نگذارند.
خیرین کمکهای خوبی به مردم رساندهاند
عباسپور بیان کرد: تاکنون خیرین کمکهای بسیار خوبی به مردم شهر بستک کردهاند و بسیاری از احتیاجات آنها با کمک خیرین رفع شده است.
وی گفت: امیدواریم برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی نیز خیرین مردم را همراهی کنند و برای بازگشت مردم به خانههایی ایمن کمک کنند.
به گزارش ایسنا، تاکنون مبلغ 337 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات بانکی برای آسیبدیدگان، 66 میلیارد ریال اعتبار هزینهای برای جبران خسارات ناشی از زلزله، 20 میلیارد ریال برای آواربرداری و ارائه خدمات پشتیبانی، فنی و هزینه صدور پروانه واحدهای ساختمانی و نیز مبلغ 100 میلیارد و 130 میلیون ریال برای بازسازی تأسیسات زیربنایی و جبران خسارت به آسیبدیدگان مورد تصویب دولت قرار گرفته است.
گزارش : بارانی، خبرنگار ایسنا