arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۵۵۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۲ - ۲۹ دی ۱۳۹۲

واکنش مردم ایران به اجرای توافق ژنو: بازگشت اعتماد به ریال و کمر راست کردن اقتصاد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : لس انجلس تایمز نوشت: بیشتر ایرانی های ساکن بخش های مختلف پایتخت این کشور از خبر اجرایی شدن توافق هسته ای موقت میان ایران و قدرت های جهانی در این ماه استقبال کردند؛ اگرچه برخی تندروها همچنان بر مخالفت های خود پافشاری می کنند.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، امیر موسوی، 30 ساله فروشنده ساعت مچی و دیواری در یکی از محله های پائین شهر، گفت: «شاید کسب و کار ما در این شش ماه بهتر شود.» او هم مانند بسیاری دیگر، این توافق را مقدمه ای برای بهتر شدن اوضاع راکداقتصادی کشور تحریم زده می داند.

در صرافی های نزدیک به سفارت انگلیس، ارزش ریال ایران در برابر دلار آمریکا اندکی افزایش داشته است و این نشانه اعتماد به پول رایجی است که سال گذشته، تحریم های غرب به آن ضربه زده بود.

روز یکشنبه، مقامات ایران و آمریکا اعلام کردند نخستین مرحله این توافق هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی در 2 ژانویه اجرایی می شود. بر اساس این توافق نامه که در 24 نوامبر، در ژنو، به دست آمد، ایران در حالی که محدودیت هایی را در برنامه هسته ای خود و تقویت بازرسی های بین المللی پذیرفته است، می تواند به بخشی از بیش از 4 میلیارد دلار سرمایه های مسدود شده خود در خارج از این کشور دسترسی داشته پیدا کند.

تاریخ 20 ژانویه آغاز دوره شش ماهه ای است که ایران و قدرت های جهانی قرار گذاشته اند بر سر توافقی بلندمدت درباره برنامه هسته ای این کشور مذاکره کنند.

روز دوشنبه، روزنامه های ایران خبر اجرایی شدن توافق موقت در این ماه را با آب و تاب منتشر کردند. تصویر عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده هسته ای ارشد ایران، در بسیاری از روزنامه های میانه رو و اصلاح طلب دیده به چاپ رسید.

نهادهای مذهبی و سیاسی ایران پشتیبانی خود را از این توافق اعلام کرده اند؛ این توافق بخش عمده ای از کار دولت رئیس جمهور حسن روحانی است که به دنبال کاهش تحریم های اقتصادی بین المللی است.

اما تندروها و محافظه کاران درباره انگیزه های آمریکا و دیگر کشورهایی که خواستار اعمال محدودیت بر تلاش های هسته ای ایران هستند، بدگمان اند. استدلال مخالفان این است که تهران در برابر امتیازهای زیادی که در محدود کردن برنامه هسته ای خود داده، امتیاز ناچیزی به دست آورده است.

حسین شریعتمداری، مدیر مسؤول روزنامه تندرو کیهان که با این توافق مخالف است، نوشت: «همه بندهای توافق ضد منافع ایران است.»

دانشجویی که با توافق مخالف بود و از ما خواست نام کامل اور را ذکر نکنیم و خود را علی معرفی کرد، گفت: «ایران در ازای نتایجی مبهم، ثمره 10 سال دستیابی علمی را کنار گذاشته است.»

در واشنگتن، رئیس جمهور اوباما دوباره از کنگره درخواست کرد در زمانی که مذاکرات ادامه دارد، بر ضد ایران تحریم های تازه تصویب نکنند. ایران تهدید کرده است در صورتی که قانون گذاران امریکایی قانون تهدید کننده برقراری تحریم های تازه را تصویب کنند، به گفتگوها پایان دهد.

اوباما گفت توافق موقت به طرف های حاضر برای رسیدن به توافق همه جانیه «زمان و فضا» لازم را فراهم می کند.

وی گفت ایرانیان در صورتی بهره مند خواهند شد که «بخواهند از فرصتی که فراهم شده است، استفاده کنند. اگر آنها نتوانند از این فرصت استفاده کنند، ما در جایگاهی هستیم که توافق موقت را لغو کنیم و به جای آن، با اعمال فشار بیشتر، از بازداشتن ایران از ساخت سلاح هسته ای، مطمئن شویم.»
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
16
13
چه فایده نه خودرو ارزان شد ته تعرفه واردات خودرو رابرداشتن نه مسکن ارزان شد نه اهن ارزان شد چون که نمی گذارند قیمت ارز بیاد پایین مردم این وسط فقط رعیت ...هستند...
نظرات بینندگان