پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان سخنان اوباما در نطق سالانهاش در خصوص ایران و منطقه را غیرواقعبینانه و غیرسازنده ارزیابی کرد.
به گزارش ایسنا، مرضیه افخم با اظهار این که این سخنان باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا برداشت ناصحیح از پایبندی ایران به ماهیت صرفا صلحآمیز برنامه بومی هستهای کشور است، گفت: توهم تاثیر تحریمها برانگیزه و علاقمندی ایران به مذاکرات هستهای مبتنی بر یک روایت تاریخی اشتباه و تفسیری کاملا غلط از تمایل ایران برای ایجاد فرصتی جدید برای کشورهای غربی جهت برقراری نوع دیگری از روابط با مردم ایران و تلاش در جهت جلب اعتماد این مردم بزرگ و رفع هرگونه تردید در باره ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خود است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: آمریکا در حالی مهمترین دستاورد خود را ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی میداند که این ادعا اصلا موضوعیت ندارد چون
ایران به دنبال سلاح هستهای نبوده و در آینده نیز نخواهد بود و مانور مکرر مقامات آمریکا بر روی موضوعی وهمی و خود ساخته سازنده نیست و حتی میتواند مسیر سیاست خارجی آمریکا را به انحراف بکشاند.
افخم تأکید رئیسجمهوری آمریکا بر وظایف ایران و بیتوجهی به اقدامات مسئولانه همه طرفهای مذاکره کننده را تعبیری ناقص و از سر تکبر خواند و افزود: نباید مقامات آمریکا نسبت به پایبندی و تعهد متقابل به وظایف خود در چارچوب برنامه مشترک اقدام ژنو دچار فراموشی شوند. جمهوری اسلامی ایران به انجام اقدامات مربوط به خود در برنامه اقدام ژنو پایبند و معتقد است با اجرای تعهدات و حسن نیت و اراده سیاسی طرف مقابل به ویژه ایالات متحده، امکان دستیابی به راه حل جامع در یک فرصت منطقی و کوتاه کاملا وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیدگاه و رویکرد ایران برای حل سیاسی بحرانهای منطقهای و بینالمللی را کاملا مترقی توصیف و با اشاره به پذیرش و مقبولیت روزافزون این نگرش در سطح جهان اظهار داشت: به طور قطع درک صحیح و جامع و مبتنی بر واقعیات انکارناپذیر امکان حل بحرانها را فراهم میکند. آمریکا در حالی یکی از قویترین و مسئولترین جریانهای مردمی لبنان را تروریست میداند که همزمان نسبت به جنایات روزمره همه جریانات ریز و درشت تروریستی و تکفیری در منطقه سکوت کرده و نه تنها مانع از این جنایات نمیشود بلکه در صدد فراهم آوردن محملهای قانونی و مشروع برای آنهاست.
افخم تاکید کرد: تا زمانی که این درک ناصحیح وجود دارد، حل ریشه ای و پایدار تروریسم و بحرانهای ناشی از آن بسیارسخت و دشوارخواهد بود.