arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۷۵۵۲
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۰۸ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۲

چگونه به مصدومان یخ‌زده کمک کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
در این روزهای سرد سال که در بیشتر مواقع دمای هوا زیر صفر قرار دارد قرار گرفتن طولانی مدت در محیط‌هایی مانند کوه و دشت آن هم با لباس‌های نامناسب می‌تواند زمینه‌های بروز یخ‌زدگی را در افراد ایجاد کند.

شهریار نوری‌الاصل کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در گفت‌وگو با ایسنا ، آسیب پوست و عضله را بر اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دمای زیرصفر درجه را یخ زدگی یا سرماگزیدگی عنوان کرد.

وی تغییر رنگ پوست به زرد مایل به خاکستری و براق و بی‌حس شدن نقاط سرمازده را از جمله علائم سرمازدگی عنوان و تصریح کرد: هرچه عمق آسیب و یخ‌زدگی پوست بیشتر باشد رنگ پوست متمایل به سفید براق می‌شود.

وی گزگز کردن و سوزش پوست و نیز خشک‌شدن آن را از جمله دیگر علائم یخ‌زدگی بیان کرد و افزود: در این‌گونه مواقع پوست افراد با فشاردادن دچار فرورفتگی می‌شود و ممکن است پس از گرم کردن دچار تاول نیز بشود.

به گفته نوری الاصل پس از آب‌شدن یخ موضع دچار سرمازدگی، پوست شبیه حالت سوختگی را به خود می‌گیرد.

این کارشناس و مدرس امداد و نجات هلال احمر استان کرمانشاه انتقال مصدوم به محیط گرم و خارج‌کردن لباس‌های مصدوم را مهمترین اقدام در برخورد با افراد سرمازده عنوان کرد.

وی افزود: پس از انجام این کار باید میان انگشتان دست و پای مصدوم، گاز استریل خشک قرار داد تا از چسبندگی انگشتان مصدوم جلوگیری شود.

نوری‌الاصل خاطر نشان کرد: برای کاهش درد و تورم موضع یخ‌زده می‌توان ناحیه دچار یخ‌زدگی مصدوم را بالا نگه داشت.

وی قرار دادن محل سرمازده در آب گرم چهل درجه سیلسیوس را برای بهبودی حال مصدوم بسیار مهم دانست و تصریح‌کرد: در صورت عدم وجود دماسنج چنانچه آرنج یا بازوی خود را در آب فرو کرده و احساس داغ بودن نکردید، دمای آب مطلوب است.

به گفته نوری‌الاصل برای جلوگیری از آسیب صورت و گوش مصدوم نیز می‌توان از پارچه گرم و مرطوب برای گرم‌کردن این نواحی استفاده و پارچه را مرتب عوض کرد.
نظرات بینندگان