پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: در مذاکرات دو روز گذشته هیات آژانس از همکاری گسترده و خوب ایران درباره گام اول بیانیه تهران تقدیر کردند.
به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران، گفت: ایران کارهایی را که باید در چارچوب گام اول بیانیه تهران در شش بند انجام میداد را اجرا کرده است و در مذاکرات دو روز گذشته هیات آژانس از همکاری گسترده و خوب ایران تقدیر کردند اما به لحاظ فنی ما منتظر هستیم تا انعکاس همکاریهای ایران را در گزارش مدیرکل آژانس شاهد باشیم.
به گزارش ایسنا، قرار است یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس اواخر بهمنماه گزارشش درباره فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را منتشر کند. این گزارش در نشست شورای حکام که 12 اسفند آغاز میشود بررسی خواهد شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که آیا در هفت اقدامی که قرار است ایران با آژانس در آینده همکاری کند شامل بازدید از پارچین هم میشود؟ گفت: خیر، بازدید از پارچین در چارچوب این هفت اقدام نیست.
وی تاکید کرد: هدف از مذاکرات و همکاری ایران با آژانس، رفع ابهامات آژانس درباره فعالیتهای هستهیی ایران است و ایران بر اساس رویکردی داوطلبانه با آژانس همکاری میکند.
کمالوندی گفت: قرار است نتیجه همکاریهای ایران در گزارش مدیرکل آژانس انعکاس پیدا کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که چرا درباره هر یک از بندهای همکاری ایران در گام اول بیانیه تهران، آژانس نامهای جداگانه و رسمی ارائه نمیکند؟ گفت: روشهای مختلفی برای اعلام نظر آژانس وجود دارد که یک روش، ارائه نامه است و روشی دیگر، گزارش مدیرکل. ما امیدواریم با توجه به روند طی شده، گزارش مثبتی را از سوی مدیرکل شاهد باشیم و به طور واضح میگویم که منتظر گزارش مثبت آژانس درباره همکاریهای ایران به ویژه درباره شش بند گام اول بیانیه تهران هستیم.
او در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که برخی رسانههای خارجی از درخواست آژانس برای گفتوگو با برخی از متخصصان و دانشمندان هستهیی ایران خبر دادهاند؟ با بیان این که از رسانهها خواهش میکنم قبل از انتشار هر نوع مطلبی درباره مباحث هستهیی، از صحت و سقم آن موضوع اطمینان حاصل کنند و یا از مسوولان ذیربط در رابطه با آن موضوع پرسش کنند، گفت: چنین چیزی در مذاکرات مطرح نشده است و از قبل هم قرارمان بر این اساس نبوده است. ما همانطور که در همکاریهای سه ماه گذشته نشان دادیم برخی دسترسیهای مدیریت شده را هماهنگ کردیم و اجازه دادیم که صورت گیرد. در رابطه با دسترسی به دانشمندان و متخصصان هستهیی نیز چنین موضوعی مطرح نشده است و توافقی هم درباره آن صورت نگرفته است.