پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرایط محیط زیست کشور چندان خوب نیست. خشک شدن دریاچه ها و تالابها، شکار حیوانات در حال انقراض، قطع درختان در مناطق مختلف کشور و ..این شرایط بحرانی را بیشتر نشان می دهد. معصومه ابتکار که پس از 8 سال، دوباره بر مسند ریاست این سازمان نشسته است، می گوید که برای بهتر شدن این شرایط تلاش می کند و در میان این تلاش ها نامه نگاری های او برای افراد مختلف در زمینه محیط زیست،نکته ای است که در کارنامه کاری او بیشتر به چشم می خورد. او به تازگی برای وزیر نیرو نامه نوشته است تا به ساختن یک سد اعتراض کند.
به گزارش مجله مهر سد «دالَکی» که باعث خشک شدن تالاب «هِله» شده، سوژه آخرین نامه ای است که معصومه ابتکار نوشته است و این بار برای چیت چیان، وزیر نیرو. دکتر احمدعلی کیخا معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست خبر نوشتن این نامه را داده و گفت:« این تالاب طبیعت بسیار زیبایی دارد اما متاسفانه به دلیل ساختن سد بالا دستی، از جمله سد «رئیس علی دلواری» و سد «دالکی»، این تالاب در معرض تهدید است. در جریان بازدیدم از تالاب هله، مشخص شد که مسؤلان امر، گزارش عملکرد زیست محیطی را در رابطه با احداث این سد ارائه نکردهاند. به همین دلیل اقدام به توقف ساخت و ساز سد کردیم و شنبه گذشته نیز ابتکار طی نامهای از وزیر نیرو درخواست کرد که حتما گزارش عملکرد زیست محیطی احداث این سد ارائه شود. در حال حاضر کار احداث سد، متوقف شده است و مدتی بعد در رابطه با این موضوع اظهارنظر میکنیم.»
پیش از این هم ابتکار از وزارت نفت خواسته بود تولید بنزین در پتروشیمی ها متوقف کند هرچند که این بار درخواستش با مخالفت رو به رو شد و وزارت نفت اعلام کرد که بنزین تولیدی در مجتمع های پتروشیمی استاندارد است.
ابتکار غیر از وزیران برای رئیس جمهور هم نامه نوشته است؛ البته با همکاری استاندار خوزستان. این نامه در واقع گزارشی با عنوان بحران و مسائل جدی تهدیدکننده محیط زیست استان خوزستان و راهکارهای آن بود که پس از سفر ابتکار به خوزستان، به حسن روحانی داده شد. یکی از مهمترین مسائلی که در این نامه به آن توجه شده بود، لزوم توقف طرح انتقال آب کارون بود.
نامه نگاری های ابتکار به رئیس دولت و وزیران محدود نمی شود. او اوایل انتصابش به عنوان ریاست سازمان محیط زیست، نامه ای به فرمانده ناجا برای حل مشکل قطع درختان ارس در منطقه حفاظت شده گلول و سرانی در خراسان شمالی نوشت که برای احداث جاده مرزی و بدون کسب مجوز از این سازمان در حال ساخت بود.
نامه به معلم کوچکترین مدرسه
طیف نامه نگاری های ابتکار گسترده است. از کارگردان سینما تا دبیرکل سازمان ملل و معلم کوچکترین مدرسه جهان!
رییس سازمان محیط زیست آبان ماه نامه ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، نوشت و خواستار توقف تحریمهای یکجانبه علیه ایران که به وضوح در حوزه محیط زیست ایران، منطقه و جهان تاثیرات مخرب داشته، شد.
در نامه ای دیگر داریوش مهرجویی هم خطاب ابتکار قرار گرفت. مهرجویی پس از مرگ خواهرش، ژیلا مهرجویی، به آلودگی هوا اعتراض کرده و ابتکار را با عنوان خانم محیط زیست مورد خطاب قرار داده بود. پس از آن ابتکار در نامهای با تسلیت درگذشت ژیلا مهرجویی، با تاکید بر وظیفه پاسخگویی سازمان حفاظت محیط زیست، نوشت: «امیدوارم صدای شما به همه مسئولان رسیده باشد، ما برای مقابله با آلودگی هوا، نیازمند یاری تک تک مردم و مسئولان به خصوص گروههای مرجع مانند هنرمندان عزیز هستیم.»
اما یکی از جالب ترین نامه های ابتکار خطاب به عبدالحمید شعرانی معلم مدرسه روستای کالوی شهرستان دیر ،کوچکترین مدرسه جهان نوشته شد. آن هم در آغاز سال تحصیلی. او نوشت: «تلاش معلم جنوبی در رونق بخشی کوچک ترین مدرسه دنیا، کاری متفاوت و درخور تحسین و توجه است. معلم ایرانی، مدرسه اش را به وسعت آرزوهایش ترسیم کرده و شاگردانش را به تعداد همه شاگردان دنیا. چگونه؟ با بهره گیری از امکانات و تجهیزات روز که حاصل تجربیات علمی چندسده اخیر بشر است و باید به نفع پیشرفت و تعالی بشر هم به کار گرفته شود. معلم جنوبی تسلیم شرایط نشده و مدرسه کوچک و شاگردان اندکش را که به تعداد انگشتان یک دست هم نیستند، بیش از صدها مدرسه بزرگ و هزاران شاگرد به دنیا معرفی کرده است. او از طریق کوچک ترین مدرسه دنیا، بزرگ ترین آرزوها و آمال بشری را پیش چشمان جستجوگر ساکنین دهکده واحد جهانی تصویر کرده است.»
اما نزدیکی ایام پایان سال هم باعث شد تا معصومه ابتکار دست به قلم شود و این بار برای شهردار تهران و پلیس نامه بنویسد تا برای برخورد با فروشندگان حیوانات در روزهای پایانی سال، اقدام کنند. فروش گسترده سمندر لرستانی و سایر حیوانات در بازارهای روز و میادین میوه و تره بار، مهمترین دلیل نامه نگاری معصومه ابتکار بود.
باید دید نامه نگاری های ابتکار برای حفظ و احیای محیط زیست کشور موثر است یا در حد تشریفات اداری و نشر در شبکه های اجتماعی باقی می ماند.