arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۸۴۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۰۸ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۲

دستور شهرداری؛ کاشت نهال در پیاده رو خیابان جمهوری پس از آتش سوزی برای ردگم کنی!

شهرداری تهران برای پنهان کردن قصور دستگاه‌های تحت امر خود، یک روز پس از این حادثه در پیاده‌رو و مقابل ساختمانی که آتش گرفته بود، اقدام به کاشت چهار اصله درخت بزرگ‌سال کرده‌است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در حالی که روز چهارشنبه هفته گذشته نتایج بررسی‌ها و یافته‌های تیم‌های بازرسی سازمان بازرسی شهرداری تهران درباره حادثه آتش‌سوزی خیابان جمهوری اعلام شد، اعضای خانواده قربانیان این حادثه در گفت‌وگو با«شرق» از جزییات جدیدی پیرامون این حادثه خبر می‌دهند. 

بر اساس اعلام برادران هر دو قربانی آتش‌سوزی خیابان جمهوری، شهرداری تهران یک روز پس از حادثه در پیاده‌رو جلو ساختمان آتش‌گرفته، اقدام به کاشت چهار اصله درخت بزرگسال کرده است. این در حالی است که در روز حادثه تنها یک درخت در این پیاده‌رو وجود داشت و در عکس‌هایی که همان روز گرفته شد وجود تنها یک درخت در این محل به‌وضوح مشخص است.

به‌نظر می‌رسد کاشت این درخت‌ها آن‌هم در زمانی که هنوز فصل درختکاری در تهران فرانرسیده است با هدف تغییر وضعیت محل حادثه انجام شده باشد. این موضوع را رضا حق‌نظری، برادر آذر حق‌نظری، قربانی 60‌‌ساله آن آتش‌سوزی به «شرق» گفته است.

او می‌افزاید: «خواهر من وقتی از بالای ساختمان 117 سقوط کرد و در پیاده‌رو افتاد، نصف بدنش روی موزاییک‌های کف پیاده‌رو قرار داشت و نصف دیگر بدنش روی باغچه کنار پیاده‌رو. آن روز در همین محل تنها یک درخت بزرگ وجود داشت اما یک روز پس از حادثه نیروهای شهرداری تهران چهار اصله درخت دیگر درست در همان محل سقوط کاشتند.»

حق‌نظری در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا درخت‌های کاشته‌شده نهال هستند یا خیر نیز اینگونه توضیح داد: «نهال را از اندازه ساقه و شاخه‌هایش می‌توان به‌وضوح تشخیص داد اما چهار درختی که در جلو این ساختمان کاشته شده است، دست‌کم سه تا چهارسال عمر دارند و معلوم است از جایی دیگر آنها را کنده و در این محل کاشته‌اند. تصور من این است که شهرداری تهران و آتش‌نشانی می‌خواهند بگویند ماموران آتش‌نشانی به دلیل وجود این درخت‌ها نمی‌توانستند در آن محل تشک نجات یا نردبان قرار دهند.»

در گزارش سازمان بازرسی شهرداری تهران درمورد حادثه اینگونه آمده است: «جمع‌بندی نهایی این بررسی حاکی از تاثیر‌گذاری منفی دو مساله عدم عملیاتی‌شدن نردبان اول و شلوغی و ازدحام صحنه حادثه که عامل بازدارنده در استقرار نردبان دوم بوده است، است و در عین حال ناایمن‌بودن ساختمان موصوف به گواه اسناد موجود در شهرداری و بی‌توجهی مالک به اخطارهای ارایه‌شده به وی و همچنین وجود مقادیر معتنابهی از وسایل و اشیای قابل آتش‌سوزی (نخ، البسه و پشم‌شیشه) در مسیر پله‌ها از دیگر عوامل اصلی این حادثه بوده است.»

با این حال برادر مرحوم حق‌نظری در رابطه با این گزارش شهرداری می‌گوید: «ما به‌هیچ‌وجه این گزارش را تایید نمی‌کنیم و آن را نخواهیم پذیرفت، این گزارش تنها برای توجیه عملکرد خودشان تهیه و منتشر شده است، به‌نظر من شهرداری تهران و آتش‌نشانی با این واژه‌ها می‌خواهند خون دو قربانی حادثه نادیده گرفته شود، آنها می‌خواهند به هدف خودشان برسند و مقصران ماجرا را به این شکل بی‌گناه جلوه دهند.

درحالی‌که شاهدان عینی حادثه و عکس‌ها و فیلم‌های موجود به‌وضوح نشان می‌دهد که آنچه در گزارش سازمان بازرسی آمده است واقعیت ندارد. البته ما عکس‌ها و مدارک منتشرنشده و مهمی از موضوع داریم که جزییات ماجرا را به‌صورت دقیق نشان می‌دهد که آنها را به‌زودی منتشر خواهیم کرد.»
نظرات بینندگان