پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: 320هزار دانش آموز افغانی در مقاطع مختلف در ایران تحصیل می کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «عزیزکاظمی» دوشنبه شب در نشست خبری مشترک خود با کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران، افزود:850 هزار پناهنده جمعی افغانی و عراقی در ایران حضور دارند و ایران با بیش از 30 سال پذیرایی رکورد دار طولانی ترین زمان پذیرش پناهنده در بین کشور های جهان است.
وی افزود: کشور ایران خدمات مورد نیاز آنان از جمله تحصیل، بهداشت، درمان و نظایر آن را تامین می کند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به برخی اخبار غیر واقعی منتشر شده در رسانه های خارجی، گفت: این رسانه های معاند درصدد القا این موضوع هستند که در ایران پناهندگان از بسیاری از امکانات مانند آموزش بی بهره هستند و جمهوری اسلامی مانع تحصیل آنان است.
کاظمی افزود: در حالیکه 320 هزار کودک افغانی در مقاطع مختلف در ایران مشغول تحصیل هستند.
وی بیان داشت: 26 هزار پناهنده در مهمان شهرهای استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و 14 استان دیگر ساکن هستند و از خدمات آموزشی ، بهداشتی و حمایتی استفاده می کنند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ برنامه ای برای بیرون راندن پناهندگان از کشور ندارد و امیدواریم کشورهای همسایه به مرحله ای از ثبات و امنیت برسند که پناهندگان براحتی و بصورت داوطلبانه به کشور خود باز گردند.
کاظمی افزود: ما از اتباع کشورافغانستان می خواهیم بصورت قانونی وارد ایران شوند زیرا ما از ورود اتباع کشور های دیگر بصورت غیر قانونی جلوگیری می کنیم.
وی ادامه داد: انتظار ما از رسانه های جمعی ایران و افغانستان اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در خصوص ورود قانونی به دیگر کشورهاست، ورود به دیگر کشورها نیازمند گذرنامه و رواید است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشورگفت: در سه سال گذشته دولت ایران 220 هزار نفر از پناهندگان آسیب پذیر را بیمه کرده تا آن ها بتوانند از خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی بهره مند شوند در صورتی که این گونه اقدامات بشر دوستانه ایران در هیچ جای دنیا مشاهده نمی شود.
وی بیان داشت: انتظار ما از کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد، حمایت بیشتر از پناهندگان و فرهنگ سازی برای بازگشت داوطلبانه آنان به کشور خود است.
کاظمی تصریح کرد: ما از دولت افغانستان می خواهیم که مقدمات بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغانی را به کشورشان فراهم کند.
وی افزود: سالانه حدود 600 میلیون ریال صرف هزینه های جاری خدمات رسانی به هر پناهنده می شود که از سوی این اداره کل و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تامین می شود.