arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۰۹۷۷
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۵ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۲

اقتدا به غیر روحانی به معنای حذف روحانیت نیست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کشور گفت: اقتدا به پیش نماز غیر روحانی در مساجد و نمازخانه های دانشگاه ها به هیچ وجه به معنای حذف روحانیت نیست.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین ˈمحمد محمدیانˈ روز پنجشنبه در همایش دانشجویی فعالان و یاوران نماز در مجتمع فرهنگی زیارتی یاوران مهدی (عج) قم با بیان این مطلب اظهار داشت: در برخی مواقع ممکن است یک امام جماعت مناسب برای برگزاری نماز جماعت در دانشگاه ها وجود نداشته باشد.

وی افزود: هر جا که روحانی مناسب برای اقامت نماز جماعت وجود نداشت نباید این مشکل منجر به تعطیلی نماز جماعت شود بلکه باید دانشجویان فردی مناسب برای پیش نمازی و امامت نماز جماعت از میان دانشجویان شناسایی و این جایگاه تا زمان آمدن یک امامت جماعت روحانی در دانشگاه به وی محول شود.

وی افزود: اگر امام جماعت روحانی برای اقامه نماز جماعت دیر رسید روحانی پیش نماز ما در دانشگاه باید با طیب نفس به آن جوان دانشجو اقتدا کند.

رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها با بیان اینکه اقتدا به فرد غیر روحانی مطابق فتوای اکثر مراجع اشکال ندارد، افزود: من در محیط دانشگاه اگر جوان دانشجویی به نماز ایستاده باشد به آن اقتدا می کنم.

محمدیان تصریح کرد: من یقین دارم که رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به این مساله راضی هستند لذا باید خود روحانیت برای این کار پیشقدم شوند و دانشجویانی که برای اقامه نماز جماعت شرایط لازم را دارند برای این کار انتخاب کنند.

وی افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اعضای مجاهدین خلق (گروهک منافقین) روحانیت را از مساجد بیرون می کردند به همین خاطر حضرت امام (ره) طبق فتوایی فرمودند امام جماعت در مساجد فقط باید از روحانیان باشند ولی در زمان حاضر چون چنین مشکلی وجود ندارد هر کس که دارای شرایط لازم باشد می تواند به نماز بایستد تا همه به آن اقتدا کنند.

وی با اشاره به اهمیت مسجد و نمازخانه در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: محور تمامی فعالیت های نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، مسجد و نماز خانه است و تمام کارها باید حول محور و قطب این مکان مقدس شکل بگیرد و دانشجویان مومن، متعهد و با تقوا نیز باید بار مسوولیت آن را بر دوش بگیرند.

وی با تاکید بر نقش مساجد در حل کردن بسیاری از مسائل فرهنگی دانشگاه ها اظهار داشت: بدون شک اگر ما مساجد و نمازخانه های فعال و بسیار خوبی را در دانشگاه ها داشته باشیم، دیگر شاهد هیچ مشکلی از نظر فرهنگی در محیط دانشگاه های کشور نخواهیم بود.

محمدیان با بیان اینکه برگزاری کلاس ها و اردوهای فرهنگی نیز برای دانشجویان در جای خود خوب است، افزود: نیمی از دانشگاه های کشور دارای نهاد نمایندگی ولی فقیه هستند و طبق آمار موجود در این دانشگاه ها 372 مسجد و 3 هزار نمازخانه مستقر می باشد.

همایش دانشجویی فعالان و یاوران نماز، امروز در مجتمع فرهنگی زیارتی یاوران مهدی (عج) قم آغاز شد و عصر فردا به کار خود پایان می دهد.

این همایش به همت دبیرخانه ستاد عالی اقامه نماز در دانشگاه های کشور ترتیب یافته است.
نظرات بینندگان