arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۱۳۴۸
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۳ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۲

استمداد علمای تهران از مراجع قم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اعتماد - جمعي از فضلا، علما و وعاظ تهران به ديدار سه تن از مراجع تقليد قم رفتند و با بيان دغدغه‌هايشان، نظرات آنان را جويا شدند. تاكيد بر آشتي ملي، انتقاد از تفرقه افكني در بين كشورهاي اسلامي و رعايت حقوق شهروندان از جمله دغدغه‌هاي اين فضلا بود.

تاكيد آيت‌الله وحيد خراساني بر تجهيز بيشتر فضلا
جمعي از فضلاي مستقر در تهران با آيت‌الله وحيد خراساني در قم و در بيت معظم له ديدار و گفت‌وگو كردند. در اين ديدار حجت‌الاسلام‌والمسلمين اشرفي اصفهاني طي گزارشي درباره ضرورت وحدت مسلمين و اشاره به خطرات تفرقه‌افكني در بين كشورهاي اسلامي به خطر شبه‌گروه‌هاي مذهبي و تندرو اشاره كرد.

در ادامه اين ديدار آيت‌الله وحيد خراساني طي سخنان مبسوطي به قوت مباني اعتقادي شيعه پرداخت و با توجه به سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا‌(س) به فضلا و وعاظ توصيه كرد نسبت به تعميق معارف اهل بيت خاصه زواياي زندگي حضرت زهرا سلام‌الله‌عليها توجه ويژه مبذول كنند.

همچنين در ديدار با آيت‌الله يوسف صانعي، نوآوري‌ها و عنصر زمان و مكان در فقه را اصل و پايه فقه دانستند و آيت‌الله صانعي را به عنوان مرجعي كه فقه را روزآمد و كارآمد قرار داده است، معرفي كردند.

آيت‌الله صانعي به بيان معارف و مباني فقه پرداختند و با ذكر مثال‌هايي فرمودند: فتاواي بزرگان را مورد مطالعه قرار بدهيد و فتاواي شاذ و نادر را ببينيد و اعتقادات بزرگان گذشته را مطالعه كنيد و سريع نسبت به برخي فتاوي عكس‌العمل نشان ندهيد، در رابطه با افراد به‌دنبال بيان مثبتات و نكات خوب ديگران باشيم كه اين اثرگذار است. خطري كه پيامبر اسلام آن را خطر نابودي دانست تبعيض است، زندگان و مردگان در جامعه دچار تبعيض شده‌اند. بايد جلوي تبعيض‌ها گرفته شود.

وي با اشاره به كتاب‌هاي روضه‌كافي و امالي شيخ صدوق فرمودند: اين كتاب‌ها را بيشتر مطالعه كنيد و رواياتش را انتخاب و يادداشت كنيد و در وقت‌هاي مناسب آن را بيان كنيد. اين كتاب‌ها مطالب بسيار خوبي دارد مثلا در روضه كافي دارد «اكرموا شريف كل قوم». علي بن‌حاتم طايي وقتي خدمت رسول‌الله‌(ص) آمد حضرت حصيري كه آنجا بود به او داد و فرمود روي حصير بنشين و خودش روي زمين نشست و فرمود «اكرموا شريف كل قوم» اين‌گونه روايات را بايد با توضيح و تفسير براي مردم بيان كنيد. ايشان فرمودند در ايام فاطميه بنا بگذاريد در مساجد حديث كساء را به همان شيوه سنتي بخوانيد و اگر نياز است مطالبي از آن را براي مردم بيان كنيد چون در اين حديث مثبتات بسيار به‌كار رفته است و راه چگونه دعا كردن در آن بيان شده است. مثلا در حديث كساء پيامبر وقتي مي‌خواهد دعا كند، مي‌فرمايد «اللهم طهرهم» خداوندا اينها را معصوم قرار بده وقتي پيامبر مظاهر رحمت را ديد كه جمع شدند رسول‌الله، علي، فاطمه و حسنين (عليهم السلام) دعا مي‌كند كه اين مظاهر رحمت پاك و مطهر قرار داده شوند و اين دعا مستجاب مي‌شود.

در ابتداي ديدار با آيت‌الله موسوي اردبيلي نيز حجج اسلام قابل و هادي غفاري طي سخناني با اشاره به ضرورت وحدت در جهان اسلام و همچنين با اشاره به خاطره‌يي از امام (ره) گفتند در جلسه‌يي با آيت‌الله اردبيلي و امام به امام گزارش داديم كه يكي از امامان جماعت تهران، شما را مورد هجوم تبليغاتي و اهانت قرار مي‌دهند از امام خواستند تا ترتيب اجازه برخورد با ايشان را بدهند كه امام خميني‌(ره) با عتاب به ايشان گفتند مگر من معصوم پانزدهم هستم كه مخالفت با من موجبات برخورد شرعي را فراهم سازد. غفاري اضافه كرد امام گفتند آيا مردم پشت سر ايشان نماز مي‌خوانند؟ گفتيم بلي، امام فرمود چكار داريد مردم او را قبول دارند همين بس است من شاقول اسلام نيستم كه شما بر اساس آن با افراد ديگر بر اين مبنا بخواهيد عمل كنيد.

وي با استدلال به اين واقعه از آيت‌الله اردبيلي خواستند تا وي چون گذشته جلودار راه امام و آزادي و رعايت حقوق شهروندان باشند و در ادامه اين دو نسبت به رفع حصر خواهان اقدامات آشتي جويانه ايشان شدند. سپس آيت‌الله در ادامه تاكيد كردند من تاكنون بارها نسبت به رفع حصر به مسوولان مربوطه تذكرات لازم را داده‌ام و به آقاي روحاني (رييس‌جمهور) نيز توصيه كرده‌ام كه روحانيون و مراجع همگي به دنبال رفع مشكلات كشور و رفع ظلم از همه هستند و از ايشان خواستم كه اين پيام را برسانند.
نظرات بینندگان