پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ناپدید شدن هواپیمای پرواز ام.اچ 370 مالزی بیستمین روز خود را پشت سر می گذارد و تلاش تیم های جستجوگر بین المللی - به رغم قطعی شدن سقوط آن- ، تاکنون برای یافتن اجساد به نتیجه نرسیده است.
نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی عصر روز گذشته اعلام کرد که پرواز هواپیمای بویینگ 777 مالزی با 239 مسافر و خدمه در اقیانوس هند سقوط کرده و تمام مسافران آن جان باخته اند.
وی گفت که شواهد ومحاسبات دقیق نشان می دهد پرواز ام.اچ 370 به سمت جنوب و به سوی اقیانوس هند پرواز کرده و این پرواز در این مکان به پایان رسیده است.
جستجوهای بین المللی برای یافتن جعبه سیاه هواپیما قرار است در این منطقه خشن ادامه یابد، اما امروز فعالیت ها به دلیل بدی آب و هوا متوقف شد.
گاهشمار فعالیت برای یافتن هواپیمایی بویینگ 777 مالزی
*** شنبه – 17 اسفند
* هواپیمایی مالزی اعلام کرد این هواپیما ساعت 12 و 40 دقیقه به وقت محلی از فرودگاه کوالالامپور پرواز کرد و حدود یک ساعت بعد ارتباط هواپیما با مرکز کنترل ترافیک هوایی قطع شد.
* ویتنام تایید کرد هواپیما در محدوده حریم هوایی این کشور ناپدید شده است .
* عملیات جست وجو با 36 هواپیما و 41 کشتی از کشورهای استرالیا، چین، نیوزیلند، آمریکا و چند کشور جنوب شرقی آسیا آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
* بستگان 153 مسافر چینی در یک هتل در پکن پایتخت چین جمع شدند و از شرکت هواپیمایی مالزی بد دلیل عدم ارایه اطلاعات انتقاد کردند.
* ویتنام در آخرین ساعات شنبه شب اعلام کرد هواپیماهای این کشور دو لکه بزرگ نفتی در نزدیکی آخرین موقعیت مکانی که هواپیما ناپدید شده است، مشاهده کرده اند. برای شناسایی قایق به منطقه اعزام می کند.
* مشخص شد دو مسافر هواپیما با گذرنامه سرقت شده در تایلند با این هواپیما سفر کرده اند.
*** یکشنبه – 18 اسفند
* مالزی احتمال عملیات تروریستی برای ناپدید شدن هواپیمای این کشور را مطرح کرد و از آمریکا برای تحقیقات در این زمینه کمک خواست.
* نیروی هوایی مالزی اعلام کرد امکان تغییر مسیر هواپیما و بازگشت آن به کوالالامپور بدون دلیل روشنی وجود دارد.
* یک فروند هواپیمای ویتنامی اواخر روز یکشنبه از مشاهده شدن یک قطعه در دریا و در نزدیکی جزیره ˈتو چوˈ به عنوان بخشی از مجمع الجزایر کوچک جنوب غربی این کشور خبر داد که بعد اشتباه بودن آن مشخص شد.
*** دوشنبه - 19 اسفند
* شعاع جست وجو برای پیدا کردن اثری از هواپیما و یا مسافرین از نقطه ناپدیدشدن پرواز ˈام.اچ 370ˈ دو برابر افزایش یافت و به 185 کیلومتر رسید.
* سهام شرکت هواپیمایی مالزی تا 18 درصد ارزش خود را از دست داد.
* مالزی عصر روز دوشنبه کشتی هایی برای مشاهده قایق نجاتی که اعلام شد پیدا شده است اعزام کرد.
* نتیجه تجزیه و تحلیل شیمیایی بر روی لکه های نفت یافت شده در دریا نشان داد ارتباطی بین این لکه ها و هواپیما وجود ندارد.
* کارشناسان شرکت بوئینگ بررسی علل ناپدیدشدن هواپیما را آغاز کردند.
*** سه شنبه – 20 اسفند
* رسانه های دولتی چین گزارش دادند پکن از اطلاعات 10 ماهواره برای یافتن هواپیمای مسافربری مالزی استفاده می کند.
* عملیات جستجو در زمین های اطراف شبه جزیره مالزی، آب های سواحل غربی آن و منطقه شمال جزیره سوماترا اندونزی ادامه یافت.
* پلیس مالزی ناپدیدشدن هواپیمای مالزی در یک عملیات تروریستی را با توجه به مشخص شدن هویت افرادی که از گذرنامه سرقت شده استفاده کرده بودند، رد کرد.
* نیروی هوایی چین دو فروند هواپیمای نظامی برای کمک به عملیات جستجوی هواپیمای مسافربری ناپدید شده اعزام کرد.
* مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با خانواده های مسافران و خدمه پرواز ام.اچ 370 که از اتباع کشورهای مختلف بوده اند، ابراز همدردی کرد. وی مراتب آمادگی سفارت ایران در کوالالامپور را برای همکاری و پیگیری موضوع اعلام کرد.
* پلیس مالزی اعلام کرد چهار گزارش دریافت کرده است که براساس آن افرادی مدعی مشاهده یک فروند هواپیما در ارتفاع پایین در نزدیکی مناطق محل سکونت خود شده اند.
* دولت ژاپن برای کمک به تلاش های بین المللی به منظور جستجوی هواپیمای مسافربری مالزی، هواپیماهای نیروهای دفاعی خود را به این کشور اعزام کرد.
* اینترپل احتمال تروریستی بودن ناپدیدشدن هواپیمای مسافربری مالزیایی را رد کرد.
* یک مقام نظامی مالزی اعلام کرد به دلیل احتمال تغییر مسیر این هواپیما و بازگشت آن تنگه مالاکا نیز جستجو می شود.
*** چهارشنبه – 21 اسفند
* گروهی از ماهیگیران یک قایق نجات را در نزدیکی بندر دیکسون پیدا کردند.
* فرمانده نیروی هوایی مالزی اعلام کرد جستجو برای یافتن هواپیمای ناپدیدشده این کشور در تنگه ملاکا صحت ندارد.
* رسانه های استرالیا با انتشار اطلاعات و تصاویری از کمک خلبان پرواز ام.اچ 370 مالزی نقض قوانین پرواز را در سال 2011 توسط وی آشکار کردند.
* پلیس ترنگانو مالزی تایید کرد که گزارشی از یک انفجار با صدای بلند توسط مردم در اوایل صبح روز شنبه دریافت کرده است.
* چین تصاویر ماهواره ای را انتشار داد که احتمال می رود بخشی هایی از لاشه هواپیمای مالزیایی باشد که در آب های جنوب ویتنام شناور است.
* مالزی در اقدامی آخرین ارتباط رادیویی پرواز ˈام. اچ 370ˈ را منتشر کرد که نشان می دهد هواپیما تحت کنترل است.
* سفیر جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور در دیدار با قایم مقام وزیر امور خارجه مالزی، آمادگی تهران را برای ارائه هرگونه کمک به مالزی در زمینه هواپیمای ناپدیدشده پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی این کشور اعلام کرد.
*** پنجشنبه – 22 اسفند
* یک مسافر اویغور از اتباع چین و استاد دانشگاه در ترکیه مظنون جدید ناپدیدشدن هواپیمای مالزیایی شد.
* نخست وزیر چین تاکید کرد جستجو برای یافتن سرنخ معمای ناپدید شدن هواپیما متوقف نخواهد شد.
* هند با اعزام چند فروند هواپیما و کشتی ردیاب به عملیات تجسس برای یافتن هواپیمای مفقودالاثر مالزیایی پیوست.
*** جمعه 23 اسفند
* فرضیه خودکشی خلبان هواپیما ادعایی است که در دستور کار بازرسان سازمان سیا قرار گرفت.
* ویتنام درجه اهمیت عملیات جستجو برای یافتن هواپیمای ناپدیدشده مالزیایی را درجه فوری به عادی کاهش داد. این کاهش درجه به دلیل انتشار اطلاعاتی مبنی بر پرواز هواپیما ساعاتی پس از ناپدیدشدن انجام شد.
* کارشناسان آمریکایی احتمال دادند پرواز هواپیمای مالزیایی ممکن است پنج ساعت پس از قطع ارتباط ادامه یافته باشد.
* کره جنوبی اعلام کرد دو فروند هواپیمای نظامی برای جستجوی هواپیمای ناپدیدشده خطوط هوایی مالزی اعزام می کند.
* برخی کارشناسان احتمال دادند با توجه به منطقه پروازی هواپیما و قطع ارتباط آن احتمال دارد هواپیما در یکی از جزایر اقیانوس هند فرود آمده باشد.
*** شنبه 24 اسفند
* داده های ماهواره ای نشان داد هواپیما هفت ساعت پس از قطع ارتباط پرواز کرده است .
* خانه خلبان و کمک خلبان پرواز توسط پلیس مالزی مورد تفتیش قرار گرفت.
*** یکشنبه 25 اسفند
* هواپیمایی مالزی اعلام کرد ارتباط هواپیما با مراکز کنترل ترافیک هوایی به صورت عمد قطع شده است.
*** دوشنبه 26 اسفند
* گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه هواپیما ممکن از برای گریز از رادارها در ارتفاع پایین حرکت کرده باشد
*** سه شنبه 27 اسفند
* برخی اطلاعات نشان داد فردی با تغییر کد مسیر پرواز را تغییر داده است.
* جستجوها در اقیانوس هند به رهبری استرالیات آغاز شد.
*** چهارشنبه 28 اسفند
* وزیر دفاع مالزی از آمریکا خواست اطلاعات مورد نیاز را در اختیار قرار دهد.
*** پنجشنبه 29 اسفند
* تصاویر ماهواره ای حکایت از کشف اشیایی در جنوب اقیانوس هند و در فاصله دو هزار و 500 کیلومتری شهر پرت استرالیا داشت.
* استرالیا اعلام کرد چهار هواپیما به منطقه جنوب اقیانوس هند اعزام می کند. نیوزیلند و آمریکا نیز هرکدام یک هواپیما به منطقه اعزام کردند.
*** جمعه اول فروردین 93
* ماهواره های آمریکا نیز تصاویری از ماهواره ها و از محل پیداشدن بقایای اشیا در منطقه دریافت کردند.
* نیروهای مسلح هند درخواست پکن برای ورود ناوهای جنگی چینی به آبهای هند و جستجوی برای یافتن آثاری از هواپیمای ناپدید شده مالزیایی را رد کردند.
*** شنبه دوم فروردین 93
* مقامات پنتاگون اعلام کردند مالزی خواستار فن آوری شناسایی در زیر دریا از امریکا به منظور کمک به یافتن لاشه هواپیما شده است.
* مالزی اعلام کرد چین تصاویر ماهواره ای جدیدی از اشیاء شناور بدست آورده که احتمال دارد مربوط به هواپیما باشد.
*** یکشنبه سوم فروردین 93
* نخست وزیر استرالیا با اعلام کشف اشیاء جدید از جمله پالت های چوبی در اقیانوس امید بیشتری برای حل معمای سرنوشت هواپیمای مسافربری مالزی داد.
* مالزی اعلام کرد ماهواره های فرانسه تصاویر جدیدی از اشیاء شناور در آب های جنوب اقیانوس هند ثبت کرده اند.
* هند با اعزام هواپیماهای مجهز به تجهیزات بسیار پیشرفته الکترونیکی دور جدید عملیات جستجو را شروع کرد.
*** دوشنبه چهارم فروردین 93
* طرح موضوع تماس تلفنی یک زن ناشناس با خلبان هواپیمای مفقود شده با هویتی جعلی، بعد جدیدی را به این معمای پیچیده افزود.
* نجیب رزاق نخست وزیر مالزی اعلام کرد هواپیمای ناپدیدشده ام اچ 370 در جنوب اقیانوس هند سقوط کرده است. شواهد ومحاسبات دقیق نشان می دهد این پرواز به سمت جنوب و به سوی اقیانوس هند پرواز کرده و این پرواز در این مکان به پایان رسیده است.
*** سه شنبه پنجم فروردین 93
یک شرکت ماهواره ی انگلیس از تکنولوژی که در قرن 19 کشف شده است، برای تجزیه و تحلیل هفت سیگنالی که از هواپیمای گمشده مالزیایی دریافت شده، استفاده کرد و سرانجام مقصد نهایی و تراژدیک آن را مشخص کرد.
به گزارش ایرنا، یافته های جدید سبب آن شد که ˈنجیب رزاقˈ نخست وزیر مالزی اعلام کند که بویینگ 777 که بیش از دو هفته پیش ناپدید شد، در جنوب اقیانوس هند سقوط کرده است.
دانشمندان کمپانی اینمرسات با استفاده از تکنیکی بر پایه «اثر دوپلر» که چگونه یک موج فرکانس ها را متناسب با حرکاتش تغییر می دهد، محل هواپیما را کشف کردند.
ˈکریس مک لافینˈ معاون مدیرعامل این کمپانی انگلیسی گفت: ما اطلاعات هواپیمای گمشده را دریافت کردیم و سپس متوجه شدیم که آنها به سمت جنوب رفته بودند.
وی در پاسخ به اینکه چرا تحقیقات زمان زیادی طول کشیده است گفت: ما وارد حوزه ی کاملا جدیدی شده بودیم و سعی در کمک به مشخص نمودن وضعیت هواپیما بر اساس سیگنال هایی که یک ساعت یکبار از آن دریافت شده بود، داشتیم. این واقعا تیری در تاریکی بود.
اثر دوپلر در فیزیک امواج می گوید که بسامد ظاهری یک موج بر اثر حرکت فرستنده یا گیرندهٔ آن تغییر می کند. این پدیده را کریستیان یوهان دوپلر (1803-1853 میلادی) فیزیکدان اتریشی در مقاله ای در سال 1842 بیان کرد. اثر دوپلر در همهٔ امواج مانند امواج صوتی و امواج الکترومغناطیسی (نور) دیده می شود.
چهارشنبه ششم فروردین 93
سی ان ان در خبری نوشت: طبق اطلاعات ماهواره ای که توسط یک شرکت ماهواره ای- تجسسی انگلیسی ارائه شده است، هواپیمای مالزی ایرلاین به شماره 370 در قسمت های جنوبی اقیانوس هند سقوط کرده است. با این خبر اعلام شده، احتمال اینکه کسی از سرنشینان این هواپیما زنده باشد، منتنفی است. چون محل سقوط، مکان مناسبی برای فرود ندارد.
گفته شده نمایندگان مالزی ایرلاین با اعضای خانوادگان قربانیان در پکن ملاقات کرده اند.
یکی از وابستگان مسافر این هواپیما در این باره گفت: آنها به ما گفته اند که همه سرنشینان کشته شده اند. این خبر دقیقا همان روزی اعلام شد که مقامات استرالیایی دو جسم شناور را بر روی آب های اقیانوس هند یافته اند که احتمال می دهند قطعات هواپیما باشد.
همچنین به گفته یکی از مقامات امنیت دریایی استرالیا یکی از اجسام یافت شده شیء خاکستری و یا سبز دایره ای شکل به نظر می رسید و دیگری یک جسم نارنجی رنگ مستطیلی شکل بود.
در این حال، نخست وزیر از خبرنگاران خواست به حریم خصوصی خانواده های قربانیان احترام بگذارند. او گفت: خانواده های قربانیان هفته سختی را پشت سر گذاشته اند و این خبر می تواند برای آنها بسیار سخت باشد.
همچنین خبرگزاری های دیگر خارجی از شرایط بغرنج خانواده های قربانیان در هتلی در پکن حضور دارند، خبر می دهند. پس از آنکه نجیب رزاق نخست وزیر مالزی بیانیه خود را قرائت کرد صدای گریه اعضای خانواده مسافرانی که در پکن در اتاقی در حال شنیدن این خبر بودند بلند شد و یک زن از حال رفت. هرچند که نیم ساعت پیش از کنفرانش نجیب رزاق، خانواده ها از ماجرا مطلع شده بودند.
همچنین ˈهشام الدین حسینˈ وزیر راه و ترابری مالزی هم در توئیتر نوشت ˈکلمات نمی توانند حال من را توصیف کنند اما به همه بویژه خانواده های مسافران و خدمه پرواز قول می دهم که جست وجو ادامه پیدا خواهد کرد.ˈ
یک کارشناس هوایی به بی بی سی گفت باید عملیات تجسس روزهای اخیر همچنان ادامه پیدا کند. پیدا کردن قطعات هواپیما در تعیین اینکه برای هواپیما چه اتفاقی افتاده اهمیت اساسی دارد، مثلا از بررسی بدنه می توان فهمید بدنه در هوا شکاف برداشته شده یا پس از برخورد با آب؛ آیا هواپیما با سرعت زیاد در آب افتاده یا در حال گلایدینگ.
مهمترین مشکل این تجسس دورافتاده منطقه و بدی آب و هوای آن است. منطقه ای که گفته می شود پرواز هواپیما در آنجا خاتمه یافته از نظر آب وهوایی یکی از بدترین نقاط دنیاست. کارشناسان می گویند با وجود به دست آمدن اطلاعات جدید، یافتن قطعات هواپیما بسیار دشوار است، به ویژه اینکه گردباد گیلیان به منطقه نزدیک شده و اوضاع جوی رو به وخامت می رود.