پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نسيم نوشت: آيتالله مکارم شيرازي: بعضي از ما نقل کردهاند که دريافت يارانه حرام است ولي حقيقت آن است که ما توصيه کردهايم کساني که بينياز هستند يارانه را دريافت نکرده و اموال خود را به پول مشکوک آلوده نکنند.
آيتالله مکارم شيرازي در ابتداي درس خارج فقه خود در مسجد اعظم اظهار کرد: هدفمندي يارانهها گويا مبحث انرژي هستهاي را هم تحت تاثير قرار داده است؛ اين مسئله در دولت سابق شتابزده اجرا شد و تمام مردم کشور يارانه را دريافت کردند در حاليکه برخي از مردم در روز درآمد ميليوني دارند. يارانه بحث مال الخراج نيست که متعلق به همه باشد؛ کدام مصلحت ايجاب کرده که 77 ميليون نفر زير پوشش دريافت يارانه بروند؟
وي گفت: چرا از ابتدا به همه يارانه داديد که حال به مشکل برخورد کنيد از ابتدا هم پول در نظر گرفته شده از محل افزايش قيمتها براي اين منظور جوابگو نبود به همين منظور از بودجه عمراني برداشت کردند و به واقع از بانک مرکزي قرض گرفته شد و اين مسائل بايد اصلاح شود و دولت فعلي هم به همين فکر افتاده است زيرا معضل اجتماعي مهمي در پرداخت يارانه مساوي به همه به وجود آمده است.
وي افزود پول بايد به اندازه کافي براي پرداخت يارانه باشد به همين منظور برنامهريزي شده تا برخي انصراف دهند هرچند اين کار هم مشکلاتي دارد، به عنوان مثال گفتهاند هر کس درآمدي به ميزان تعيينشده داشته باشد يارانه نگيرد و ممکن است افرادي درآمد بالايي داشته باشند ولي اقساط زيادي هم بايد پرداخت کنند.
آيتالله مکارم در ادامه افزود اگر مشکل پرداخت يارانه حل نشود مصيبتي به طور دائمي براي کشور به وجود ميآورد؛ بعضي از ما نقل کردهاند که دريافت يارانه حرام است ولي حقيقت آن است که ما توصيه کردهايم کساني که بينياز هستند يارانه را دريافت نکرده و اموال خود را به پول مشکوک آلوده نکنند و اين کار دو فايده دارد يکي اينکه نيازمندان واقعي بيشتر بهرهمند ميشوند و ديگر اينکه دولت قول داده است پول حاصل را در بهداشت و درمان مردم هزينه کند؛ اگر مشکل پرداخت يارانه امروز حل نشود استخوان لاي زخم همچنان باقي ميماند و معضلات ديگري به وجود ميآورد.