arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۵۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۶ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۳

نظر روسیه درباره مذاکرات ایران و 1+5 در وین

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: مذاکرات وین 3 میان ایران و گروه 1+5 فراگیر بود و در آن تمام موضوعات مربوط به موافقت نامه نهایی در مورد برنامه هسته ای ایران مطرح و مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، این بیانیه در ارتباط با شرکت سرگئی ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه به نمایندگی از این کشور در مذاکرات وین 3 منتشر و در آن یادآوری شده است: دور وم مذاکرات در باره برنامه هسته ای ایران با شرکت نمایندگان کشورهای عضو گروه 1+5 به ریاست کاترین اشتون نماینده سیاسی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روزهای هفتم تا نهم ماه فوریه جاری در وین برگزار شد.

در بیانیه گفته شده است: در این مذاکرات تمام اجزای موافقت نامه نهایی برنامه هسته ای ایران مورد بحث قرار گرفت.

وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است: دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 روزهای 13 تا 16 ماه می آینده در وین برنامه ریزی شده است. طرفین موافقت کردند که در دور آینده مذاکرات ایران و 1+5 به تنظیم متن موافقت نامه نهایی بپردازند.

وزارت خارجه روسیه همچنین در بیانیه خود به دیدارهای ریابکوف با مقامهای کشورهای عضو گروه 1+5 و نیز ملاقات وی با سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان در حاشیه مذاکرات وین3 اشاره کرده است.

ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه که سرپرستی هیات روسیه در مذاکرات ایران و گروه 1+5 در وین را برعهده داشت روز چهارشنبه در گفتگو با ریانووستی، اعلام کرد: این دور از مذاکرات ایران و گروه 1+5 انتظارات در مورد نتایج گفتگوها را بر آورده کرد و مثبت بود.

وی با بیان این که دور سوم مذاکرات ایران وگروه 1+5 بدون مشکل نبود، اظهار داشت: اما حرکت به سوی دستیابی به توافق نهایی و تلاش ها برای نزدیکی مواضع دو طرف انکارناپذیر است.

ریابکوف در ادامه سخنان خود گفت که طرف های شرکت کننده در این دور از مذاکرات پیش بینی ثبت توافق های به دست آمده در موافقت نامه را نکرده بودند. ثبت توافق ها در سند نهایی در دور بعدی نشست ایران و گروه 1+5 انجام خواهد گرفت.

مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: طرفین اعلام کردند که در نشست آتی خود در مورد موضوعاتی همچون مساله غنی سازی، سرنوشت راکتور آب سنگین اراک، همکاری بین المللی در عرصه انرژی هسته ای صلح آمیز و تحریم ها گفتگو خواهند کرد.

وی اضافه کرد: این موضوعات کلیدی نیاز به زمان دارند تا همه جوانب آن بطور مشروح مورد بررسی قرار گیرد.
نظرات بینندگان