پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ابراهیم حاتمی کیا نیز در انتهای برنامه در سخنانی گفت: در کرمان بودم و قرار شد در بین جمع بسیار محدودی صحبت کنم و با خود گفتم که در جمع ما که خبرنگاری نیست و کل جمع 8 نفر بودیم. صحبت شد از همه چیز و من هم گفتم هر آنچه که فکر می کردم در یک جمع خصوصی می توان بر زبان آورد.
به گزارش «انتخاب»، وی افزود: روز بعد از ان به تهران رسیدم و دیدم که سخنی از من تیتر روزنامه شده است. در آن جمع من معترض بودم که چرا ایرج قادری وارد سینما شده است و چه اتفاقی در سینما رخ داده که این جریان و او به عنوان نماد آن وارد عرصه سینما شده است.
حاتمی کیا ادامه داد: البته خیلی هم دوست ندارم در این سایتها حضور داشته باشم ولی بعد به خود می گویم که چاره ای ندارم و باید این فضا را حفظ کرد. باید گفت و تاکید کرد که ما از کجا آمده ایم و برای چه آمده ایم و چه می خواهیم بگوییم که اگر اینها را نگوییم مرتکب اشتباهی بزرگ شده ایم.
**کم دیدم قلمی که از یک زبان دل سوز ارزشی حرف بزند
وی خاطرنشان کرد: داشتم نقدهای دانشجویان درمورد فیلم "چ" را مطالعه می کردم. کم دیدم قلمی که از یک زبان دل سوز ارزشی حرف بزند. بیشتر از تکنیک حرف زده می شود.
حاتمی کیا گفت: بچه های این سن و سال که تازه وارد این حوزه می شوند مثل من که در آن سالها وارد شدم. ولی در آن سالها جنگ بود و جای ما صراحتا مشخص بود و جاها هم مشخص بود و اصطلاحا همه چیز با هم هماهنگ بود. جنگ 8 سال هم طول کشید و بیشترین قدرت را به ما اهدا می کرد.
وی افزود: ولی این وضع برای بچه های امروز چگونه است. مثل بچه های روایت فتح و آقا مرتضی فیلم هایی که ساخته شد که رفتند دنبال بچه های جنگ و قصه های خیلی قشنگ و مستندهای خیلی خوبی ساخته شد. اما از یک جایی شروع شد که داریم همش غصه می خوریم و یک غم نوستالاژیک ما را گرفته است. وضع به گونه ای بود که انگار دیگر به حال و آینده نمی خواهیم فکر کنیم.
حاتمی کیا تصریح کرد: آنچه که به بچه های روایت فتح معترض بودم این بود که باید در مستندهای خود وارد بحث روز شوید و باید اینکه نسل سینمای بعد از جنگ الان چه می کند را تعقیب کنید. باید همه حرفه های انها را در همه شاخه ها و جاهای مختلف تعقیب کنید.
** پای حرفتان بایستید و از چیزی وحشت نکنید
وی ادامه داد: معتقدم که آن مدرسانی که می خواهند درس و جهت بدهند اگر دغدغه ای نداشته باشند بی فایده است. امیدوارم که نسلی که باید از اینجا شکل بگیرد که البته نمونه هایی از آنها هستند و یکی از آنها من و خیلی از عزیزانی که اینجا هستند که بیاستند پای یک حرف هایی و وحشت نکنند از چیزهایی که می گذرد و هجمه ای که هست.
* روز خوبی بود دو روز پیش وقتی فهمیدم می توانم برای فیلم "چ" خدمت آقا بروم
حاتمی کیا افزود: ابراهیم حاتمیکیا در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه دو روز قبل برای
ساخت فیلم «چ» خدمت مقام معظم رهبری رسیده است، توضیح داد: دو روز قبل
فهمیدم که برای فیلم «چ» میتوانم هنگام نماز خدمت آقا برسم و خیلی خوشحال
شدم. ایشان پس از نماز خیلی نسبت به من و فیلم «چ» محبت داشتند و با
چهرهای بشاش درباره شهید چمران و فیلم «چ» صحبت کردند و نسبت به چمرانی که
ساخته شده بود هم علاقهمند بودند. واقعا باید بگویم از این محبت ایشان به
شدت شاد و خوشحال شدم.
آن روز دو خبر خوب برای من پیش آمد، یکی خبر دیدار آقا و دیگر نظرسنجی وزارت ارشاد از مردم درباره سینما.
وی گفت: ده نمکی کتک خورش در این مسائل مربوط به سایت های خبری است و من تازه دارم این چیزها را یاد می گیرم. وقتی سایتها را میخواندم احساس میکردم چقدر منفور شدهام اما نباید توسط این جماعت صندلی نشین مقابل مانیتور و دست به کیبردها و لحظه لحظه ادعاها و نظر دادن گمراه شویم.
حاتمی کیا تصریح کرد: اینها در جامعه سپاه بزرگی ندارند و فقط گمراه کننده هستند. صدای آنها چون لحظه به لحظه شنیده می شود به نظر بزرگ می آید ولی اینگونه نیست و وقتی در جامعه حاضر می شویم می بینیم که از این خبرا نیست.
وی ادامه داد: قضیه چیز دیگری است و اگر رویم شود می گویم که شبیه خانه تیمی است. آن همه خانه تیمی که از طریق اینترنت با هم ارتباط انها قوی می شود و فکر می کنند که جامعه هم همینگونه است. که اینگونه نبوده و واکنش هایی که در انتخاب های مختلف ایران رخ داد نشان داد که خیلی نمی شود روی اینها حساب باز کرد. ماها هم باید مواظب باشیم تا با این چیزها گمراه نشویم. از چیزی که فکر می کنیم باید مصر باشیم در گفتن آن دست نکشیم.
و اینجوری علیهش هجمه نمیکردند
چه چشم پاسخ است از این دریچه های بسته ات برو که هیچ کس ندا به گوش کر نمی زند
کی گفت کسایی که از اینترنت استفاده می کنن؟؟؟؟؟
گفت خبرنگارای کیبورد به دست؟؟؟
حرف رو تحریف نکنید و بعد تحلیل کنید
...
من هم چ را دیدهام با برخی صحبتهای شما هم موافقم اما دربارهی فیلم چ نقدهایی هم دارم. این دلیل نمیشود که کسی کامنتی میگذارد، بشود عضو خانهی تیمی!!!
به نظرم همين كه فيلمهاي دهنمكي خوب فروش ميكنند و در فضاي مجازي اين همه مورد هجمه قرار دارند نشان از اين شكاف عميق است.
حیف و صد حیف
رسماً شر گفتی !
مثلا خیلی ها بر اساس سایت ها خبری و کامنت ها و لایک ها مثبت و منفی فکر می کنند طرفداران دولت روحانی یا احمدی نژاد در ایران زیادند ولی اینطور نیست باید در جامعه بگردیم تا واقعیت ها رو ببینیم
اعتراف میکنم خیلی روی شما حساب باز کرده بودم اقای حاتمی کیا!فکر نمیکردم همچین ادمی باشید
تا چند روز بعد از اتمام جشنواره فجر میگفتم سیمرغ حق شما بود ولی با این طرز فکر همان بهتر که گیر شما نیومد وگرنه خدا رو بنده نبودین
اقای حاتمی کیا برادرانه بهتون میگم که سعی کنید با عوض شدن دولت ها رنگ عوض نکنید
اگر الان دارید با حاشیه امنیت صحبت میکنید و هر روز سخنرانی میکنید مدیون همین جماعت کیبورد به دست هستین وگرنه شما 8 سال پیش کجا بودین؟؟
باور کنید یک سیمرغ ارزش این همه چرخش و موضع 180 درجه ای رو نداره
حاتمی کیا دوستت داریم
خود شهدا اینقدر که تو ناراحت فراموش شدنشون هستی ناراحت نیستند
اونا ناراحت اینن که چرا کشوری که به مردم قولشو میدادن پر شده از کثافت دروغ و ریا
ابراهیم ورودت به جبهه مقدس پایداری رو تبریک می
گم
ولی برادر! این جماعت کیبورد به دست، اتفاقا بخش مهم و تحصیل کردۀ این جامعه هستند و این جور داوری کیلویی راجع به همۀ اینها درست نیست.
ولی واقعا از این نوع ادبیات شما ناراحت و غمگینم
ما جماعت کیبرد به دست بهتر از جماعت چماق به دست هستیم حداقل مگه شما نبودید که میگفتیم بچه های خیبری مووسوار نیستند و از دود موتوراشون بدتون میومد چرا حالا دچار استحاله شدید.
انصافا تو ایران کارگردانی که مثل ایشون باشه ندیدم و نه داریم . حتی با اسکار
ضمنا یکی از توانایی های ایشون بازی کشیدن از بازیگرانی است که استعدادشون در حال از بین رفتنه .
ساخت فیلمی برای دست زدن خارجی ها هیچ کاری نداره ولو اینکه قرار بود در اسکار 2013 یک فیلم ساخت عربستان ! یعنی اولین فیلم ساخت عربستان جایزه اسکار بگیره ! و به همین راحتی میشه نقش کیفیت و لابی گری رو در هنر و جوایز دید
زنده باشی حاتمی کیا بخدا حرف حق رو بزن حتی اگر هفت میلیارد مخالفت باشن چون علی ابن ابی طالب (ع) اینگونه بود چون خدا از ما این را میخواهد
یا علی
گمراهی اینترنتی مخصوص سایتهای نه چندان معروف است ولی سایتی که 10 سال در فضای مجازی هست خوانندگانش قطعا تعدادشون گمراه کننده نیست و در جستجوی الکسا می توان مراجعات به ان تارنما را دقیق رویت کرد.
همه چی رو سیاسی نبینیم .
چی میشه من با طرز فکر مثلاً اصلاح طلب ، بیام از فیلم ده نمکی خوشم بیاد و ازش خوب بگم و یا حتی بدم بیاد تحمل کنم و به علایق مردم احترام بزارم ؟!
چی میشه که من ِ اصولگرا بیام به اصغر فرهادی افتخار کنم ؟!!!
چرا نباید همه چی رو با همون عینک ببینیم ؟!!
سینما برای سینما ، فوتبال برای فوتبال ، فرهنگ برای فرهنگ و الخ !
سیاست فقط برای سیاست .
بله اقاي فرهادي نام ايران رو در دنيا برجسته كرد و اين براي ما مهم است .
ضمن اینکه من به عنوان عضوی از اعضای دست به کیبوردها واقعا ندیدم نقد تندی به فیلم ارزشمند چ از سوی سایتها وارد شود (منظورم سایتهای معتبر و تخصصی تر هست)، تنها نقدی که اخیرا وارد شد (که نقد بنده هم هست) به صحبتهای اخیر آقای حاتمیکیا در مورد فیلم جدایی نادر اس سیمین بود که ایشان در برنامه تلوزیونی از اساس این فیلم را با دو سه جمله مردود و توهین آمیز خطاب کردند.
حرف درست و انتقاد از زبان هرکس که باشد فرقی ندارد. حالا چه صندلی نشین مقابل مانیتور بگوید، چه دست به کیبرد یا هر کس دیگر!!! مهم ذات حرف است. مدال انتقاد پذیری را باید به شما بدهند!!!!!!!!!!!
حاتمی کیا تصریح کرد: اینها در جامعه سپاه بزرگی ندارند و فقط گمراه کننده هستند. صدای آنها چون لحظه به لحظه شنیده می شود به نظر بزرگ می آید ولی اینگونه نیست و وقتی در جامعه حاضر می شویم می بینیم که از این خبرا نیست.
بله آقای حاتمی کیا وقتی در جامعه وارد میشوی میبینی که از این خبرا نیست ، چون در جامعه افرادی اطرافت هستند که دوس داری باشند ، اون مخالفین یا منتقدین که دیگه در گروهت نیستند ، پس نباید هم ببینیشون
در ضمن این جماعت پشت مانیتور ، خود خودشون هستند ، کلا ما ایرانی ها آدم های دورویی هستیم البته در اون جامعه ای که شما میگید ولی این ادمهای دو رو وقتی به قول شما پشت مانیتور و کیبورد مینشینند ، خود واقعی شون هستند بدون اون نقاب جامعه ، پس بر عکس حرف شما باید این جماعت رو خیلی جدی بگیری ، عجیبه که شما هنوز این رو درک نکردید یا نمیخواهید درک کنید و میخواهید در خیال زیبای خود باشید
شما را از نسل آوینی می دانستم و برایتان خیلی احترم قایل بوده و البته همچنان هستم اما فقط چند سوال:
1- آیا هنرمند اهل درد و ارزش شناسمی تواند نسبت به ظلم هایی که به تحت هر عنوان به کسی می رود ساکت باشد؟
2- آیا در فیلم جدایی آقای فرهادی، حرمت قسم خوردن جنبه مثبتی نبود؟ آیا نگهداری از پدر سالخورده و نرفتن به خارج به خاطر او جنبه مثبتی نداشت؟
پس چطور شما فقط دروغی را دیدید که البته بخش غیر قابل انکاری از جامعه شده است؟
3- شما را فردی میدانسته و میدانم که اهل سیاه و سفید دیدن و ساختن نیستید و اهل خاکستری دیدن در عین داشتن اعتقادات روشن هستید اما واقعیت را بخواهید نمی دانم چرا حس می کنم صحبتهای اخیر شما با آن حاتمی کیایی که من شناخته بودم خیلی فرق داشت!!
والسلام علی من اتبع الهدی
چرا شما ؟؟؟حيف از تون نيست
تشكر ازفيلم چ وبازي خوب مريلا زارعي
هرکسی خودش باید قدر خودش را بدونه متاسفم
عین یک گردوی پوکی که ظاهرش درسته اما با کمترین فشار له میشه.مثلا نظر منی که تهران زندگی نمیکنم را شما چجوری میتونی بفهمی؟ تازه همین فضای مجازی و جماعت کیبور به دست تنوع بیشتری دارند تا تعداد محدود ادمی که در روز باشون برخورد میکنی!
برات متاسفم اقای حاتمی کیا شما علنا داری مخالفان خودت را با عنوان کیبور به دست مسخره میکنی.چه توقعی داری الان مثلا؟
همیشه فیلم هاش رو دنبال میکنم
بابت ساخت فیلم چ
بسیارازتوسپاسگزارم
وقدردان زحمتهای توهستیم
امیدوارم خدا به راه راست هدایتتان کند
من گفتم : ناراحتم برای محبوبیت از دست رفته ی ایشان !!! باید کمتر مصاحبه کنند !!!
این حرف بدی بود ؟؟؟!!!
آقای حاتمی کیا ، مواظب باش .
جامه ی کس سیه ودلق خود ازرق نکنیم
حاتمی کیا را همیشه دوست داشتم و دارم .فیلم های او مثل درد دل حضرت علی (ع) با چاه هست. فیلم های او را با ذوق میبینم. هنرمند واقعی، متعهد و متخصص،سینماگر مولف بدون انتظار گیشه ای شدن فیلم میسازه.اجرش با خدا
اما دوستش دارم و میدانم انسان دلسوخته ایست و هر چه میگوید از سر خیرخواهی است.به افکار و عقاید هم احترام بگذاریم و اینقدر سریع و راحت تغییر موضع ندهیم
بمان مثل آقا مرتضی و سینه فراخ خود را آماج این حملات کن ولی بدان اینطور انسان معراجی میشود