arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۸۱۴۴
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۳ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳

چرا "تب" هواپیمای مالزیایی در آمریکا فروکش نمی‌کند؟

با وجود آن که تب پیگیری اخبار هواپیمای گمشده مالزی در سراسر جهان فرونشسته است، این تب، همچنان در آمریکا بالاست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 با وجود آن که تب پیگیری اخبار هواپیمای گمشده مالزی در سراسر جهان فرونشسته است، این تب، همچنان در آمریکا بالاست.

به گزارش انتخاب، این نخستین بار نیست که پیگیری اخبار یک "گمشده" در آمریکا به "جریان خبری" تبدیل می شود. پیش از این نیز، ناپدید شدن هواپیمای آمریکایی امیلیا ارهارت بر فراز اقیانوس آرام در سال 1973 و پس از آن ناپدید شدن "جیمی هوفا" رهبر سندیکای کارگران آمریکا به سال 1975 نیز به دغدغه ای بزرگ برای آمریکایی ها تبدیل شده بود. در این میان، هواپیمای مالزی که در 8 مارس گذشته ناپدید شد و تاکنون سرنوشت آن معلوم نشده نیز به دغدغه ای بزرگ برای رسانه های آمریکایی تبدیل شده است و به نظر می رسد هنوز هم تب آن فروکش نکرده است.

"تام روزنستل" مدیر اجرایی موسسه مطبوعات آمریکایی بر این باور است که علت شکل گیری این تب خبری، آن است که این ماجرا، عوامل متعدد مربوط به وقایع ناگوار را در خود دارد که جان تعداد زیادی انسان را با خطر مرگ مواجه می کند و به همین سبب عامل زمان، مساله ای تعیین کننده است، از سوی دیگر مسائل عاطفی نیز در این مساله دخیل است و از آن مهم تر این که پیچیدگی های این ماجرا هیچ یک حل نشده است و این قضیه، به یکی از داستان های دراماتیک هالیوودی شبیه شده است.

واقعیت آن است که بسیاری، نمی توانند باور کنند که هواپیمایی به بزرگی بوئینگ 777 با 239 سرنشین، بدون برجا گذاشتن هیچ گونه اثر و ردّی، ناپدید شود، این در حالی است که امروزه، می توان یک دستگاه تلفن همراه را در هر کجا باشد، ردیابی و پیدا کرد.

"پل مانز" وکیلی از ایالت پورتلند اعتراف می کند که "خود را غرق پیگیری جزئیات این معمای بین المللی" کرده است. و می افزاید: ما در دوره پیشرفت به سر می بریم و در چنین دوره ای، نمی توانیم بپذیریم که ماجرای ناپدید شدن این هواپیما، تا ابد معما بماند.

وی در ادامه با بیان این که 33 درصد از آمریکایی ها ماجرای هواپیمای گمشده آمریکایی را پیگیری می کنند، خاطر نشان کرد که اخبار این موضوع، در راس خبرهای رسانه های آمریکایی قرار دارد. و به این ترتیب، بر اساس نظرسنجی مرکز پژوهش های "بیو" اخبار هواپیمای گمشده مالزی، حتی از موضوع حمله به "فورت هود" پایگاه ارتش آمریکا در تگزاس و یا تحولات اوضاع در اوکراین و حتی موضوع برنامه تامین اجتماعی باراک اوباما پیشی گرفته است.

در این میان، شبکه "سی.ان.ان" به سبب پوشش خبری پیگیر و دنباله داری که از این ماجرا داشت، از دیگر رسانه ها پیشی گرفت و کار را به گمانه زنی و رویاپردازی به منظور حل معمای هواپیمای گمشده کشاند، تا جایی که "لئونارد بیتس" روزنامه نگار آمریکایی خطاب به سی. ان. ان گفت: دیگر کافی است. بگذارید کمی پرداختن به هواپیمای گمشده را کنار بگذاریم و استراحت کنیم.

هرچند به تازگی، "دغدغه" شدن هواپیمای گم شده، مورد انتقاد قرار گرفته و موضوع طنز و تمسخر برخی شده است، اما پیگیری این موضوع همچنان روندی رو به رشد را طی می کند، تا جایی که شبکه سی.ان.ان فاش کرد که شمار بینندگان این شبکه در محدوده سنی 35 تا 54 سال، از زمان پوشش خبری ماجرای هواپیمای گمشده، افزایش مشهودی یافته است.

این موضوع، سبب شکل گرفتن این سئوال شده است که چرا آمریکایی ها، بیش از سایر کشورها، پیگیر موضوع ناپدید شدن هواپیمای مالزی هستند؟

این در حالی است که جستجو به دنبال هواپیمای گمشده، در سواحل استرالیا جریان دارد، با این حال اخبار آن در مطبوعات مالزی، از صفحه اول، به صفحات داخلی تغییر جایگاه داده است و شبکه سی ان ان بین المللی نیز پوشش خبری بحران اوکراین و دیگر مسائل جهانی را در صدر اخبار خود قرار داده است.

در این میان، دو سوم از مسافران هواپیمای گم شده مالزی از چین هستند، با این حال، پیگیری اخبار هواپیمای گم شده افت قابل ملاحظه ای در شبکه های تلویزیونی و پایگاه های ارتباط اجتماعی چین داشته است. اما آمریکایی ها همچنان به دنبال اخبار بیشتری در این زمینه هستند.

پس از گذشت یک ماه و نیم از ناپدید شدن هواپیمای مالزی، خبر آن، همچنان در فهرست سه خبر اول پایگاه های خبری "ساندی" و "گوگل نیوز" قرار دارد و در اپلیکیشن اخبار موبایلی خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در صدر خبرها قرار دارد.

بخشی از علت این تب خبری در آمریکا به رسانه های ارتباط جمعی و خدمات اخبار فوری و 24 ساعته مربوط می شود که سبب شده است توجه آمریکایی ها به فاجعه های انسانی و عاطفی حالت خاصی پیدا کند و با القائات رسانه ها، مردم آمریکا این گونه مسائل را در حد ماجرای ترور کندی رئیس جمهور پیشین آمریکا و رسوایی واترگیت، مهم تصور کنند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۰
فراز
|
United States of America
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
18
66
دلیلش این است که اولا تکنولوژی آمریکا هم نتوانست این معما را حل کند و لی باور دارد که باید آنرا حل کند و دوما بخاطر اینکه این مسئله یک موضوع جذاب هالیوودی است
پاسخ ها
جوان بدبخت
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
من حس میکنم یک کشور داره این وسط مخفی کاری میکنه.
حکایت هواپیمای مسافربری آمریکایی هست که از کره به آمریکا پرواز میکرد و جنگنده های شوروی در منطقه ساخالین روسیه به اشتباه زده بودنش و از ترس رسوایی جعبه سیاه رو 40 سال پنهان کرده بودن.
ناشناس
|
Sweden
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
5
123
دلیلش اینه که اونا ثبت نام یارانه و سبد کالا ندارند و بس!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
آفرين دليل اصليش همينه... اونا دغدغه ي ديگري ندارند
سید عابدین
|
United Arab Emirates
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
4
19
فراز داداش ممکنه که تکنولوژی امریکایی تونسته باشه حل کنه این مسئله رو ولی بخاطر مسائل امنیتی و لو نرفتن تکنولوژی هایی که دارند صداشم در نیارند
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
28
11
علت اصلی منحرف کردن افکار از ضعف آمریکا در جریان اوکراین است که در این مسئله پیروزی اولیه غرب ناگهان با قضیه کریمه تبدیل به شکست شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
3
22
من خودم CNN را می بینم دلیل علاقه مردم بررسی تخصصی موضوع است که بیننده را به داخل کابین خلبان می برد. شبیه سازی می کند و .......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
11
51
جون انسان برای آنها ارزش داره
پاسخ ها
علی
| Canada |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
اره برای همین سربازاشون میرن توی دهات افغانستان شبانه 17نفر را می کشن یا هواپیماهاشون مراسم عروسی راذبمباران می کنند و ی...... هواپیمای ایرانی را می زنن و.....
ناشناس
|
Spain
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
2
5
کاش ما هم چنین بود و در برابر مسائل بی تفاوت نبودیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
1
1
شاید مردم آمریکا فکر می کنند عمدی در این ماجرا وجود داشته باشد. و یا هدفی از این کار وجود داشته است. چون بعضی از قدرتها به خاطر اهدافشان زندگی آدمها و جان آدمها برایشان ارزشی ندارد.
پسر بامرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
5
2
تو اینترنت سرچ کنید uss pinkney . اسم یه ناو آمریکایی هستنش که در زمان عبور هواپیما از منطقه مورد در حال رزمایش در اونجا بوده و سیستم موشکیش روی حالت خودکار بوده. وقتی هم ازش پرسیدن شما هواپیما رو ردیابی کردی گفته اصلا تو رادارها ردیابی نشده در صورتی که ناوهای با کیلومترها فاصله از محل هواپیما رو ردیابی کرده بودن. خلاصه اینکه سیستم موشکیش هواپیما رو زده نابوده کرده بعدشم خبرگزاری های آمریکایی آدرس انحرافی دادن تا قطعات هواپیما کلا از دریا جمع آوری بشه.
نظرات بینندگان