arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۹۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۵ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳

پیشنهاد تاسیس بانک آلمانی در ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در دیدار رئیس اتاق بازرگانی آلمان با معاون وزیر اقتصاد پیشنهاد تاسیس بانک آلمانی و نیز فعالیت شرکت‌های این کشور در ایران مطرح شد.

به گزارش مهر، بهروز علیشیری با اشاره به روابط خوب اقتصادی و تجاری دو کشور ایران و آلمان، خاطر نشان کرد: متاسفانه طی دوسال اخیر حجم تجارت ایران و آلمان ناشی از تاثیر شرایط بین المللی کاهش داشته است و مسئولان دو کشور از جمله اتاق های بازرگانی و صنایع  به عنوان موتور اصلی اقتصاد و تجارت دو کشور باید با تلاش هر چه بیشتر سطح روابط اقتصادی و تجاری  را به شرایط عادی بازگردانند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن اعلام آمادگی کامل برای تشویق و حمایت سرمایه گذاران خارجی و شرکت‌های آلمانی، تاکید کرد: این وظیفه مشترک ما و اتاق بازرگانی ایران و آلمان است که تصویر مثبتی از فضای اقتصادی و سرمایه‌گذاری دو کشور برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی یکدیگر فراهم کنند.

رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری در پاسخ به هیات آلمانی در ارتباط با وسعت و حوزه سرمایه گذاری در ایران، ضمن تشریح ویژگی های قانونی، حمایتی و مشوق های سرمایه گذاری در ایران، عنوان کرد: هیچ گونه محدویتی برای سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود ندارد و سرمایه‌گذاران خارجی همانند یک سرمایه‌گذار ایرانی می تواند  در کلیه های زمینه های مجاز ،سرمایه گذاری و در پروژه های اقتصادی مشارکت نمایند و از منافع و مزایای یکسان برخوردار خواهند شد.

علیشیری همچنین در پاسخ به سوال دیگر هیات آلمانی مبنی بر اینکه آیا بانک‌های آلمانی نیز می‌توانند در ایران به طور مستقل فعالیت نمایند، خاطر نشان ساخت : بر اساس قانون ، هیچ محدودیتی برای تاسیس بانک‌آلمانی به صورت دفتر، شعبه و یا ایجاد یک بانک مستقل در ایران وجود ندارد و متقاضیان تاسیس بانک می توانند با مراجعه به بانک مرکزی ج.ا.ایران تقاضای خود را مطرح و تاسیس بانک خارجی در ایران، تحت پوشش قانون سرمایه گذاری در کشور قرار گیرد.

وی ضمن استقبال از موضوع فعالیت‌های تجاری و مالی در ایران توسط سرمایه‌گذاران آلمانی، اظهار کرد: سرمایه‌گذاران خارجی برای انجام فعالیت‌های سرمایه گذاری بهتر است به مراکز خدمات سرمایه گذاری خارجی در 31 استان کشور مراجعه کنند تا ضمن بهره مندی از مزایای قانون سرمایه گذاری، روند و فرآیند انجام کارهای آنان، با توجه به حضور نمایندگان سایر دستگاهها در مرکز خدمات سرمایه گذاری استان ها ، تسهیل و تسریع شود.

«اشپینر کونیگ» نائب رییس اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ نیز ضمن اظهار تاسف از کاهش حجم تجارت بین دو کشور، تمایل خود را جهت توسعه همکاری‌ همه جانبه بین بخش‌های خصوصی دو کشور آلمان و جمهوری اسلامی ایران ابراز نمود.

وی اظهار امیدواری کرد: با رویکرد مثبت دولت جدید جهت تعامل همه جانبه با جامعه جهانی و بهبود فضای بین‌المللی، زمینه فعالیتهای بخش خصوصی خارجی در ایران بیش از پیش فراهم گردد که در کنار این عوامل، قوانین و مشوقهای سرمایه گذاری ایران نیز، بسترهای لازم را برای فعالیت شرکتهای خارجی مهیا خواهد کرد.

در ادامه این نشست، سایر سرمایه‌گذاران آلمانی ضمن تشریح زمینه‌های فعالیت خود، خواهان اطلاعات بیشتر درمورد مشوقهای سرمایه‌گذاری و اطلاعات مربوط به فضای کسب و کار در ایران شدند که اهم قوانین و مقررات، مشوقها، مزایا و فرصت های سرمایه گذاری در ایران برای آنها تشریح شد.

این دیدار که با حضور تعدادی از نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی نظیر دفتر سرمایه‌گذاری خارجی و مشارکتهای وزارت راه و شهرسازی، سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ، گروه خودرو سازی سایپا، گروه صنعتی ایران خودرو، شرکت های بخش خصوصی در حوزه فن آوری و کشتی سازی صورت گرفت و هر یک از نمایندگان حاضر زمینه های فعالیت و حوزه های سرمایه گذاری خویش را به سرمایه گذاران آلمانی معرفی نمودند و مذاکرات دو جانبه برگزار شد.
 
نظرات بینندگان