arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۸۵۹۲
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۳

برق هسته ای در خانه های مردم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی سازمان انرژی اتمی از اتصال يک هزار مگاوات برق هسته‌ای به شبکه برق کشور تا فردا خبر داد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، کمالوند در حاشیه دیدار با مدیر عامل شرکت دولتی روس اتم در تهران در مصاحبه با خبرنگاران گفت: دو روز پیش اقدامات لازم اینکار انجام و امروز برق هسته ای وارد مدار شد و فردا هزار مگاوات برق هسته ای به شبکه برق کشور متصل می شود.

کمالوند افزود: امیدواریم در بلند مدت به هدف تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای برسیم اما در میان مدت نیاز است کشور با در نظر گرفتن ضرایب اقتصادی، 8 تا 15 درصد از برق را به صورت اتمی تولید کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته  با مدیر عامل شرکت دولتی روس اتم درخصوص ساخت دو نیروگاه در کنار نیروگاه بوشهر افزود: بحث‌های فنی، تجاری و حقوقی و مذاکرات تقریبا پایان یافته است.کمالوند گفت: پروتکل مربوطه که باید به امضای مسئولان انرژی اتمی ایران و روسیه برسد تهیه و تدوین شده و به تایید معاونت حقوقی ریاست جمهوری رسیده است.

کمالوند درباره جزئیات این دو نیروگاه با بیان اینکه هرکدام از آنها حداقل هزار مگاوات برق تولید می کنند و به آب شیرین کن مجهزند افزود: سهم شریک روس همچون نیروگاه اول بوشهر است و تفاوت آن در انتقال تکنولو‍ژی و واگذاری بیشتر اجرای طرح به شرکت های ایرانی است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی  درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از تکرار تاخیر تحویل فاز نخست نیروگاه بوشهر از سوی طرف روس افزود: تاخیر به علت مشکلات نقل و انتقال پول و مسائل مرتبط با بعضی کشورهای غربی و تامین نشدن برخی قطعات از طرف آن‌ها بود. کمالوندافزود با در نظر گرفتن همه معذوریت‌ها و محدودیت‌ها تلاش می‌کنیم در توافق‌ها، تاخیرها بدون جواب نباشد و پیش بینی های لازم در این زمینه انجام شود.

کمالوند با اشاره به مذاکرات  1+5 و تمایل برخی کشورها برای همکاری با ایران گفت در صورت برطرف شدن موانع می توان تنوع بیشتری به شرکای خود در حوزه فعالیت‌های اتمی بدهیم.سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به برنامه اقدام مشترکی که در ژنو با کشورهای 1+5 به امضا رسیده است گفت جمهوری اسلامی ایران پروتکل الحاقی آژانس را در سه سال گذشته اجرا کرده است و حتی امروز نیز آمادگی اجرای این پروتکل را داریم اما پذیرش پروتکل الحاقی برای دولت ها اجباری نیست و نمی‌شود در شرایطی که صحبت از تعهدات ما می‌کنید حقوق ما را نادیده بگیرید.
نظرات بینندگان