پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: آسیب وارد شده به این سازمان در هشت سال گذشته به اندازه یک زلزله 10 ریشتری بوده است.
ˈمسعود سلطانی فرˈ عصر پنجشنبه در جمع فعالان بخش خصوصی گردشگری اصفهان
افزود: حرفهای ناگفته در این بخش بسیار زیاد است و من حرفهای خود را زمانی که نتایج تحلیل و بررسی مراکز رسمی نظارتی کشور در این زمینه اعلام شود، تشریح خواهم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که بررسی مراکز نظارتی منجر به تحقیق و تفحص از این سازمان در هشت سال گذشته شود.
وی گفت: بنیه کارشناسی این سازمان در این هشت سال بشدت آسیب دیده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در عین حال اعلام کرد: با همکاری وزارت امور خارجه تا پایان سالجاری، صدور ویزای الکترونیکی برای گردشگران خارجی آغاز خواهد شد.
سلطانی فر اظهار کرد: این کار نیازمند نرم افزارها و سخت افزارهای مناسب است که در حال تامین آنها هستیم.
وی افزود: بخشی از افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور ناشی از تسهیلات صدور ویزا بوده است و ما بدنبال ایجاد تسهیلات بیشتر برای صدور ویزا هستیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین با اشاره به کمبود هتل در کشور اظهار کرد: برای حل این مشکل با همکاری صندوق توسعه ملی برای تکمیل هتل های نیمه کاره اقدام شده است.
سلطانی فر به هتل سازان اصفهانی نوید داد که سرمایه گذاران اصفهانی برای استفاده از این تسهیلات در اولویت قرار دارند.
وی تصریح کرد: استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی با پیش شرط 30 درصد پیشرفت فیزیکی ممکن است.
معاون رییس جمهوری با اشاره به شناسایی و ثبت ملی31 هزار و 100 مکان،بنا، سایت و محوطه تاریخی در کشور گفت: در یک پنجم این مکانها کارهای مرمتی آغاز شده که در بیشتر موارد منجر به نتیجه نشده است.
وی با اشاره به ثبت جهانی«شهر سوخته» در فهرست یونسکو افزود: تا امروز تنها 5 درصد از مساحت این مجموعه کاوش شده و در 95 درصد از مساحت آن اقدامی نشده است.
شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان، بتازگی در سی و هشتمین اجلاس یونسکو در دوحه قطر در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.
سلطانی فر اضافه کرد: در صورت تامین منابع مالی کار کاوش، احیا، مرمت و بازسازی این مجموعه ادامه خواهد یافت.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد:اگر بطور میانگین 10 میلیارد تومان برای مرمت هر بنای ثبت شده نیاز باشد در مجموع به 310 هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.
وی گفت: سالیانه به بودجه ای معادل 31 هزار میلیارد تومان نیاز داریم در حالی که مجموعه اعتبارات امسال این سازمان برای حفاظت و مرمت آثار تاریخی تنها 500 میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: با فرض تخصیص صددرصد این بودجه تنها به 2 درصد از اعتبار مورد نیازمان در این بخش دسترسی داریم.
سلطانی فر گفت: فاصله زیاد منابع و نیازها، ما را بر آن داشته است تا از شیوه های جدید تامین منابع استفاده کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: در این زمینه از ظرفیت بخش خصوصی و همچنین شهرداریها استقبال می کنیم.
وی همچنین استفاده از صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی را از راهکارهای این سازمان برای حفظ بناها عنوان کرد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه وظیفه نگهداری، حفظ و مرمت بناهای ثبت شده جهانی، بناهای در نوبت ثبت جهانی و بناهای تاریخی هموزن آنها با سازمان میراث فرهنگی است، گفت: احیا و مرمت سایر بناهای تاریخی با استفاده از ظرفیت های دیگر صورت می گیرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود به مشکلات حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: مشکلات مربوط به استفاده از کارت های بانکی گردشگران و پروازهای مستقیم از برخی کشورها ناشی از تحریم هاست.
سلطانی فر افزود:35 درصد از هواپیماهای ما بدلیل کمبود قطعه زمینگیر شده اند و این به معنای زمینگیری 40 درصد از ناوگان هوایی کشور است.
وی همچنین در باره ساماندهی سفرهای داخلی گفت: ساماندهی سفر چهار میلیون بازنشسته دستگاه های اجرایی کشور در دستور کار این سازمان قرار دارد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مهمترین چالش صنایع دستی را نیز مشکلات بازرگانی و بازاریابی صنایع دستی عنوان کرد و گفت: حل این معضل، حل سایر مشکلات را نیز بدنبال خواهد داشت.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سلطانی فر صبح پنجشنبه به منظور شرکت در آیین افتتاح چند طرح فرهنگی و تفریحی اقامتی وارد اصفهان شد.