arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۰۸۸۷
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۰ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۳

مهمترین موانع افزایش جمعیت در کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به تشریح چالشهای پیش روی افزایش جمعیت در کشور پرداخت و اولویت این وزارتخانه را کاهش فاصله تولد اولین فرزند بعد از ازدواج عنوان کرد.

دكتر محمد اسماعيل مطلق در گفتگو با مهر به موضوع ايجاد بسترهای مناسب برای تکثیر نسل در کشور اشاره کرد و افزود: اگر زيرساختهاي لازم فراهم شود، برخي از موانعي كه در حال حاضر بر سر راه ارتقاي نرخ باروری كلي در کشور وجود دارد، برطرف خواهد شد.

به گفته وی، يكي از اصلي ترين موانع بر سر راه افزایش نرخ باروری در جامعه، كم بودن تعداد ازدواجها در مقايسه با جمعيت در آستانه ازدواج است.

مطلق ادامه داد: اگر جمعيت بالغ بر ۱۱ ميليون نفر در کشور اقدام به ازدواج كنند، فرزندآوری آنان نرخ باروري كلي را افزايش خواهد داد و بسياري از مشكلات اجتماعي موجود نيز با افزايش ازدواجها كاهش خواهد يافت.

وی تاکید کرد: يكي از مهمترين بسترها براي افزايش ازدواج، فرهنگ سازي برای ازدواج مناسب و نيز ارتقای آگاهي جوانان در ارتباط با مزاياي ازدواج خواهد بود. بنابراين از دستگاههاي فرهنگ ساز انتظار مي رود كه با اتخاذ رويكردهاي مشتري محور به اين امر مهم اقدام كنند.

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، در ادامه با اعلام اینکه بالغ بر سه ميليون زوج نابارور در كشور داریم، اظهارداشت: فرآيندهای حمايتي از این افراد توسط وزارت بهداشت آغاز شده و اگر حمايت ساير دستگاههای ذيربط را به همراه داشته باشد، مانع مهمي از سر راه فرزندآوری خانواده ها برداشته می شود.

به گفته مطلق، يك زيرساخت بسيار مهم ديگر پايداري خانواده هاست. متاسفانه بيش از ۵۰ درصد طلاقها در پنج سال اول زندگي رخ مي دهد. اين امر به اين مفهوم است كه تعداد قابل توجهي از خانواده ها، در بهترين سنين فرزند آوري و باروري از هم پاشيده مي شوند.

وی تاکید کرد: همه زيرساختهايي كه سبب تحكيم بنيان خانواده ها شود، مي تواند بستر مناسبي براي تكثير نسل در کشور فراهم آورد.

مطلق ادامه داد: فرهنگ رو به رشد تك فرزندي يكي ديگر از نقاط مهم مداخله و بسترسازي است. از همه دستگاههاي ذيربط انتظار مي رود كه با رويكرد علمي در اين زمينه برنامه ريزي كنند. وزارت بهداشت نيز به نوبه خود وارد اين عرصه شده و اين مسئله را در چارچوب ابعاد مختلف سلامت، بررسي و تبيين مي كند.

به گفته مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، كاهش فاصله تولد اولين فرزند بعد از ازدواج و نيز كاهش فاصله بين فرزندان از ديگر اولويتهاي وزارت بهداشت است.

وی افزود: دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، مناسب سازي مشاوره ها را در راستاي كاهش فاصله هاي ياد شده و با توجه به حفظ و ارتقاي سلامت مادران و كودكان آغاز نموده و اميد است با فعاليتهاي در دست اجرا، ارتقای آگاهي جامعه مخاطب و تغيير رفتار خانواده ها را موجب شود.

مطلق در پایان گفت: يكي ديگر از زيرساختهاي مهم، ساز و كارهای اقتصادی است که اميد می رود دولت یازدهم بتواند با برنامه ريزی ها و اقدامات كارآمد، در اين زمينه نيز به موفقيت هاي قابل قبولي دست يابد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
0
15
وضعیت اقتصادی اقشار متوسط. فقط همین و همین و همین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
0
17
مدیر کل محترم همه ی عوامل فرعی را به عنوان عوامل اصلی ذکر کردند الا مهمترین عامل که وضعیت بد اقتضادی است که مردم را ازدواج و یک فرزند داشتن هم منصرف می کند.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
0
19
خودتان را به بیراهه زده اید یا مردم را ....فرض کرده اید...موانع ازدواج و باروری اعم است از..
1.بیکاری.
2.ترس از درمان فرزندان و هزینه های سرسام آور آن
3.مسکن و اجاره خانه چه برسد به خرید خانه.
4.گرانی غذا.میوه و پوشاک
5.هزینه های بالای تحصیل
6.معضلات فراوان اجتماعی مانند اعتیاد و دزدی و سرقت و و ووو
7.فرض کنید یک زوج 2 فرزند داشته باشند و پدر خانواده طبق استاندارد وزارت کار ماهی 650 هزار تومان حقوق می گیرد و بیکار نیست.اگر این خانواده در کنار خیابان بخوابند.هیچ لباسی بر تن نداشته باشند و بی نیاز به لباس.فرزندان مریض نشوند.میوه نخواهند.مسافرت نروند.مدرسه و قلم و کاغذ نخواهند.و فقط مانند بچه گنجشگ در لانه شب به شب منتظر پدر باشند که غذا بیاورد و فقط این 4 عضو خانواده روزی 2 وعده غذا بخورند و آن شامل 4 عدد نان سنگگ که میشود 2400 توامن.2 کیلو سیب زمینی که میشود 3000 تومان.1 کیلو پیاز که میشود 1500 تومان.1کیلو برنج آرسنیک دار هندی که میشود 5000 تومان.و یک مقدار چای وقند و نمک و غیره...باز می بینیم این خانواده برای زندگی کم میاورد و این در حالی است که این خانواده نه اجاره خانه می دهد و نه پول آب و برق و گاز و تلفن و موبایل و نه لباس می پوشد و نه مریض میشوند که پول درمان و دکتر بدهند و نه تحصیل می کنند و نه تفریح می روند و نه توقعی دارند...چطور باید با این وضع به مردمی که حتی بیکار نیستند بگویید بچه دار شوید..شما چیکار کرده اید.آیا دست دلالان مواد غذایی و دارو مسکن و تحصیل و وو در قطع کرده اید .و یا فقط شعار داده اید..........به فکر مردم باشید..لطفا سانسور نکنید.با مردم باشید.واقعیت ها را وقتی دیدید نبندید به فکر چاره اش باشید..
پاسخ ها
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
رحمت بر شیر پاکی که خوردی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
0
8
جالبه که از موانع اصلی افزایش جمعیت، همچون کمبود ّ و منابع انرژی اصلا نامی برده نمیشود. اگر مساله بیکاری و تورم حل شود، اگر تفکیک جنسیتی نباشد و دختر و پسر بتوانند همدیگر را پیدا کنند، و اگر قانون قرون وسطایی مهریه(برای زندگی نکرده) برداشته شود و به شیوه ی مدرن آن(حق طلاق دو طرفه و حذف مهریه) تبدیل شود، باز هم مشکل آب، گاز، بنزین، برق برای تامین نیاز این همه جمعیت داریم. خصوصا آب که از همه مهمتر هست
اسفندیار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
0
4
اینو که همه میدونن
فقط و فقط مشکلات شدید اقتصادیه
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
0
4
اصل ول کردن چسبیدن به فرع؛ بنده که ارشد دانشگاه سراسری دارم کار دارم؟ چه رسه به خونه و ماشین. بالای 20 میلیون وام سند می خواد با زیر 20 میلیون میشه دکه باز کرد؟ تازه با این روند از کجا 3 یا 4 ضامن کارمند اونم درجه یک که دایی درجه یک محسوب نمی شه پیدا کنم تازه یه چک ضمانت هم از خودم میخواد که کارکرد حساب بالا هم داشته باشد بعد توقع دارید ازداوج کنیم 2-3 تا فرزند هم داشته باشیم. تازه رشته ما که مدیریت هست و کار داره چه رسه به رشته هایی مثل مطالعات زنان و معارف و علوم اجتماعی و مهندسی معدن و عمران. هر چه استخدامی بانک یا نهاد دیگری میاد فقط لیسانس می خواد. برا شرکتها هم باید لااقل 3 سال سابقه کار داشته باشی.
نظرات بینندگان