پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ييس بخش روانپزشکي پزشکي قانوني استان تهران با بيان اينکه مصرف شيشه بيشتر در افراد جوان ديده ميشود، گفت: متاسفانه اخيرا مواردي از مصرف شيشه در افراد 50 تا 60 ساله نيز مشاهده شده است.
«مهدي صابري» افزود: گرايش اين افراد به مصرف شيشه، باعث بروز مشکلات جدي براي خانواده و بويژه همسران اين افراد مي شود.
وي تصريح کرد: افراد ممکن است در سنين بالا براي رهايي از افسردگي و يا بدست آوردن توانايي براي انجام کارهاي بدني به مصرف شيشه روي آورند اما تبعاتي که اين ماده براي آنان بدنبال خواهد داشت، بسيار خطرناک و مشکل آفرين است.
صابري افزود: فرد شيشه اي از رفتار اطرافيان برداشت هاي نادرستي دارد و هر حرکتي براي او معنادار مي شود. او از نگاه ها و يا گفته هاي عادي دو نفر برداشت نادرست دارد و همواره احساس مي کند ديگران با حرف ها و يا نگاه هايشان او را متهم مي کنند.
وي ادامه داد: ممکن است براساس توهمات دست به جناياتي بزند و خانواده و نزديکان آنان اولين افراد در معرض خطر هستند.
صابري گفت: روان پريشان شيشه در ابتداي امر به خانواده خود بسيار بدبين مي شوند، به همين دليل مرتکب قتل و يا جناياتي مي شود که هيچ دليل محکمي ندارد.
رييس بخش روان پزشکي استان تهران افزود: جنايات نادر مانند مادر و يا فرزندکشي که بطور معمول و در شرايط عادي اتفاق نمي افتد در افراد شيشه اي بيشتر ديده مي شود، علت وقوع اين جنايات فجيع نيز آن است که روان پريشان شيشه دچار حس تغيير محيط مي شوند و توهماتي پيدا مي کنند که تحت تاثير آن قادر نيستند تشخيص دهند که فرد مورد حمله فرزند يا مادرشان است.
رييس بخش روان پزشکي پزشکي قانوني استان تهران به برخي مصاديق قتل هاي رخ داده به دست افراد شيشه اي اشاره کرد و گفت: در يک نمونه از معاينات روان پزشکي، فردي شيشه اي به پزشکي قانوني ارجاع شده بود که فرزند چهار ساله اش را به شکل فجيعي به قتل رسانده بود. در لحظه وقوع حادثه او فرزند خود را به شکل يک عروسک مي ديده که بايد با پيچ گوشتي حرکات او را تنظيم کند.
وي ادامه داد: متاسفانه بر اثر ضربات وارد شده، اين کودک خردسال به بدترين شکل ممکن جانش را از دست داده بود و در نمونه اي ديگر پدر شيشه اي کودک خود را به شکل عروسک چوبي در حال حرکتي مي ديد که از بيرون براي کنترل رفتار او در خانه شان قرار داده شده است و تصميم مي گيرد آن را منهدم کند و تحت تاثير اين تصورات فرزندش را تکه تکه مي کند.
عضو هيات علمي سازمان پزشکي قانوني کشور ادامه داد: اين نمونه هايي از افراد معاينه شده در بخش روان پزشکي قانوني است که تحت تاثير توهمات شيشه مرتکب قتل نزديکانشان شده اند، علاوه بر اين، افراد زيادي نيز به اين بخش ارجاع مي شوند که تحت تاثير توهمات شيشه با اطرافيان خود درگير شده و زد و خورد داشته اند.
اين متخصص روان پزشکي خاطرنشان کرد: روان پريشان شيشه معمولا سه روز تا يک هفته پس از ارتکاب به قتل متوجه جنايت صورت گرفته مي شوند و بدنبال آن به افسردگي و نا اميدي شديد دچار خواهند شد و برخي از آنان نيز بعد از آگاهي از عمل خود دست به خودکشي مي زنند.
وي افزود: افراد تحت تاثير مصرف شيشه دچار واقعيت گسيختگي مي شوند و رفتارهايي خشن و بعضا تکان دهنده از خود نشان مي دهند.
صابري با بيان اينکه ترک شيشه عوارض جسمي ندارد، تصريح کرد: متاسفانه استفاده از اين ماده وابستگي شديدي در فرد ايجاد مي کند به نحوي که اگر تصميم به ترک داشته باشند هر چند عوارض جسمي براي آن وجود ندارد، اما حس لذت و هيجان کاذبي که بدنبال مصرف اين ماده به وجود مي آيد فرد را دوباره به سمت مصرف اين محرک روان مي کشاند.
منبع : ايلنا