پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : متخصصان دانشگاههاي اينديانا، هاروارد و مرکز پزشکي بريگهم سيتي آمريکا در مطالعات انجام شده، رژيمهاي غذايي و عادات مربوط به سبک زندگي حدود 70 هزار زن را طي 20 سال بررسي کردهاند. نتايج اين بررسيها نشان داده در صورتي که زنان شش عادت سالم را دنبال کنند از سه چهارم حملات قلبي در آنها جلوگيري ميشود.
به گزارش سايسنترال، پزشکان معتقدند اگرچه آمار مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي در آمريکا طي چهار دهه گذشته کاهش يافته اما اين کاهش در بين زنان 35 تا 44 سال مشاهده نشده است. اين اختلاف احتمالا به دليل انتخاب الگوي زندگي نادرست و مضر براي سلامتي در زنان جوانتر است و هدف اين مطالعه نيز بررسي تاثير الگوي زندگي بر احتمال بروز بيماريهاي قلبي است.
اين شش عادت مفيد و مهم در يک الگوي زندگي سالم شامل عدم استعمال دخانيات، حفظ وزن متناسب، فعاليت جسمي حداقل 2.5 ساعت در هفته، تماشاي کمتر از هفت ساعت تلويزيون در هفته، عدم مصرف مشروبات الکلي و انتخاب رژيم غذايي استاندارد و متعادل هستند.
در اين مطالعه 20 ساله، 456 زن شرکتکننده در مطالعه، حمله قلبي و 31 هزار و 691 زن نيز فاکتورهاي خطرزا در بروز بيماريهاي قلبي را تجربه کرده بودند که عبارت از ديابت نوع 2، فشارخون بالا و کلسترول بالا هستند. ميانگين سني زنان در هنگام شروع اين مطالعه 37.1 سال بود.
يافتهها نشان داد زناني که اين شش عادت صحيح در يک سبک زندگي سالم را رعايت کردند، احتمال حمله قلبي در آنها 92 درصد کمتر شد و 62 درصد نيز کمتر از ديگر زنان در اين مطالعه به بيماري قلبي مبتلا شده بودند. در صورتيکه تمام زنان اين شش توصيه را رعايت ميکردند از سه چهارم حملات قلبي و حدود نيمي از بيماريهاي قلبي در آنها جلوگيري ميشد.
عدم استعمال دخانيات، انجام فعاليتهاي جسمي کافي، انتخاب رژيم غذايي سالم و حفظ وزن متناسب هر کدام با کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي مرتبط هستند. متخصصان در اين پروژه به زنان پيشنهاد ميکنند که از سنين جواني اين توصيهها را رعايت کنند به خصوص آن دسته از زناني که مستعد فشارخون و کلسترول بالا هستند.