arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۶۷۵۴
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۰۸ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۳

ظریف: پای عزت‌ به میان آید ابایی از رویارویی نداریم

"ما بسیار خرسندیم که یک دولت غیرهسته‌ای بوده و باقی بمانیم و با کمال میل تمام تضمین‌ها را ارائه می‌کنیم که این تجهیزات مرگبار را نمی‌خواهیم. فتوای مذهبی در ایران است که تسلیحات هسته‌ای کاملاً غیرانسانی و مغایر با اصول بنیادین ما است".
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
وزیر خارجه کشورمان در اجلاس جهانی اقتصاد در سوئیس اعلام کرد طرفین در مذاکرات می‌توانند به توافقی دست یابند که تضمین کننده برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران باشد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در اجلاس جهانی اقتصاد در سوئیس، در نشستی با عنوان "چشم‌انداز ژئوپولیتیک" که با همکاری خبرگزاری آسوشیتدپرس در داووس برگزار شده بود، در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات هسته‌ای و احتمال تحریم‌های جدید کنگره علیه ایران گفت: "ما یقیناً [در مذاکرات هسته‌ای] آماده دستیابی به یک توافق هستیم. امیدوار هستم که با رویارویی مواجه نشویم، رویارویی کمکی به کسی نخواهد کرد".

ظریف  در ادامه تأکید کرد که اگر پای عزت ایران به میان بیاید ابایی از رویارویی نخواهد داشت. "اما فکر نمی‌کنم که این امر ضروری باشد. من اعتقادی ندارم که 10 سال رویارویی نتایج مثبتی برای هیچ کس نخواهد داشت. 10 سال تحریم 19 هزار و 800 سانتریفیوژ در پی داشته، دقیقاً آن چیزی که [تحریم‌ها] می‌خواستند متوقف کنند. همچنین سختی‌های اقتصادی برای مردم ایران پدید آورده‌اند، این نمونه‌ای کلاسیک از بازی باخت ــ باخت است".

وی با اشاره به توافق سال گذشته در ژنو گفت: "ما دو هدف را تعیین کردیم: نخست اینکه ایران دارای یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز باشد،‌ که حق ایران است...، هدف دوم این بود که این برنامه منحصراً صلح‌آمیز است و تمام تحریم‌ها و محدودیت‌ها علیه ایران برداشته خواهد شد. ما راه زیادی را آمده و گزینه‌های زیادی را بحث کرده‌ایم".

ظریف گفت این امید غربی‌ها که می‌توانند تحریم‌ها را نگه داشته و در همان حین با ایران به توافق دست یابند، هیچ‌گاه اتفاق نخواهد افتاد. "تحریم‌ها برای هدفی طراحی شده بودند. اکنون این هدف قابل دسترسی است. در حقیقت ما می‌توانیم به توافقی دست یابیم که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز بوده و خواهد بود".

وزیر امور خارجه در ادامه گفت که ایران معتقد است تسلیحات هسته‌ای هیچ تأثیر مثبتی در امنیت کشور ندارند و بلکه آن را تضعیف می‌کند. "ما اعتقادی نداریم که نابودی حتی دوطرفه نسخه‌ای برای یک زندگی خوب است".

"ما بسیار خرسندیم که یک دولت غیرهسته‌ای بوده و باقی بمانیم و با کمال میل تمام تضمین‌ها را ارائه می‌کنیم که این تجهیزات مرگبار را نمی‌خواهیم. فتوای مذهبی در ایران است که تسلیحات هسته‌ای کاملاً غیرانسانی و مغایر با اصول بنیادین ما است".

ظریف با اشاره به "می‌توانیم به‌زودی به یک توافق دست یابیم" گفت افرادی وجود دارند که نمی‌خواهند توافق منعقد شود. "بسیاری از این افراد دارای تأثیر بسیار زیادی در کنگره آمریکا هستند و به کنگره فشار می‌آورند تا در حقیقت فرآیند [مذاکرات] را از مسیر خارج سازند. به همین دلیل است که وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلستان روز گذشته مطلبی، که من از آن خوشم نیامد البته، در واشنگتن پست نوشته و از آنها خواستند که این اقدام را انجام ندهند".

وی در ادامه واکنش ایران به اعمال هر گونه تحریم جدید را چنین تشریح کرد: "ایران مجبور به پاسخ دادن به این نیست ... ما یک توافق داشتیم و هدف از آن دستیابی به توافق جامع بود و اگر کسی آن را تخریب کند معتقدم که جامعه بین‌المللی باید آن را منزوی سازد، چه کنگره آمریکا باشد و چه جای دیگر. اکنون زمان آن فرا رسیده که جامعه بین‌المللی در برابر فرآیندی که یک دستاورد مهم را از بین خواهد برد، استوار بایستد".

وزیر امور خارجه ایران در ادامه با تأکید بر "تحریم‌های جدید توسط کنگره آمریکا برنامه مشترک اقدام را از بین خواهد برد" گفت: "رئیس‌جمهور آمریکا این قدرت را دارد که آن را وتو کند، اما مجلس ما دست به اقدام متقابل خواهد زد و در قانون اساسی ما رئیس‌جمهور قدرت وتو کردن تصمیم پارلمان را ندارد. بنابراین خارج از کنترل ما خواهد بود. اگر کنگره آمریکا این قانون را تصویب کند پارلمان ما تلافی خواهد کرد، رئیس‌جمهور آنها می‌تواند وتو کند اما نمی‌دانم ما چه‌کاری می‌توانیم انجام دهیم".

ظریف در ادامه گفت که مجلس ایران به‌صورت علنی اعلام کرده که اگر تحریم‌های جدید تصویب شوند، قانونی مصوب خواهند کرد که "دولت را موظف می‌کند اگر تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال شوند، غنی‌سازی را افزایش دهیم. اکنون غنی‌سازی تا 20 درصد را متوقف کرده‌ایم، که برای رآکتور تهران نیاز داشتیم ... ایران نیازهای دیگری برای غنی‌سازی حتی با غنای بیشتری دارد و آنها [مجلس] خواهان آن هستند".

وی در ادامه با اشاره به کاهش اخیر قیمت نفت گفت که این سؤال وجود دارد که آیا این امر اقتصادی بوده یا ابعاد سیاسی نیز داشته‌اند، "اما آن‌گونه که در وال‌استریت ژورنال نیز اشاره شده، میان کشورهایی که از افت قیمت نفت ضرر خواهند دارد، از نقطه‌نظر تولید ناخالص ملی، ایران بین 35 کشوری که زیان خواهند دید، در رتبه 20 قرار دارد. برخی دوستان ما که قیمت‌ها را پایین می‌آورند در رتبه‌های چهار و پنج قرار دارند. بنابراین آنها بسیار بیشتر از ایران آسیب خواهند دید".

وزیر خارجه افزود: "ما وابستگی به نفت را در بودجه از حدود 50 درصد به 30 درصد کاهش داده‌ایم. کاهش قیمت نفت این امر را بر ما تحمیل کرده که به‌نوعی خوب است".

ظریف گفت که کاهش قیمت نفت "تأثیر تحریم‌ها بر ایران را کاهش می‌دهد زیرا اکنون که قیمت نفت پایین است تأثیر [تحریم‌ها] بر اقتصاد ما نسبت به یک ماه پیش بسیار کمتر شده است، بنابراین پیامدهای اقتصادی این هستند که ما تمایل کمتری به توافق خواهیم داشت و در نتیجه نسبت به سال قبل آمادگی کمتری برای امتیازدهی به‌منظور نیل به توافق خواهیم داشت زیرا دستاورد کمتری خواهیم داشت".

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
2
34
دمت گرم
امیر تبریز اوغلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
64
5
ایران جزوه 5کشور هسته ای بود. شما غیر هسته ای کردین. هر چه زودتر بساط شما جمع میشه تا سردار بت شکن خودش بیاد و زورگویان رو سر جاش بشونه. یاشاسن دکتر احمدی نژاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
وای خدایا مردم از خنده :))))))))))
هادي ابراهيمي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
از "جزوه" نوشتنت ميزان سواد خودت و همفكراي خودت را نشون دادي!
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
واقعا که برادر! از تبریزیها بعیده چنین دیدگاهی! بعد از این همه ضرری که آقای احمدی نژاد به این مملکت زد، چهجوری ازش دفاع میکنی؟
ناشناس
| Turkiye |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
شتر در خواب بیند پنبه دانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
3
32
عالی بود

امیر کبیر زمان دکتر ظریف عزیز
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
1
11
دولت تدبیروامید،امیدازدست رفته رابه جامعه برگردانده امیداست این روندمذاکرات به توافق نهایی رسیده ومردم اززندگی نسبتا خوبی برخوردارشوندبرای اینکه اقتصادمسئله ی اصلی زندگی است
بهروز
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
2
0
عزت شما را وقتی اعلام کردی کل سیستم دفاعی ما یا یک بمب نابود میشود دیدیم
یا وقتی فرمودی حتی یک عهد نامه بدتر از ترکمن چای و گلستان بهتر از عدم توافق است
یا حتی یک اخم کوچک در مقابل حامیان اسائه ادب به پیام آور نیکی و رحمت
یا همان روز اول که فرمودی ان مرد که ... رفت و فکر نکردی ان مرد هر چه که بود رییس جمهور ایران بود و
قس علی هذا . عاشق این قسمت آخرم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
0
0
جادوگر دیپلمات دمت گرم.
نظرات بینندگان