پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رسانه های دولتی چین با بازتاب خبر «پرتاب موفقیت آمیز ماهواره فجر ایران» اعلام کردند: ایران با این پرتاب، توان علمی و قدرت فناوری فضایی خود را به رخ دنیا کشید.
پرتاب ماهواره «فجر» و قرار گرفتن موفقیت آمیز آن در مدار زمین، با بازتاب های گسترده رسانه های چینی همراه بود و بیشتر رسانه های تصویری و مکتوب این کشور با پرداختن به این موضوع، توان علمی دانشمندان ایران را مورد توجه قرار داده و آن را قابل توجه دانستند.
شبکه خبری «سی نا» در گزارشی با اشاره به اینکه پرتاب ماهواره فجر گام مهمی در راستای فعالیت های مستقل فضایی ایران است، نوشت: مقامات ایرانی تاکید دارند که این ماهواره و فناوری آن بومی است.
این شبکه خبری با تاکید بر اینکه «نباید از هراس کشورهای غربی نسبت به پیشرفت های ایران در این زمینه غافل بود»، نوشت: هر چند غرب برای محدود کردن ایران در حوزه های مختلف، این کشور را با تحریم هایی مواجه کرده است، اما جمهوری اسلامی ایران همچنان به پیشرفت های خود در زمینه های گوناگون ادامه می دهد.
شبکه خبری «وانگ یی» نیز در گزارشی ضمن توجه به «بومی بودن» ماهواره فجر نوشت: این ماهواره پس از ماهواره های امید، رصد و نوید، چهارمین ماهواره ایرانی در مدار زمین است که توسط متخصصان سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت صنایع الکترونیک این کشور ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفت.
این گزارش با اشاره به سخنان «حسن روحانی» رییس جمهوری ایران در باره پرتاپ این ماهواره و توانایی های کشورمان در این زمینه می افزاید: به استناد سخنان رییس جمهوری ایران، می توان نتیجه گرفت که ایران با عملیاتی کردن طرح مربوط به ماهواره فجر در حوزه فناوری ماهواره، وارد مرحله جدیدی از توسعه فعالیت هایش شده است.
«شین هوا» خبرگزاری دولتی چین نیز در گزارشی نوشت: تهران بار دیگر توانست ماهواره بومی خود با نام «فجر» را که به سیستم «جی پی اس» مجهز است، توسط ماهواره بر «سفیر فجر» در مدار 250 تا 400 کیلومتری سطح زمین قرار دهد.
شین هوا به نقل «حسین دهقان» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران نوشت: این ماهواره کاملا توسط مهندسان هوا فضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران ساخته و طراحی شده است.
رسانه دولتی چین همچنین گزارش داد که ایران به عنوان یکی از اعضای کمیته استفاده صلح آمیز از فضا، نخستین ماهواره خود با نام «امید» در سال 2009 با موفقیت به فضا فرستاد.
شبکه های تلویزیونی چین نیز شب گذشته با پخش تصاویری از پرتاب ماهواره فجر ایران آن را بازتاب دادند و اعلام کردند: متخصصان ایرانی روز دوشنبه موفق شدند یکی دیگر از ماهواره های خود را در مدار زمین قرار دهند.
«سی سی تی وی» در گزارشی با اشاره به اینکه ایران پیشتر نیز سه بار اقدام به این کار کرده است، اعلام کرد: این ماهوار نسبت به مدل های قبلی پیشرفته تر بوده و به سیستم ناوبری مجهز است.
تلویزیون چین همچنین یادآور شد که ماهوار فجر بر اساس گفته کارشناسان و متخصصان ایرانی قادر است تصاویری دقیقی را به زمین مخابره کند.
بر اساس گزارش این رسانه، ایران در عرصه تولید ماهواره به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست یافته و این کشور قرار است تا سال 2016 سه ماهواره دیگر را که همگی ساخت ایران است، در مدار زمین قرار دهد.
پایگاه خبری «وانگ یی» با اشاره به برخی خصوصیات این ماهواره ایرانی نوشت: این ماهواره از دوربینی پیشرفته بهره می برد که با استفاده از آن می تواند تصاویری با کیفیت بالا را به زمین ارسال کند و موضوعات نقشه برداری، هواشناسی و برخی برنامه های تحقیقاتی از جمله ماموریت های این ماهواره است.
در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به برخورداری ماهواره فجر از سیستم جی.پی.اس پیشرفته، آمده است: از جمله خصوصیات دیگر این ماهواره می توان به فناوری تعیین کنترل وضعیت ماهواره از طریق پایداری چرخان فعال، فناوری تصویربرداری فضایی و فناوری تعیین و توزیع توان الکتریکی اشاره کرد.
شبکه آنلاین اخبار بین المللی چین نیز که پرتاب ماهواره فجر را مورد توجه قرار داد، در گزارشی نوشت: جمهوری اسلامی ایران با پرتاب ماهواره بومی فجر، قدرت علمی و توسعه فناوری خود را در مقابل جهانیان به نمایش گذاشت.
این شبکه خبری در گزارش خود با اشاره به ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران نوشت: پرتاب موفقیت آمیز ماهواره ای که از سوی ایران «فجر» نامیده شد، در ایام جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته است.
این سایت خبری همچنین ایران را تنها کشور خاورمیانه معرفی کرد که از قابلیت بهره برداری از فناوری پرتاب، کنترل و هدایت ماهواره برخوردار است.
در ادامه این گزارش سخنان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در حاشیه پرتاب این ماهواره مورد اشاره قرار گرفته و آمده است: تولید موشک های ماهواره بر در ایران از دیگر نکاتی است که در این چارچوب قابل اهمیت ارزیابی می شود و مقامات ایرانی نیز بر آن تاکید می ورزند.
«چین لونگ وانگ»، «رن مین وانگ»، «فنگ خوانگ» (فونیکس)، «خوآ لونگ وانگ»، «جونگ گوآ وانگ» از دیگر رسانه های چین بودند که خبر پرتاب ماهوار فجر را مورد توجه قرار داده بودند.
«ماهواره ملی فجر» با «ماهواره بر بومی سفیر فجر» نماد پر افتخار توانایی دانشمندان و متخصصان ایران روز گذشته - دوشنبه - با فرمان رییس جمهوری اسلامی ایران با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.