پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اعضای کمیته دفاعی پارلمان انگلیس با انتشار گزارشی، ضمن انتقاد از نقش کم رنگ و «ملایم» این کشور در نبرد علیه گروه تروریستی داعش، خواستار مبارزه جدی تر نیروهای انگلیسی علیه این گروه در عراق و سوریه شدند.
کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس در این گزارش که عصر روزچهارشنبه منتشر شد، واکنش این کشور را علیه آنچه آن را «تهدیدات عظیم داعش علیه امنیت بین الملل و منطقه» توصیف کرده است، «کاملا ملایم» دانست.
در گزارش این کمیته آمده است: انگلیس در کنار اعزام یک گروه آموزش نظامی به عراق، تنها شش درصد از کل حملات هوایی ائتلاف بین المللی علیه گروه داعش را انجام داده است.
این کمیته از دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس خواسته است که لندن نقش جدی تری را علیه گروه های افراطی و تروریستی همانند داعش از جمله با اعزام نیروهای ویژه زمینی و گروه های مشاوره نظامی برعهده بگیرد.
در گزارش این کمیته که بدنبال اقدام تکان دهنده داعش در به آتش کشاندن خلبان اردنی منتشر شده، همچنین از دولت انگلیس خواسته شده است که نیروهای هوایی این کشور حملات بیشتری را لیه داعش صورت داده و در آموزش نیروهای نظامی و امنیتی عراق اقدامات زیادتری انجام دهد.
براساس این گزارش، انگلیس برای مبارزه با گروه داعش در شمال عراق از ماه سپتامبر گذشته اقدام به استقرار هشت فروند هواپیمای جنگنده تورنادو در پایگاه هوایی اش در قبرس کرده و این جنگنده ها از آن تاریخ تاکنون، روزانه کمتر از یک حمله هوایی انجام داده اند.
کمیته دفاعی پارلمان انگلیس در این گزارش عنوان کرد: در مدت زمان یاد شده، نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا بیش از یک هزار و 670 حمله هوایی علیه مواضع داعش و سایر گروه های افراطی در کشورهای عراق و سوریه انجام داده اند که سهم نیروی هوایی انگلیس از این حملات تنها شش درصد بوده که آن هم تنها محدود به بمباران مواضع داعش در عراق بوده است.
در این گزارش آمده است: انگلیس د حال حاضر رسما تنها چهار نیروی نظامی در عراق و کردستان عراق مستقر کرده و این در حالی است که شمار نیروهای نظامی استرالیا در عراق 400نفر، ایتالیا 280 نفر و اسپانیا 300 نفر است.
براساس گزارش کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس، دولت آمریکا بیش از 3 هزار و یکصد نفر نیرو به عراق گسیل داشته است.
به گفته نمایندگان پارلمان انگلیس، دولت کامرون، تنها 40 مسلسل سنگین برای کردهای شمال عراق فرستاده و این در حالی است که دولت آلمان تاکنون 40 قبضه مسلسل سنگین، 30 عدد موشک ضد تانک، 200 قبضه سلاح سبک ضد تانک، 40 هزار قبضه تپانچه و تفنگ ، 10 هزار عدد نارنجک و چندین میلیون گلوله و مهمات به نیروهای کرد عراقی داده است.
اعضای کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس در این گزارش با بیان اینکه از این آمارها «متعجب شده اند»، از اینکه دولت کامرون، اقدامات بیشتری را علیه گروه تروریستی داعش صورت نداده است، «عمیقا ابراز نگرانی» کرده اند.
کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس همچنین در این گزارش، «عدم توانایی و یا عدم تمایل» فرمانده های نظامی انگلیس برای بیان روشنی از رئوس برنامه های دولت این کشور برای مبارزه با گروه داعش در عراق، در جریان حضورشان در این کمیته، «شوک آور» توصیف کرده است.
این کمیته با «غیرقابل قبول» دانستن «حضور شکلی» انگلیس در ائتلاف بین المللی علیه داعش و درگیری نشدن بیشتر آن در بحران ها، هشدار داده است که این مساله می تواند سبب ایجاد سووالات مهمی درباره نقش این کشور در عرصه جهانی شود.
«روی استوارت» عضو پارلمانی حزب محافظه کار و رییس این کمیته در ارتباط با این گزارش گفته است: براساس برآوردهای صورت گرفته 20 هزار جنگجوی خارجی به گروه های تروریستی از جمله داعش در عراق و سوریه پیوسته اند و اینها با تصرف مناطقی در عراق و سوریه به وسعت انگلیس، ضمن تهدید برای همسایگان این دو کشور، سبب بی ثباتی در منطقه شده اند.
به گفته «روی استوارت» به رغم تهدیدات یادشده، نقش انگلیس در مبارزه علیه گروه داعش و سایر گروه های افراطی و تروریستی «کاملا ملایم» بوده است.
وی خواستار بررسی کوتاهی های صورت گرفته از سوی انگلیس درعراق، و اصلاح رهیافت این کشور در این خصوص شده است.