arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۰۰۰۳
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۵ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۳
فارن پالسی:

داعش در یک قدمی دروازه های آمریکا در عراق

شورشیان دولت اسلامی عراق و شام این هفته به جنگجویان قبیله ای عراقی که در حال دفاع از شهر تحت محاصره البغدادی بودند، حمله کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارن پالسی نوشت: شورشیان دولت اسلامی عراق و شام این هفته به جنگجویان قبیله ای عراقی که در حال دفاع از شهر تحت محاصره البغدادی بودند، حمله کردند. شیخ نعیم الکعود از رهبران قبیله ای - که جنگجویانش نقشی بسیار مهم در خط مقدم مبارزه با داعش ایفا می کردند - با گزارش هایی درباره شمار قابل توجه تلفات مواجه شد.

به گزارش «انتخاب»؛ شیخ الکعود در روز 12 فوریه - روزی که این حمله انجام شد - سه دلیل برای سقوط این شهر ارائه کرد: فساد موجود در میان نیروهای امنیتی؛ عدم حمایت از ارتش عراق و جنگجویان قبیله ای و سوم این که دفاع از این منطقه نفعی برای گروه ها نداشته است.

او گفت:« برای دولت عراق مهم نبود این شهر سقوط می کند یا آزاد خواهد شد.»
اما از نظر آمریکا، سقوط شهر البغدادی سبب تقویت بیش از پیش شورشیان دولت اسلامی عراق و شام از زمان تهاجم نظامی سال گذشته شد. این شهر درست در سه مایلی پایگاه هوایی عین الاسد قرار دارد، جایی که 320 تفنگدار در حال آموزش سربازان عراقی به منظور مقابله با تهدید جهادگرایی هستند. شورشیان دولت اسلامی تقریبا به بی دفاع بودن این پایگاه مهم پی برده اند و همین موضوع سبب بروز سوالاتی درباره امنیت نظامیان آمریکایی حاضر در این پایگاه شده است.

شیخ الکعود اعلام کرد به دلیل مناقشات موجود در این منطقه آمریکا باید تسلیحات در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار دهد که در مقابل شورشیان دولت اسلامی عراق و شام مقاومت می کنند. قبیله زیر نظر الکعود در ماه اکتبر در شهر هیت نیز متحمل تلفات سنگینی شد. او در حال حاضر بیم آن دارد تاریخ بار دیگر تکرار شود. او می گوید گروه دولت اسلامی با صدور فتوایی مجوز کشتار اعضای قبیله ابو نمر را صادر کرده است.

او همچنین گفت:« نیروهای ما کشته شدند زیرا دولت اسلامی عراق و شام می گوید شما دوستان آمریکایی ها هستید. اما دوستان ما به کمک ما نیامدند.»

داعش طی ماه ها گذشته پایگاه هوایی عین الاسد را هدف حملات خمپاره ای قرار داد . در حال حاضر، به نظر می رسد درگیری ها با افزایش همراه بوده است. در روز 13 ماه فوریه جنگجویان دولت اسلامی عراق و شام که یونیفرم های ارتش عراق را بر تن داشتند به داخل پایگاه نفوذ کردند اما سپس نیروهای امنیتی عراق آنها را وادار به عقب نشینی کردند.

جان کربی معاون مطبوعاتی پنتاگون روز جمعه در کنفرانسی خبری اعلام کرد 20 تا 25 جنگجوی داعش در حمله به پایگاه عین الاسد مشارکت داشتند ، حمله ای که با حضور چندین جنگجو انجام شد که جلیقه های انتحاری بر تن داشتند. برخی از عاملان انتحاری اقدام به منفجر کردن جلیقه های خود کردند . سپس 15 تن از جنگجویان داعش که لباس های ارتش عراق را بر تن داشتند نیز چنین اقدامی انجام دادند. کربی همچنین بیشتر جنگجویان داعش - نه همه آنها - در تیراندازی نیروهای دولتی عراقی کشته شدند . او به این موضوع اشاره نکرد که آیا نیروهای امنیتی عراقی نیز متحمل تلفاتی شدند یا خیر. او افزود نظامیان آمریکایی در زمان حمله در چند مایلی محل حادثه مستقر بودند.

دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از خطرات اعزام نظامیان آمریکایی به پایگاه عین الاسد مطلع بوده است ، پایگاهی که پس از حمله سال 2003 آمریکا به عراق و تا زمان خارج شدن نظامیان آمریکایی از عراق در سال 2011 از پایگاه های مهم در عراق محسوب می شد. یک مقام آمریکایی روز جمعه اعلام کرد هیچ برنامه ای برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از این پایگاه هوایی وجود ندارد زیرا انجام چنین کاری نه تنها سبب متوقف شدن مأموریت آموزش سربازان عراقی به منظور حفاظت از کشورشان می شود بلکه همچنین سبب ارسال پیامی منفی به جنگجویان قبایل سنی درباره تعهد آمریکا برای شکست دادن شورشیان داعش می شود، قبایلی که واشنگتن امیدوار است بتواند از آنها در مبارزه با افراط گرایان کمک بگیرد.

« شورای بیداری الانبار » که در سال 2006 تشکیل شد و بر اساس آن، جنگجویان قبیله ای به نظامیان آمریکایی در مبارزه با گروه القاعده در عراق پیوستند ، نقطه عطفی در جنگ آمریکا در این کشور محسوب می شود. واشنگتن در حال حاضر امیدوار است این قبایل با داعش نیز مبارزه کنند ، گروهی که همانند القاعده در عراق عمل می کند.

ماه گذشته، لاکمن فیلی سفیر عراق در واشنگتن در گفتگو با نشریه فارن پالسی اعلام کرد بغداد از آمریکا خواسته است تسلیحات سبک در اختیار نیروهای امنیتی عراقی قرار دهد و آنها نیز تفنگ های AK-47 در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار خواهند داد.

واشنگتن بارها اعلام کرده است ارسال هر گونه تسلیحات باید از طریق دولت بغداد انجام شود و این تسلیحات را مستقیما در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار نخواهد داد.

یک مقام آمریکایی اعلام کرد تاکنون، تنها سربازان عراقی با افراط گرایانی مبارزه کرده اند که در پی حمله به پایگاه هوایی عین الاسد هستند و نظامیان آمریکایی در چند مایلی این درگیری مستقر بوده اند . این مقام همچنین گفت نظامیان آمریکایی اجازه محافظت از خود را در زمان وقوع حمله دارند اما تاکنون چنین ضرورتی پیش نیامده است.

عین الاسد در کانون بحث ها درباره فوریت مبارزه با شورشیان داعش قرار دارد. این مقام آمریکایی - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد در حالی که شمار محدودی از افسران آموزش دهنده در این پایگاه حضور دارند و با توجه به قدرت تهاجمی عراق ، پنتاگون در تلاش برای ارزیابی این موضوع است که آیا نیروهای امنیتی باید نخست بر روی تلاش بر بازپس گیری شهر موصل در شمال عراق از دست داعش متمرکز شوند یا باید بر ریشه کنی افراط گرایان در استان الانبار تمرکز کنند که در مجاورت بغداد قرار دارد. حفاظت از پایتخت عراق - که محل استقرار دولت و همچنین سفارت خانه آمریکا و دیگر کشورهای خارجی است - از اولویت های مقامات عراقی و همچنین واشنگتن محسوب می شود.

از نظر برخی از مقامات سیاسی عراقی، سقوط شهر البغدادی و تهدید سقوط پایگاه ه وایی عین الاسد جای تعجب ندارد. جابر الجابری از قانون گذاران سنی - که در ابتدا از سوی حیدر العبادی نخست وزیر عراق برای احراز سمت وزارت دفاع معرفی شده بود - اعلام کرد دولت اقدامات کافی به منظور حفاظت از آنهایی که در حال مقابله با شورشیان داعش در استان الانبار هستند ، انجام نداده است.

او گفت:« زمانی که از دولت در این باره سوال می پرسید، می گوید سلاح در اختیار نداریم اما برای کمیته های بسیج مردمی سلاح وجود دارد.»

« کمیته های بسیج مردمی » شبه نظامیان اکثرا شیعه هستند که بیشتر آنها را داوطلبانی تشکیل می دهند که به درخواست آیت الله العظمی علی سیستانی به منظور مقابله با شورشیان داعش پس از سقوط موصل پاسخ مثبت داده اند.

از این حیث، جنگ علیه شورشیان داعش به یک فوتبال سیاسی در مناقشات فرقه ای عراق تبدیل شده است. به باور الجابری، دولت شیعه عراق از تجهیز جنگجویان قبایل سنی کوتاهی می کند و ترجیح می دهد گروه های شیعه را تجهیز و مسلح کند و منابع را بیشتر در اختیار آنها قرار دهد.

اما این شهروندان در استان الانبار هستند که در کانون مناقشه سیاسی قرار گرفته اند.
الجابری همچنین گفت:« بیش از یک سال است که ساکنان شهر حدیثه و عین الاسد در حال مقاومت در مقابل داعش هستند .»
نظرات بینندگان