پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از عزم جدی دولت برای مهار پدیده گرد و غبار خبر داد و گفت: دلیل به تاخیر افتادن سفرم به خوزستان «تدوین سند با نگرش علمی همه جانبه درباره موضوع گرد و غبار» در هیات دولت بوده است.
به گزارش آنا، معصومه ابتکار در اولین کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست در اهواز تاکید کرد: حضور این مجموعه از دولت در استان خوزستان نشانه توجه ویژه دولت به مساله محیط زیست و خود خوزستان است و از مسئولان استانی به خاطر حضور در کنار مردم در هنگام وقوع پدیده گردوغبار قدردانی کنم.
وی تاکید کرد: آسیبهای ناشی از تصمیمات غیرکارشناسانه و بیتوجهی به مسائل محیط زیست و بهرهکشی بیش از حد از طبیعت باعث بروز پدیدههایی مانند ریزگردها شده و اکنون نیز فرصت احیا و پایش را از محیط زیست گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص عدم حضور خود قبل از این تاریخ در استان خوزستان را پیگیری مساله ریزگردها از طریق هیات دولت و تدوین سند با نگرش علمی همه جانبه از موضوع گرد و غبار اعلام کرد و گفت: خوشبختانه این سند در 26 بهمن ماه به تصویب هیات محترم دولت رسید.
وی پدیده گرم شدن زمین را یکی از مشکلات اساسی جهان امروز اعلام کرد و گفت: بیش از 95 درصد از محققان محیط زیست جهان آن را حاصل مداخله انسان و تولید گازهای گلخانهای میدانند و در سند جدید کیوتو بر این امر تاکید شده که دمای زمین دیگر افزایش نیابد و باید سطح گازهای گلخانهای در جهان کم شود. در کشور ما نیز در دولت یازدهم توجه ویژهای به این امر شده است.
به گفته ابتکار، بهینهسازی مصرف انرژی که ارتباط مستقیمی با گرد و غبار و آب دارد در بخشهای مختلف دولت به جدیت در حال پیگیری است و در این راستا برنامههایی برای وزارتخانهها، ساختمانهای مسکونی و بخش کشاورزی تهیه و در حال اجرا است.
وی از راه اندازی صندوق جهانی برای جبران خسارت از گرمایش زمین و کاهش گازهای گلخانهای خبر داد و گفت: در کشور ما نیز روشهای بهینه سازی مصرف و انطباق فعالیتهای زیستمحیطی در جریان است و تا پایان سال جاری اجرا میشود.
معاون رئیس جمهوری از اعلام نگرانیهای زیست محیطی خصوصا مشکلات شهر اهواز از طریق کنفرانسهای بین المللی مطرح جهانی خبر داد.
وی گفت: مشکلات گرد و غبار را باید از طریق راهکارهای علمی پیگیری کنیم تا از آسیبهای آنی به مردم جلوگیری شود. در همین راستا در مصوبات هیات دولت تصویب شده که واکنشهای شدید پیشبینی به موقع وضعیت هوا و تجهیز مرکز درمانی و تسهیلات برای مجهز کردن ساختمانهای مسکونی به شیشههای دو جداره از اقدامات کوتاه مدت و سریع باشد.
وی تاکید کرد: اقدامات میان مدت نیز از سوی دستگاههای استان با محوریت دانشگاههای محلی، برنامهریزی و تدوین شود و یک برنامه ملی بر مبنای برنامههای استانی، راهکارهای مقابله با این پدیده را جمع آوری و اجرایی کند.
ابتکار یکی از خواستههای دولت یازدهم را شنیدن صدای مردم و فضای نقد منصفانه عنوان کرد و گفت: در خصوص یک پدیده علمی باید برپایه علم سخن بگویم. مشکل گرد و غبار استان در دو بعد داخلی و خارجی مطرح است و حل مشکل داخلی بدون پیگیری خارجی نمیتواند حل کننده مشکل باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از عزم ملی دولت برای حل مشکل گرد و غبار در خوزستان خبر داد و گفت: با پشتوانه علمی و مردمی ما قادر به حل این مشکل هستیم.
وی در خصوص جایگاه استان خوزستان گفت: همه ما وامدار این سرزمین هستیم و هرگز جایگاه رفیع این خطه را در 8 سال دفاع مقدس فراموش نخواهیم کرد و عزم بر این است تا این مشکل را حل کنیم.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را در این سفر، معاونین وزرای نیرو و کشور، رئیس سازمان جنگلها و مراتع، رئیس سازمان هواشناسی کشور و مدیر ملی گرد و غبار کشور همراهی می کنند.