arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۰۹۶۰
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۳

موسویان: راهبرد ضدایرانی آمریکا شکست خورده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کلیه استراتژیهای آمریکا همچون سیاست تغییر رژیم در ایران ، حمایت از تجاوز صدام، تحریم ، جنگ مخفی و تحریمهای یکجانبه و چند جانبه علیه ایران شکست خورده و کنگره جدید آمریکا نباید بدنبال آزمودن آزموده شکست خورده باشد.

حسین موسویان در اجتماع 1000 نفری مردم ایالت کارولینای جنوبی که به دعوت شورای امور جهانی این ایالت برگزار شده بود ، سخنرانی کرد.

مارک سانفورد، نماینده کنگره آمریکا از ایالت کارولینای جنوبی نیز  برای شنیدن سخنرانی موسویان حضوریافت که موجب تعجب حضار گردید. موسویان در حین سخنرانی خطاب به نماینده کنگره آمریکا گفت: شما از نتانیاهو نخست وزیر اسراییل دعوت کرده اید که در مورد برنامه هسته ای ایران در کنگره سخنرانی کند. کنگره آمریکا در دهه های گذشته بارها و بارها از نخست وزیر اسراییل دعوت کرده است. با این وجود این دعوتها و سخنرانیها هیچ کمکی به صلح و امنیت در منطقه نکرده بلکه دشمنی و کینه و بی ثباتی را رونق داده است. یکبار هم که شده از رییس جمهور یا وزیر خارجه ایران دعوت کنید تا برای کنگره واقعیتها را تشریح کند، حقایقی را به شما بگوید که تاکنون نشینده اید.

محورهای سخنرانی دیپلمات سابق کشورمان در ادامه می آید:
1- سی و پنج سال خصومت و دشمنی بین دو کشور بزرگ و قدرتمند ایران و آمریکا کافی است.کلیه استراتژیهای آمریکا همچون سیاست تغییر رژیم در ایران ، حمایت از تجاوز صدام، تحریم ، جنگ مخفی و تحریمهای یکجانبه و چند جانبه علیه ایران شکست خورده و کنگره جدید آمریکا نباید بدنبال آزمودن آزموده شکست خورده باشد.

2- اسراییل که عامل کلیدی "سیاست فشار" آمریکا علیه ایران بوده ، امروز از همیشه منزوی تر و آسیب پذیرتر شده و اخیرا هم که اعتماد دولت آمریکا را از دست داده است اما متقابلا ایران قدرتمندتر و بانفوذتر از قبل شده است.

3-منطقه در یک بحران بی سابقه بسر می برد ودر آستانه سقوط است. ایران وآمریکا دو کشوری هستند که در منطقه بیشترین قدرت و نفوذ داشته و لذا مسئولیت بزرگ و تاریخی برای بازگرداندن ثبات و امنیت به منطقه دارند.

4- درست است که در 35 سال گذشته روابط ایران وآمریکا با خصومت و دشمنی تعریف شده ، اما این همه داستان نیست. تاریخ روابط دوکشور به 160 سال پیش برمیگردد و سه دوره متفاوت بخود دیده است.

در دوره اول از 1856 تا 1953 یعنی حدود یک قرن روابط بسیار دوستانه بوده است. در طول یک قرن مذکور ، آمریکا از استقلال ایران در مقابل سلطه انگلیس و روسیه حمایت کرد.از نهضت مردم ایران برای قانون اساسی مشروطه حمایت کرد. هاوارد بسکرویل ، یک آمریکایی فارغ التحصیل دانشگاه پرینستون در مبارزات برای قانون اساسی ، شانه به شانه مردم ایران جنگید و کشته شد.او در جمله معروف خود گفت: " تنها تفاوت من با مردم ایران ، محل تولد من است ".در سال 1911 دولت و مجلس ایران ، ویلیام مورگن شوستر، یک وکیل آمریکایی را بعنوان "خزانه دار کشور" انتخاب کردند و او خدمات صاقانه و بزرگی برای سرو سامان دادن امور مالی ایران انجام داد.جوزف کوکران آمریکایی بنیانگذار اولین دانشکده پزشکی ایران بود.

با دخالت آمریکا در کودتای 1953، دوره دوم تاریخ روابط ایران آمریکا رقم خود که "دوره سلطه" بر ایران بود.در این دوره آمریکا مصدق که نخست وزیر منتخب مردم بود را ساقط کرد ، شاه را بر سلطنت گماشت ، روند دمکراسی در ایران را کشت و 25 سال از حکومت دیکتاتور و فاسد شاه حمایت کرد که موجب شد تا مردم ایران به رهبری امام خمینی انقلاب کردند و در حقیقت آمریکا با شروع خصومت علیه انقلاب مردمی در ایران ، دوره سوم روابط که " دوره خصومت" بود را رقم زد که تا به امروز ادامه داشته است.

5- مذاکرات هسته‌ای به مرحله حساسی رسیده و ایران هم انعطافها و حسن نیت‌های کم نظیری را بخرج داده است. توافقاتی که تا کنون بدست آمده برای امضاء توافق نهایی کافی است زیرا متضمن تعهدات حداکثری ایران در چهارچوب معاهده ان.پی.تی.است با اضافه اقدامات حسن نیت آمیز زیادی فراتر از ان پی تی مثل غنی سازی در سطح 5% و عدم بازفراوری در تاسیسات آب سنگین اراک.

کنگره آمریکا نباید قاتل این فرصت تاریخی باشد.نه آمریکا تحمل جنگ جدید دارد و نه منطقه پر آشوب خاورمیانه.

6- ایران و امریکا باید هر چه زودتر پرونده هسته ای را بسته و وارد همکاری برای مدیریت بحرانهای بزرگ خاورمیانه شوند و تروریسم تکفیری را از صفحه خاورمیانه پاک کنند و به ایجاد صلح و ثبات در عراق و افغانستان و سوریه و یمن و لییبی و دیگر کشورهای آسیب پذیر کمک کنند.

7-راه پایان خصومت با ایران ، احترام متقابل ، منافع مشترم و عدم مداخله است.دولت ایران از ابتدای انقلاب هیچ منعی را برای روابط مردم با مردم دو کشور نگذاشته است. این دولت و کنگره آمریکاست که همه محدودیتها در روابط مردمی را قایل شده است. به مردم اعتماد کنید. از روابط مردم خود با مردم ایران نترسید. بگذارید با گسترش توریسم ، تبادلات آکادمیک،گفتگوی بین الادیانی دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت ، تبادلات بشردوستانه و پزشکی و غیره راه روابط مردم با مردم باز شود.

8- کنگره آمریکا تحت تاثیر لابی اسراییل است. چرا نماینده گان کنگره آمریکا با نماینده گان مجلس ایران گفتگو نکنند. دیالوگ کنگره آمریکا و مجلس ایران به نماینده گان کنگره کمک خوتهد کرد تا یکطرفه قضاوت نکنند و کمتر تصمیمات نامعقول بگبرند.

مطالب موسویان درشورای امور جهانی ایالت کارولینای جنوبی بگو نه ای مورد استقبال و تشویق فراوان حضار آمریکای قرار گرفت بگونه ای که نماینده کنگره آمریکا را متحیر کرد.رییس شورای امور جهانی ایالت کارولینای جنوبی در ابتدای جلسه گفت که حضور 1000 نفری برای شنیدن این سخنرانی رکوردی در تاریخ جلسات این شوراست. وی در پایان سخنرانی خطاب به مارک سنفورد نماینده گنگره گفت: اقای موسویان پیشنهاد کردند که کنگره آمریکا از رییس جمهور ایران دعوت کند و حرفهای ایرانیها را بشنود. در این لحظه حضار با کف زدن از این پیشنهاد حمایت کردند. وی سپس به نماینده کنگره گفت: این حمایت مردم کافی است که شما این پیشنهاد را با کنگره مطرح کنید.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان