پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یک سوم مدارس کشور نا ایمن هستند، گفت: دو سوم مدارس بر اساس ضوابط آیین نامه زلزله کشور احداث شدهاند.
مرتضی رئیسی، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که «چند درصد مدارس کشور در برابر زلزله ایمن هستند؟»، اظهار داشت: دو سوم مدارس کشور ایمن هستند.
وی افزود: یک سوم مدارس کشور نیازمند مقاومسازی و تخریب و بازسازی هستند؛ البته رقم مدارس نا ایمن کشور در سال های گذشته، دو سوم بود که این عدد را به یک سوم کاهش دادیم.
رئیسی با بیان اینکه دو سوم مدارس کشور واقعاً ایمن هستند و اگر زلزله رخ دهد استحکام خود را حفظ میکنند، خاطرنشان کرد: در زلزلههای اخیر این موضوع کاملاً روشن بود چرا که پس از وقوع زلزله بسیاری از خانهها تخریب شد و مدارس همچنان استحکام خود را در برابر زلزله حفظ کردند.
وی افزود: در زلزله آذربایجان شرقی تنها ساختمانهایی که پس از زلزله باقی مانده بود، مدارس بودند؛ مدارس به محل امداد و نجات تبدیل شدند و حتی یک بیمارستان به یکی از مدارس ایمن آذربایجان منتقل شد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا بررسیهایی انجام دادهاید که مدارس تا چند درصد و یا چند ریشتر میتوانند در برابر زلزله ایمن باشند؟»، تصریح کرد: سازندگان، ضوابط ساختمانها در برابر زلزله را کامل اجرا میکنند و مدارس مطابق با آیین نامههای زلزله کشور ساخته شدهاند.
رئیسی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه «آیا مدارس در برابر زلزلههای پنج یا 6 ریشتری مقاوم هستند؟»، گفت: بحث ریشتر نیست؛ یعنی این ساختمانها ضوابط آیین نامه 2800 را کاملاً رعایت کرده اند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: دانش مهندسی ساختمان این طور است که ساختمان به شکلی ساخته شود تا ضوابط مربوط به آیین نامه زلزله آن کشور را رعایت کند و اگر رعایت کند کاملاً مقاوم در برابر زلزله است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه 95 هزار فضای آموزشی مستقل در کشور داریم که دو سوم آنها کاملاً ایمن هستند، اظهار کرد: از یک سوم مدارسی که ایمن نیستند بخشی به مقاومسازی و بخشی تخریب و بازسازی نیاز دارند که البته سهم مقاومسازی بیشتر است.