پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه هیچ کس از تذکر در رابطه با امور فرهنگی بینیاز نیست، گفت: والاترین انسانها هم در معرض لغزشند؛ لذا ما باید به خودمان تذکر دهیم و از تمام آنچه به تغذیه روح آدمی میانجامد استفاده کنیم.
آیتالله صادق آملی لاریجانی طی سخنانی در اختتامیه دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه کارکنان حوزه قضاییه ضمن قدردانی از معاونت فرهنگی قوه قضاییه به خاطر برگزاری این مسابقات، گفت: از قاریان و حافظان محترم قرآن کریم شرکت کننده در این مسابقات که بهانهای برای رسیدن به ارزشهاست تشکر میکنم.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه همه ما میدانیم که فرهنگ انسانساز است، گفت: حضور ما در جامعه، مراودات، تعالی، تحصیل و تلاشمان در گرو اقدامات فرهنگی است که در طول زمان به دست میآوریم یا به نحوی به ما القا میشود و لذا بحث فرهنگ در هر جامعهای مهم است.
وی افزود: در جامعه دینی ما هم فرهنگ دینی و قرآنی اصل است و برای داشتن جامعه سالم نیازمندیم که بحثهای فرهنگی را در کشور جدی بگیریم.
رییس قوه قضاییه گفت: منشا اصلی پارهای از چالشها که در سطح جامعه با آن روبرو هستیم مشکلات فرهنگی است.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه باید به رزقی که از آن ارتزاق میکنیم توجه داشته باشیم، گفت: گاهی به غذای جسممان توجه میکنیم و برای آن فیلترها و صافیهایی در نظر میگیریم اما در مورد غذای روحمان چنین فیلتر و صافیهایی نداریم. هر سخنی را میشنویم، هر نگاهی داریم و هر صحنهای را تماشا میکنیم آن وقت چطور انتظار داریم وضعیت ما یک وضعیت نورانی و متعالی باشد.
آملی لاریجانی افزود: فرهنگ در سطح کشور ما یک مساله مهم است و اینکه بحث انقلاب فرهنگی را باید جدی گرفت نیز به همین سبب است. مقام معظم رهبری هم مرتبا این مساله را گوشزد کردهاند و دلیلش این است که ما یک کشور دینی هستیم ضمن اینکه کشورهای غیردینی هم به این امر نیاز دارند.
رییس قوه قضاییه گفت: لذا اهمیت اصل مساله فرهنگ به عنوان تغذیهکننده روح آدمی روشن است و در دستگاه قضایی هم این نیاز وجود دارد؛ چرا که در اینجا کسانی وجود دارند که دائم در معرض خطر هستند و باید خود را حفظ کنند، به همین دلیل من از ابتدای حضورم در قوه قضاییه اصرار داشتم که یک معاونت فرهنگی باشد تا این امور پیگیری شود.
وی با اشاره به اهمیت بحثهای اخلاقی، گفت: زندگی ما باید با اخلاق عجین شود و البته برای این امور تاسیس یک معاونت کافی نیست. به همین دلیل من از معاونت فرهنگی استدعا دارم که تلاش بیشتری کنند و از همه مدیران هم میخواهم به امر فرهنگ اهتمام بورزند.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: مدیران در اهتمام به امور فرهنگی نباید بگویند این کار تکرار مکررات است؛ زیرا بحث فرهنگی، تذکر است و گاهی یک کلمه انسان را به حرکت وا میدارد.
آملی لاریجانی با تاکید بر اهمیت خواندن قرآن، گفت: باید اذعان کنیم که سبک زندگی ما قرآنی نیست و حیاتی که قرآن برای ما ترسیم کرده حیاتی نیست که امروز انتخاب کردهایم؛ لذا انس با قرآن و حضور در محضر قرآن برای ما از واجبات است اگر میخواهیم نجات پیدا کنیم.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه هم انزال و هم نزول قرآن به حق است، گفت: معلوم نیست که قرآن به همه به یک نحو، نفع برساند زیرا خود قرآن میفرماید وقتی ظالمین به قرآن مراجعه میکنند خسارت و ذلالتشان بیشتر میشود و این یک هشدار است. چه کسی از ما میتواند ادعا کند ظالم نیست؟ همه ما حداقل ظالم به نفسمان هستیم.
وی افزود: البته ظلم دارای مراتبی است و ما در همه جا ظالم نیستیم، بلکه در برخی جاها به عدل رفتار میکنیم، اما سوال این است که چه کنیم تا قرآن برای ما شفا و رحمت شود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه نگاه ما باید توحیدی باشد، گفت: متاسفانه به خاطر غرق شدن در حیات روزمره غافل شدهایم.
آملیلاریجانی در پایان توجه به اینکه قرآن از ناحیه چه کسی نازل شده و همچنین بر اهمیت پاکی باطن و طهارت نفس تاکید کرد.