پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
باراک اوباما دیروز بعدازظهر به مناسبت پنجاهمین سالگرد راهپیمایی «سلما» که در فیلمی به همین نام تصویر شده است، سخنرانی کرد.
به گزارش مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، باراک و میشل اوباما، با سفر به سلما، در پنجاهمین سالگرد راهپیمایی خونین برای کسب حقوق مدنی سیاهان آمریکا، شرکت کردند.
جرج بوش و لورا بوش نیز در میان حاضران در این مراسم بودند. این برنامه در پنجاهمین سالگرد راهپیمایی ۵۰ مایلی در اعتراض به عدم به رسمیت شناخته شدن حقوق سیاهان، برپا شد.
در راهپیمایی ۷ مارس ۱۹۶۵ شرکت کنندگان کتک خوردند و با گاز اشک آور روبه رو شدند در حالی که می خواستند از طریق یک راهپیمایی صلح آمیز از سلما به مونتگمری از حق رای خود دفاع کنند.
پرزیدنت اوباما در سخنرانی خود گفت: اینجا جمع شدهایم تا از شهامت آن آمریکاییهای خیلی معمولی تقدیر کنیم. آن جمع بیشمار به چه ایمان داشت: ایمان به خدا و ایمان به آمریکا.
آوا دوورنای کارگردان فیلم «سلما» فیلمی که نامزد دریافت اسکار بهترین فیلم بود، از این که نتوانست در مراسم شرکت کند ابراز تاسف کرد. او در توییتر خود نوشت چون سر کار است نمیتواند در سلما حاضر باشد.
در فیلم «سلما» دیوید اویلوو در نقش دکتر مارتین لوتر کینگ ظاهر شده است. او رهبر سیاهپوستان آمریکایی در دهه ۱۹۶۰ برای کسب حقوق برابر با سفیدپوستها بود. فیلم «سلما» هر چند جایزه بهترین فیلم اسکار را نبرد اما جایزه بهترین ترانه اوریجینال را برای ترانه «افتخار» ساخته جان لجند و کامان کسب کرد.
در نیویورک نیز مردم برای همراهی با راهپیمایی خاطرهانگیز سلما، از روی پل بروکلین عبور کردند تا یاد آن رزو را گرامی بدارند. اما اوباما و شماری از اعضای دولت که در این مراسم شرکت داشند از پل اصلی یعنی ادموند پتوس عبور کردند.
اوباما در پایان سخنانش گفت: ما از آنهایی که آن راهپمیایی را انجام دادند تا ما هم بتوانیم امروز آزادانه راه برویم، تجلیل میکنیم و ما باید راه برویم تا فرزندانمان بتوانند بلندپروازی داشته باشند.
آووا دوورنای قصد دارد تا در یک همکاری دیگر با دیوید اویلوو بازیگر فیلم «سلما» و در یک پروژه مشترک با او، یک داستان عاشقانه را بر بستر توفان کاترینا در سال ۲۰۰۵، بازآفرینی کند.
گرچه «سلما» به عنوان یکی از نامزدهای بخش بهترین فیلم اسکار نامزد شد اما عدم انتخاب آوا دوورنای در میان کارگردانهای منتخب حرف و حدیثهای زیادی مبنی بر انتخاب نژادپرستانه اسکار مطرح کرد و چریل بون ایزاکس رییس آکادمی ابراز امیدواری کرد که اعضای اسکار در تلاش برای جستجوی صداها و عقاید متنوع باشند.
یک روز پس از آن که اسکار فیلم «سلما» را نادیده گرفت، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا با حضور دست اندرکاران ساخت این فیلم، در کاخ سفید به تماشای آن نشست.